Г4 пуши при студен старт

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
mi6un4o
Автомобил:
Двигател:

Re: Г4 пуши при студен старт

Мнениеот mi6un4o » Пон 23 мар 2009 13:48

Смяната на комплекта е само препоръчителна. Виждал съм скъпи и евтини свещи с дефект- зависи от джоба.Освен че свеща подгрява важно е и зоната на зчервяване а това е самия връх.Свеща се измерва и на съпротивлене а то е м-у 0.8-1.2 ома.Релето за погрев работи в два режима 1-пусков 2поддържащ до загрявне до работна темп. Информ-я получава от темп.датчик-от там би могло да пуши при студен ДВГ.Ако няма напр.+12в на свещите провери си предпазитля.Той е във веригата м-у релето и свщите.Проверяват се също кабелите и лулите на свещите-също дефектрат.Има и други причини но те са за сервиз.Успех и пиши до къде стигна!

mi6un4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi6un4o » Пон 23 мар 2009 13:58

Смяната на комплекта е само препоръчителна. Виждал съм скъпи и евтини свещи с дефект- зависи от джоба.Освен че свеща подгрява важно е и зоната на зачервяване а това е самия връх.Свеща се измерва и на съпротивлене а то е м-у 0.8-1.2 ома.Релето за подгрев работи в два режима 1-пусков 2поддържащ до загрявне до работна темп. Информ-я получава от темп.датчик-от там би могло да пуши при студен ДВГ.Ако няма напр.+12в на свещите провери си предпазитля.Той е във веригата м-у релето и свещите.Проверяват се също кабелите и лулите на свещите-също дефектрат.Има и други причини но те са за сервиз.Успех и пиши до къде стигна!

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 23 мар 2009 19:29

може модовете да се мръщят заради спама ама не виждам абсолютно някакъв смисъл да се сменят 4 те свещи ако е изгоряла 1 или 2 ако са трите може но пак няма смисъл ако ти изгори единия къс фар ко праим купуваме два нови :screwy а ако си ги сменил преди седмица и единия е дал дефект ко другия е чисто нов няма да го сменяме я аз у дома съм с лунички 8 броя тея 8 броя ги смених всички последователно за 3 години а какво е общото м/у луничките и свещите на един принцип са а докато аз ги паля всеки ден то свещите са само зимата тай че за ко да сменяш здраво нещо :deal

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 23 мар 2009 19:53

Крушките ги виждаш кога са изгорели,а свещите не,това е разликата.

Потребителски аватар
ivankov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivankov » Пон 23 мар 2009 20:19

Само да кажа,че не е критерий че ако смениш изгорелите с нови новите няма да изгорят преди старите.
Случка с един познат сменя 2 изгоряли подгряващи свещи ,и на другата зима пак не му пали проверява и една от новите и една от старите изгоряли.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 23 мар 2009 22:25

rosen79 написа:Крушките ги виждаш кога са изгорели,а свещите не,това е разликата.

така е ама ако ги провериш и установиш че 1 е заминала няма да се засиля към магазина да купувам 4 нови а тея на боклука
в този ред на мисли на един приятел с корса и исузо мотор му искаха 80 лв за една свеш бош е ади вари си ги смени 4 те и остани в цветущо здраве :applause: :applause:

Върни се в “Дизелови агрегати”