С какво масло карате дизелите си?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: С какво масло карате дизелите си?
Колеги един страничен въпрос , нашите полота 9Н3 имат датчик точно на картера отдолу , той за какво е нивото ли мери или други показатели на маслото. При мен ниво не показва когато паля на дисплея.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Ако датчика е като на Пасата, той мери ниво, вискозитет и температура (май). Ако нещо от трите работи не е наред, при мен почва да мига една оранжева лейка.
- malin.angelov
- Автомобил: vw passat
- Двигател: BMP 07
Тая оранжева лейка ( лампата на аладин
) само да не бие на червена, че тогава идва филма. Датчика е на картера и мери нивото на маслото. При липса на достатъчно количество светва жълта лампа ( доливаш) При червена лейка - това са показания от датчика за налягане на маслото! Тогава не е здравословно да се кара, ако не е замерено налягането. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Венцислав Чанков написа:Преди около 1000 км.смених маслото на колата си-Пасат б5 1.9 TDI 110 к.с AFN.Оставих се да ме убедят в сервиза и сложих масло 10w40-Тотал.Не знам дали наистина е така или просто изчетох доста по въпроса,но ми се струва,че сега мотора ми е малко по-шумен,при палене сякаш чувам за кратко пречукване и си мисля,че колата ми е станала по-мудна и ускотява по-бавно.Така или иначе следващото масло ще е от клубния магазин-Мотул 5w40,просто моля за съвет:
Да изчакам ли да дойде времето за смяна на маслото или да го сменям незабавно,благодаря ви предварително за мненията!
Тези дни сменях антифриз,спирачна течност и масло на скоростната кутия.Реших да сменя и маслото на двигателя,въпреки че до смяната ми оставаха повече от 5 000 км.Сложих Motul 5W40 и мотора утихна,сутрин вече не пречуква както преди.Надявам се само да не го гори много това масло,но времето ще покаже!
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Колата от профила ми, при първото обслужване сипах на Тотал 10в40 , за 9550 км не съм доливал изобщо масло. Сега съм с Мотул 5в40 , изминах вече 260 км, за сега не го яде маслото, дано да си остане така пак,ако почне яде го махам и се връщам пак на Тотал 10в40! Иначе сега двигателя, работи определено по-тихо.
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
На следващата смяна живот и здраве след почти 10 хиляди аз ще съм тестов пилот на маслото с марка Карфур. Вискозитет 5В40. Поблазних се от факта, че го правят Тотал, а беше и 24,90 лв. за 5 литра туба. Обещавам да споделя като го сипя. Иначе досега 4 5 смени само Тотал - няма ядове, даже последното изкара 16 хил. км поради превъртяна пробка и докато я сменя те си се навъртяха. Кордоба 1.9 AGR - 90 коня.
-
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
Следващата смяна ще поглезя дъртьо по случай навършване на пълнолетие
До сега с Кастрол 5в30 Magnatec никакъв проблем, за 8000км 500мл на 210 000 мили е двигателя

До сега с Кастрол 5в30 Magnatec никакъв проблем, за 8000км 500мл на 210 000 мили е двигателя
-
- Автомобил: VW Polo 6n2
- Двигател: AKK - 2000
Темата е много полезна.
Единствено ако и информация на колко хил. км всеки от колегите е слагал дадените масла щеше да става за енциклопедия.
Моят Пасат Б5 1.9 AFN от кактоо е влязал в България е бил първо със Statoil 10W40, След което Мобил Дизел 2000 10W40. На направените от мен вече 10 хил км с Mobil-a не мога да кажа дали кмаше разход, защото се спука маркуча наа картерните газове и доливах, но от доливането до сега бе е мръднало и мисля да пробвам другата седмица MOTUL MOTUL 8100 X-CESS 5W-40 дали ще го хапва. С филтри Mann
Колата по километраж е 200 000, но е връщан - мисля през свдмицата да мина диагностика с vag commander, да оправил километража на реалните км.
Единствено ако и информация на колко хил. км всеки от колегите е слагал дадените масла щеше да става за енциклопедия.
Моят Пасат Б5 1.9 AFN от кактоо е влязал в България е бил първо със Statoil 10W40, След което Мобил Дизел 2000 10W40. На направените от мен вече 10 хил км с Mobil-a не мога да кажа дали кмаше разход, защото се спука маркуча наа картерните газове и доливах, но от доливането до сега бе е мръднало и мисля да пробвам другата седмица MOTUL MOTUL 8100 X-CESS 5W-40 дали ще го хапва. С филтри Mann
Колата по километраж е 200 000, но е връщан - мисля през свдмицата да мина диагностика с vag commander, да оправил километража на реалните км.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
8000км. съм със MOTUL 6100 SYNERGIE+ 10W40. За сега не е мръднал. Предния път бях сложил GM 10W40 за 5000км ми изчезна 1л. Веднага смених маслото даже не почаках да ги навъртя 10 000км. Купих го за 35лв. 5 литрова туба. И като сметнем 2л доливане за 10 000км идва си горе/долу колкото Мотула 

- goro21
- Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
- Двигател: Polo 9n
последно сложих мотул 5в40 х-цес . обаче забелязвам нещо сутрин като запаля колата работи някак по стегнато плътен звук , този чаткащ звук на характерното дизелово тракане почти не се чува, но като загрее става много по очетлив. първата ми мисъл е че може да е от маслото но незнам дали и с другите масла е било така и просто да не съм го забелязал.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Мен ме интересува следното вече 2 смени ми остава по литър от маслото ми уж за доливане ама като не го пипа какво да му доливам. Та интересувам се на 3та смяна мога ли да ги сипя с още 2 еднолитровки или няма смисъл?
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Можеш естествено,нищо му няма на маслото че е поседяло в тубата,зарежи ги тия писания на производителите ,че едва ли не се разваля все едно е боза и трябва да го хвърлиш за да им направиш още оборот 

Аз ако съм на твое място не бих сипвал старото, едва ли му има нещо, ама все пак ако имаш пари и не ти свидят, по-добре си вземи ново да ти е мирна главата.Щото ако на старото нещо не му е в ред и стане белята, после ще викаш "Де**а мама му де**а, що са изциганих тогава за 30-40 лева"BobyM написа:Мен ме интересува следното вече 2 смени ми остава по литър от маслото ми уж за доливане ама като не го пипа какво да му доливам. Та интересувам се на 3та смяна мога ли да ги сипя с още 2 еднолитровки или няма смисъл?
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Що бе, срок на годност ли има? Не съм виждал по тубите да пише (не съм и оглеждал много).
Върни се в “Дизелови агрегати”