Вибрации на волана и купето на GOLF 3 1.9 TDI
Re: Вибрации на волана и купето на GOLF 3 1.9 TDI
И при мен е така, много вибрации към самото купе и волана. Волана е чупещ и има луфт- когато е застопорен мърда нагоре надолу все едно е в разхлабена скоба. Можеби ако го разглобя около волана и се види как е окачен пръта на волана и съответно се затегне вибрацията във волана ще нмалее поне малко. Иначе мотора е 1.9тди 1Z и определено не от съединитела - вибрацията е постоянна на свободен ход и доста неприятна особенно зимата когато по-трудно загрява- лятото сякаш е по-слаба. Тампоните на двигатела ги гледа майстор / на ръчна, 1ва и задна скорост -двигателя не ляга -заначи са здрави/ казха ми че поне не са разбити за твърдост не знам. А тампон на скоростната кутия не съм гледал. Пишете ако имате успех с някои подмени на тампони или подобрения по един или друг начин! Поздрави!
Колега тампон да двигателя се проверява като дръпнеш ръчната или натиснеш спирачката вкарваш задна и отпускаш леко но не да изгасне само колкото да намали оборотите а някои отвън гледа от къде са най - големи вибрацийте
- kappo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
the_kalpazan написа:Студена повече тресе, но и топла си е достатъчно в повече... това с маслото сега го чувам за пръв път ..каква е играта там? Ако трябва да са тампони какво препоръчвате да си взема качествено и вършещо работа? Скоростна кутия?И нея ли я намесихме...
Колега взимай тампони на "Феби" а отностно тресенето на волана ,съм сколнен да ти вярвам че това нещо го има във всеки Golf=1Z мотора и при мен сутрин като я пална и леко ми потреперва волана,така че виж ги тампоните на двигателя и в частност този който е над скоростите,ако има за смяна сменяй ако няма си карай нямаш грижи
!
-
- Автомобил:
- Двигател:
А проверихте ли дали има прескочил зьб на ангренажния ремьк
- the_kalpazan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето какво се случи....
Понеже имах проблеми с придърпването на 3-та и 4-та скорост (а понякога и на 5-та)на ТРОЙКАТА, реших първо да оправя този проблем. Та - познат ме насочи към DISEL HOUSE в Лозен (5 мин от Бургас в посока Долно Езерово) за да ми прегледат двигателя. Човека само като чу как ми работи двигателя каза,че ми е заминала електрониката на горивната помпа. Насочи ме към майстор от Айтос(много точен, евала!!!
). След ремонта колата замърка доста по-добре,нямаше промяна на оборотите,спря придърпването,по-добре започна да си набира и значително се намалиха вибрациите на волана и купето.Но все пак е лято..Мисля да изчакам застудяването, за да видя как ще се промени работата на двигателя и ако се наложи ще сменя тампоните - засега преден и ляв.
Засега е това.
kalpazan - out.

Понеже имах проблеми с придърпването на 3-та и 4-та скорост (а понякога и на 5-та)на ТРОЙКАТА, реших първо да оправя този проблем. Та - познат ме насочи към DISEL HOUSE в Лозен (5 мин от Бургас в посока Долно Езерово) за да ми прегледат двигателя. Човека само като чу как ми работи двигателя каза,че ми е заминала електрониката на горивната помпа. Насочи ме към майстор от Айтос(много точен, евала!!!

Засега е това.

kalpazan - out.
моята 2ка JP като я запля и е студена тресе волана та се къса. За сега го оправям като дръпна леко авансатора да качи оборотите. Като покарам 2 3 минути и загрее двигателя вибрациите изчезват бутам авансатора и си карам така. И се чудя щом като загрее вибрациите изчезват май няма да е от тампони а? 

- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Не.При нас няма как да се намалят вибрациите.Предкамерния дизел си е така-вибраци и шумотевица.Все пак е разработка от средата на 70-те
На теб поне ти работи авансатора.На мен не ми вдига обороти 

а той авансатора не е ли свързан със жилото на гаста или по друг начин е вързан към ГНП-то
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
С друго жило,отзад на помпата.Като го опънеш зъбното колело се измества назад с около милиметър.Вижда се на свален ремък.
Върни се в “Дизелови агрегати”