Бял пушек - AFN

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
ПЕШОО
Автомобил:
Двигател:

Re: Бял пушек - AFN

Мнениеот ПЕШОО » Сря 24 фев 2010 23:23

Колега имаш запушена дюза която пика.И се получава ТДА

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 05 мар 2010 21:57

Аз мисля че разбрах от къде ми е идвал проблема с пушенето смърденето и тресенето :) Преди 10тина дена ми издуха турбото от преебани дюзи ( влизала е нафта в турбината ).. Та турбото вече е готово а дюзите ще си ги взема в понеделник. Ремонта на дюзите ми е 300лв ( общо за 4те ) и се надявам всичко да е ОК. До колкото разбрах от човека който ми взе дюзите за ремонт, те предлагат и добавки за почистване на дюзи и на работещ двигател. Фирмата е Бовал Моторс Продуктс - http://www.bovalmoto.com/ Има доста голям избор от добавки и четох по американски форуми за тях че доста се използват при ВАГ. Аз лично ще си взема и добавка за премахване на нагара от клапани и т.н. за да съм сигурен че като сглобя колата всичко ще и е ОК. Ако искате пробвайте! Поздрави! :)

Потребителски аватар
Malok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Malok » Съб 06 мар 2010 18:45

добре де колега как така ти влиза нафта в турбината ? турбото само по себеси няма общо с дюзите а и прави повече налягане от това което се саздава в двигателя за да успее да ти върне нафтата до турбото ?
понеже и аз имам такав проблем от време на време ,но с малко каране на високите и май се оправя ?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 06 мар 2010 20:26

И аз не разбрах точно как стига до турбото тая нафта, но било от "пикаеща" дюза, а в моя случай 4 от които едната в критично състояние. Може би когато дюзата пуска повече нафта системата не може да я изгори и тя отива към турбото... нямам представ :) Ако има някой по наясно да каже, защото като ми обясняваха на мен само си мислих дали ще ми се оправи колата :)

sladuraaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sladuraaa » Вто 09 мар 2010 21:13

колега и аз съм така,но при мен пуше само когато тръгна от работещт двигател на място.и после се исчиства и няма проблем но оставя ли я на място да трака и после исфорсирам ли я испушва бяло и мирише на неизгоряла нафта,и незнам и аз от какво е,появи ми се от както ползвам добавката на кастрол за тди.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 09 мар 2010 22:38

Виж си дюзите. Ако е започнала от скоро да пуши пробвай с добавката на Лики Моли за Комън Рейл/Помпа-дюза. След като я сипеш отиди да издухаш някъде системата, и на другия ден ако не пуши значи си още в началото, а ако пуши е хубаво да ти направят диагностика на дюзите. Може и с ВАГ КОМ да ги видят дали разпръскват, и да ти кажат коя е най-зле, но като ги правииш е по-добре да ги направиш всичките... Успех!

sladuraaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sladuraaa » Чет 11 мар 2010 11:33

благодаря ти за съвета,ще пробвам първо с вак кома и тогава ще видим какво ще стане.

ПЕШОО
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ПЕШОО » Пет 12 мар 2010 19:01

КОЛЕГИ КАТО ИМА ЗАПУШЕНА ДЮЗА КАКВИТО И ДОБАВКИ ДА СЛАГАТЕ НИЩО НЕСТАВА ИСКАСИ СТЕНД ЗА ДЮЗИ И ПРОВЕРКА И СЬОТВЕТНО И РЕГОЛИРАНЕ. А ТОВА СЕ ПОЛУЧАВА ОТ НЕЧИСТО ГОРИВО И ЗАМАРСЕН ГОРИВЕН ФИЛТЬР .

ПЕШОО
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ПЕШОО » Пет 12 мар 2010 19:15

КОЛЕГИ БЕЛИЯ ПУШЕК ИДВА ОТ НЕИЗГОРЯЛАТА НАФТА СЕ ЕДНО ДА ИМАШ ОЩЕ ЕДНА ДЮЗА В ИЗПУСКАТЕЛНИТЕ КОЛЕКТОРИ И СЕ ПОЛУЧАВА ДИМНА ЗАВЕСА .ТДА. КАКТО Е ПРИ ТАНКА ЗА ЕДНА МИНУТА ИЗХВЬРЛЯ 10Л НАФТА.

sladuraaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sladuraaa » Пет 12 мар 2010 21:03

филтърат ми със сигурност не е запушен понеже е на максимум 2000 километра.а как се прави регулировка на дюзите.понеже лятото ги проверявах и бяха добре но откакто слагам добавката се получи това.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 12 мар 2010 21:08

Да не сипваш Редекс за прочистване на дюзи? В една друга тема писах пак за същото.Сипах въпросната добавка и стана направо страшно зад мен пушеци яки.Изгорях нафтата сипах нова и о чудо не пуши.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Пет 12 мар 2010 21:38

longora написа:Аз мисля че разбрах от къде ми е идвал проблема с пушенето смърденето и тресенето :) Преди 10тина дена ми издуха турбото от преебани дюзи ( влизала е нафта в турбината ).. Та турбото вече е готово а дюзите ще си ги взема в понеделник. Ремонта на дюзите ми е 300лв ( общо за 4те ) и се надявам всичко да е ОК. До колкото разбрах от човека който ми взе дюзите за ремонт, те предлагат и добавки за почистване на дюзи и на работещ двигател. Фирмата е Бовал Моторс Продуктс - http://www.bovalmoto.com/ Има доста голям избор от добавки и четох по американски форуми за тях че доста се използват при ВАГ. Аз лично ще си взема и добавка за премахване на нагара от клапани и т.н. за да съм сигурен че като сглобя колата всичко ще и е ОК. Ако искате пробвайте! Поздрави! :)

Колега ,а къде ти ремонтират дюзите?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 12 мар 2010 21:50

kiki1 оставих ги в офиса на въпросната фирма и след това от там си ги взех. Не знам точно къде ги правят, но си имат стенд и т.н. Ако успея утре да сглобя колата ще ви кажа какъв е резултатът. Ако ли не.. другата седмица :)

nskolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nskolev » Пет 19 мар 2010 20:25

LONGORA Колега хапнал си поредното дърво от фирма Бовалмото ако си платил 300 лв. Услугата се предлага от http://topmotorbg.com/services/fuel-systems/ Бовалмото са посредници по услугата(пълни измамници), спомням си за твойте дюзи как били хвърлили турбото за което малко поспорихме. Твойте дюзи си бяха наред само съм ги минал на ултразвук и химическо почистване с топъл химикал за което Бовалмото заплатиха 80 лв. Прави си сам изводите . Даже и клипче са направили с нашта техника - http://w.vbox7.com/play:588b8c8a

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Съб 20 мар 2010 10:55

Няма как само с добавка да се изчисти ЕГР клапан и турбина.Един приятел даде близо 200 лв. за такива почиствания и то точно с продуктите на Бовалмото и след седмица свали ЕГР-а за да се увери ,че е изчистен ,но изненадаа - имаше 3-4мм. гняс по стените.

Върни се в “Дизелови агрегати”