Вибрации в обтегача на пистовият ремък
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Вибрации в обтегача на пистовият ремък
няма как да разбереш без да го свалиш и прегледаш,но ако не е сменяна фрайлауфната ролка почти сигурно е,че е за смяна това че свети лампата за зареждането прилича на проблем с алтернатора вероятно реле-регулатор
-
- Автомобил:
- Двигател:
лампата не свети постоянно колега. паля - двигателя работи без шумове и лампата свети постоянно. подавам малко газ - лампата угасва (алтернатора започва да работи) и се появява тракането.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Карай го за рециклиране. Няма смисъл да чакаш други проблеми, включително и скапване на акумулатора.
- tdi fen
тя ролката по скоро ромоли може би тракането да е от обтегача
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Лампата на таблото и тя ли покрай обтегача свети?
-
- Автомобил:
- Двигател:
да, ромолене е точната дума. как да разбера коя ролка е за моя двигателa (alh) понеже в сайтовете за авточасти ми излизат два модела на ina на различни цени и съответно инструмента който ще ми е нужен да я сменя? прочетох по чуждите форуми че има нов вид инструменти с по малка дължина който позволяват демонтажа да стане и без да се сваля алтернатора.
- tdi fen
Re: Вибрации в обтегача на пистовият ремъки
най-добре да я проверят в магазина за авточасти по рамата на колата
mar011@abv.bg написа:да, ромолене е точната дума. как да разбера коя ролка е за моя двигателa (alh) понеже в сайтовете за авточасти ми излизат два модела на ina на различни цени и съответно инструмента който ще ми е нужен да я сменя? прочетох по чуждите форуми че има нов вид инструменти с по малка дължина който позволяват демонтажа да стане и без да се сваля алтернатора.
Алтернатора ти има проблем с диодната плочка така , че не ти трябва инструмент за демонтаж на ролката а който ще го ремонтира има инструмент. Ако ще го правиш ти, виж в някой сервиз да я развият .
-
- Автомобил:
- Двигател:
vladtod той си зарежда, не мисля че има проблем с електрониката. Проблема е че не зацепва след продължителен престой. и както вече казах му трябва малко изфорсирване за да тръгне.
тези двете ли ми трябват за отвиването на ролката?
https://zimber-tools.com/bg/avto-instru ... tools.html
https://zimber-tools.com/bg/bit-za-demo ... chnic.html
тези двете ли ми трябват за отвиването на ролката?
https://zimber-tools.com/bg/avto-instru ... tools.html
https://zimber-tools.com/bg/bit-za-demo ... chnic.html
Имах същия подобен проблем затова споделям и да ,тези битове ти трябват.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес успях да сваля старата ролка и сложих новата. Странното е че старата ми изглежда наред върти само в една посока както трябва да бъде. Не съм палил още колата понеже не съм сигурен че съм затегнал добре новата тъй като смяната направих без да свалям алтернатора. Колко се стяга тази ролка знаете ли и има ли риск да се случи нещо ако не е затегната достатъчно? нямам динамометричен ключ и си стягам на ръка но мястото е много ограничено и утре ще пробвам пак да я позатегна преди да си сложа ремъка обратно. нищо друго не съм разглобявал.
edit, оказа се че не е ролката проблемна. шума си е от самия алтернатор направи ми впечатление че самата ролка като я въртя не върви съвсем право явно оста му е изкривена
edit, оказа се че не е ролката проблемна. шума си е от самия алтернатор направи ми впечатление че самата ролка като я въртя не върви съвсем право явно оста му е изкривена
-
- Автомобил:
- Двигател:
сложихме друг алтернатор, но проблема остана. възможно ли е самия обтегач да прави такъв проблем? Продължава да вибрира, не мога да хвана тракането от него ли е или алтернатора. но пък и с друг да прави абсолютно същите проблеми. ще пробвам сега с друг обтегач да видя..
егати, толкова разглобяване и накрая ако излезе че трябвало да се отвият само 3 болта.
егати, толкова разглобяване и накрая ако излезе че трябвало да се отвият само 3 болта.
- tdi fen
възможно е да е обтегача по принцип е хубаво и той да се сменя с ангренажа при мен още около 40 к км почна да дава ядове ролката му се разлуфти скърпих го с другата от този ,който бях свалил на него му се разтропа амортисьорчето
Върни се в “Дизелови агрегати”