Дизел + отработено олио?????

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Re: Дизел + отработено олио?????

Мнениеот tarikat89 » Пон 11 апр 2011 11:13

и на ква цена го взимате това масло и какво е по точно? и само с двутактово ли става ?
или може и с др вид масла ? и какви ако може ?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 11 апр 2011 11:39

tarikat89 написа:и на ква цена го взимате това масло и какво е по точно? и само с двутактово ли става ?
или може и с др вид масла ? и какви ако може ?

Отработено масло от смяна на ДВГ. Чувал съм цени от 30ст./л.

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пон 11 апр 2011 12:03

отработено двигателно масло от коли и камиони имам около 200л въпроса е дали става с него.? защото слушам само за двутактови масла и трансформаторни ? и някои пробвал ли е и в какво съотношение? или също така хидравлично масло става ли ?

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 11 апр 2011 20:23

tarikat89 написа:отработено двигателно масло от коли и камиони имам около 200л въпроса е дали става с него.? защото слушам само за двутактови масла и трансформаторни ? и някои пробвал ли е и в какво съотношение? или също така хидравлично масло става ли ?

Колега аз имам един познат караше ролвар лятото само с отработено масло от двигатели,но беше такси и не се гасеше почти,а зимата 50/50 с нафта. Ако имаш 200 литра според мен прецеждай и слагай ако не ти стиска пусни една темо в подарява и ще ти го вземат веднага. Той го взимаше от един сервиз 100 литра за 15лв. Аз на моята никога не бих сложил ,но на роторните помпи няма ядове.Той кара около 250 000 с масло и накрая шофиора му "прегърна едно дърво" и замина за моргата,а двг-то сигурно още се кара :Mr Green Fun

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Вто 12 апр 2011 7:56

какви може да са последствията от двигателното масло?!?
и има ли тук някои от форума които кара с такова,да разясни при него как е и що е?

diqn111
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diqn111 » Вто 12 апр 2011 20:09

Знаете ли какво забелязах скоро на моята Джета 1.6 тд .Малко като стана по стодено тези дни и започнаха да и падат оборотите на празен ход обаче аз карам - 1 литар нафта 10 кила олио знае ли някои защо ..Като опъна смукача се изчиства звука и започва да работа както трябва ,а като го върна падат обротите започва да тресе още малко ще огасне ...Да отбележа че като и налея само нафта не прави така ..
Посаветваите ме какво може да е ....

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 12 апр 2011 20:14

tarikat89 написа:какви може да са последствията от двигателното масло?!?
и има ли тук някои от форума които кара с такова,да разясни при него как е и що е?

Колега четеш ли темите или ако ти хареса заглавието четеш само поеледните един два поста?
Върни се една страница назад и ще видиш кой с какво кара и има точно това което търсиш ама все пак трябва малко да попрочетете преди да задавате такива въпрови. Все пак не е в друга тема ами на предната страница.Дано съм ти бил полезен :mrgreen:

diqn111
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diqn111 » Вто 12 апр 2011 20:42

Извинявам се колега просто неможах да го намеря .Ако знаеш защо ми падат оборотите на празен ход като карам с олио ми кажи ....

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 13 апр 2011 0:05

diqn111 написа:Извинявам се колега просто неможах да го намеря .Ако знаеш защо ми падат оборотите на празен ход като карам с олио ми кажи ....

:Mr Green Fun Колега това се отнасяше за колегата "tarikat89",защото на предната страница има и снимки как колегата си сипва масълце в резервоаро,но трябва някой да погледне :beer

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Сря 13 апр 2011 0:34

red.devilll написа:

Колега четеш ли темите или ако ти хареса заглавието четеш само поеледните един два поста?
Върни се една страница назад и ще видиш кой с какво кара и има точно това което търсиш ама все пак трябва малко да попрочетете преди да задавате такива въпрови. Все пак не е в друга тема ами на предната страница.Дано съм ти бил полезен :mrgreen:

цел съм е цялата тема и съм видял и за последното мнение,но там е с трансформаторно масло което било почти като биодизела на растителна основа било..а мен ме интересува конкретно за хидравлични и двигателни масла става ли,а за това не се е коментирало никъде

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 13 апр 2011 22:30

tarikat89 написа:
red.devilll написа:

цел съм е цялата тема и съм видял и за последното мнение,но там е с трансформаторно масло което било почти като биодизела на растителна основа било..а мен ме интересува конкретно за хидравлични и двигателни масла става ли,а за това не се е коментирало никъде

Колега на мен ми прилича повече на отработено двигателно масло отколкото на трансформаторно-трансформаторното е червеникаво,а това си е от всякъде с черен оттенък,но нека каже колегата какво е :beer

Потребителски аватар
VAG-fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VAG-fen » Вто 19 апр 2011 19:03

рядко влизам в форума сега ще ви разясня,маслото с което карам и съм постнал снимки е отработено от коли!има го по сервизите по 30ст/литър става перфектно 50/50 с нафта и литъра ти идва 1,4лв цедя го през стари горивни филтри с помпичка колата си върви нормално пали нормално даже мотора утихва, става за предкамерни дизели,без ПД и КР мотори.
дано съм бил полезен,не ходя на протести на горива и тн. намерих му цаката!!!

Последна промяна от VAG-fen на Пет 03 авг 2012 21:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 19 апр 2011 19:40

tarikat89 написа:
red.devilll написа:

.................................
Трансформаторното на растителна основа като биодизел се добива на къра, дето има подстанции и трансформатори. От слънчогледа, расъл около тези трансформатори, се добива трнсформирано биотрансформаторно масло. Ала има опастност, ако го сипеш в колата, да ти трансформира 12 - те волта от акумулатота на 20 000 волта и да те тресне, та да поумнейш!
:beer :banana

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Пет 13 май 2011 19:33

Здравейте!А става ли да се кара с нерафиниран олио? Тъй наречения шарлан.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 13 май 2011 19:59

levonik написа:Здравейте!А става ли да се кара с нерафиниран олио? Тъй наречения шарлан.

Чукча писател, чукча не читател...
Колега, ти другите страници от темата чете ли? Погледна ли какво пише на 8-ма страница? :mrgreen:

Върни се в “Дизелови агрегати”