Кола: VW Golf 3 1.9 TDI - 90 к.с.
Масло: Divinol 10W-40.
Първи 10,000 км - доволен съм, двигателя не го гори извън норма и като дойде време за смяна, ще сложа пак от него.
С какво масло карате дизелите си?
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHF 1.9 TDI
Re: С какво масло карате дизелите си?
Попринцип пише, аз съм виждал на един Касстрол мисля, че беше преди време.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Слагането на масло с по-висок студен индекс няма да ви оправи колите. Масло 5W40, 10W40 и 15W40 при 100 градуса трябва да имат еднаква течливост
Моя 1,9TD AAZ го карах с 5W30 Long Life малсо и сменях на 15-20'000. Не се е налагало да доливам, но колата беше изрядна. Много над 200'000км беше
Това с минаването на по-гъсто масло след определен пробег не е адекватно.

Моя 1,9TD AAZ го карах с 5W30 Long Life малсо и сменях на 15-20'000. Не се е налагало да доливам, но колата беше изрядна. Много над 200'000км беше

Това с минаването на по-гъсто масло след определен пробег не е адекватно.
Здравейте приятели,
искам да Ви попитам дали имате впечатления от следното масло и дали бихте ми го препоръчали.
Колата е vw bora 1.9 TDI 85 kw.
Историята накратко е следната, при първата смяна на масло майстора отишъл и взел направо "wolf vitaltech 5w40 pi c3".
Отивам аз преди няколко дни в Auto+ в град Благоевград и ги питам за горното масло колко струва и се заговорихме с продавача и той много ми препоръча " FUCHS TITAN GT1 5W-40 (XTL-Technology)".
Доста ми го похвали този Титан, та ако някой може да сподели впечатления и да ми каже дали си заслужава, ще бъда много благодарен.
В сайта на FUCHS има Oil Finder и като въведох данните ми изкара горния Титан.
(Към модераторите: не исках да отварям нова тема и реших да попитам тук, ползвах търсачката, но нямаше кой знае какво)
Благодаря предварително.
искам да Ви попитам дали имате впечатления от следното масло и дали бихте ми го препоръчали.
Колата е vw bora 1.9 TDI 85 kw.
Историята накратко е следната, при първата смяна на масло майстора отишъл и взел направо "wolf vitaltech 5w40 pi c3".
Отивам аз преди няколко дни в Auto+ в град Благоевград и ги питам за горното масло колко струва и се заговорихме с продавача и той много ми препоръча " FUCHS TITAN GT1 5W-40 (XTL-Technology)".
Доста ми го похвали този Титан, та ако някой може да сподели впечатления и да ми каже дали си заслужава, ще бъда много благодарен.
В сайта на FUCHS има Oil Finder и като въведох данните ми изкара горния Титан.
(Към модераторите: не исках да отварям нова тема и реших да попитам тук, ползвах търсачката, но нямаше кой знае какво)

Благодаря предварително.
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Немога да ти помогна особено с избора на масло, но само ще споделя, че Ауто+ са официален представител/вносител и т.н. на Fuchs и щеше да е странно да ти препоръчат друга марка, което не значи че е лошо масло.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Аз на моя avf b5.5 сипвах двапати от това масло. Проблеми нямах. От смяна до смяна се загуби 100-200 грама. От макс на пръчката до горния край на защрихованото. Колегата е прав. Те са вносителите на маслото и поне знаеш че не е менте. Сега слагам motul specific 5w40 и харча е същият. И двете масла са хубави.
- Dimitrovi
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: 2006
Passat b5 afn мотор 110 к.с. маслото е castrol magnetec turbo diesel 5w40
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Колега сутрин като палнеш с кастрола потропват ли повдигачите? Един приятел се оплаква че сега с това масло му потропват за 20-30 секунди. Други ядове нямал. Аз имам под ръка едно такова масло 505.01 кастрол но се колебая дали да го сложа.
- simo7
- Автомобил: Джета
- Двигател: 2012г
Аз два пъти бях с Кастрола и повдигачите пак тракат докато запаля,слагах и добавка на бардала и пак същото ,сега съм с motul specific 5w40 и пак е същото положение.При първо палене винаги тракат.На какво се дължи това.Може ли нещо да навреди това тракане .Това е само сутрин при първо палене,или при по продължително седене на колата угасена.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
simo7 написа:Аз два пъти бях с Кастрола и повдигачите пак тракат докато запаля,слагах и добавка на бардала и пак същото ,сега съм с motul specific 5w40 и пак е същото положение.При първо палене винаги тракат.На какво се дължи това.Може ли нещо да навреди това тракане .Това е само сутрин при първо палене,или при по продължително седене на колата угасена.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=257175
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Сложих някакво Rheinol 5W30. Рекламата му в сервиза беше, че е неизвестна марка и никой няма да тръгне да го фалшифицира :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
selenia 10w40 смяна на 10 хил. км. колкото налея толкова източвам b5 afn
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
simo7 написа:Аз два пъти бях с Кастрола и повдигачите пак тракат докато запаля,слагах и добавка на бардала и пак същото ,сега съм с motul specific 5w40 и пак е същото положение.При първо палене винаги тракат.На какво се дължи това.Може ли нещо да навреди това тракане .Това е само сутрин при първо палене,или при по продължително седене на колата угасена.
Щом е само при първо палене след дълъг престой няма страшно,ако вземат да тропат като загрее тогава е лошо

- goro21
- Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
- Двигател: Polo 9n
Някой скоро карал ли е с Тотал кварц 5в40(купуван от интернет) гледам цени в нета под 40лв за 5л, един сайт пусна коледни промоций и там е 34лв(уж доверен има и тук обява ) в друг е 33лв. Какво ще да е това масло? Дори и румънско макарче ако е румънско баркода му започва с 594.. а френското с 3..
Или можеби качеството му е паднало доста и не се куппува че за това смъкнаха толкова цените!
Или можеби качеството му е паднало доста и не се куппува че за това смъкнаха толкова цените!
- sith
- Автомобил: Audi A3 + Peugeot 206
- Двигател: ASZ + RHY
Доскоро карах пежото с тотал 5в40 и бях доволен. Сега сложих мотул 5в40 екс-цесс , но следващата смяна пак ще се върна към тотала, заради цената. На аудито не мисля да слагам нещо различно от Motul Specific VW 505.01 5W40
Върни се в “Дизелови агрегати”