byzano написа:объркали са сегментите буталото е 77.5 а сегментите са 76.5 и като ги наложиха във цилиндара имат луфт на ключа
4 мм
браво бе от 2ри ремонт на нормален
byzano написа:объркали са сегментите буталото е 77.5 а сегментите са 76.5 и като ги наложиха във цилиндара имат луфт на ключа
4 мм
byzano написа:върнаха ми 300 лв и сега ще се наложи аз да се справям сам. Утре ще ми купят сегменти и почвам да сглобявам по книга пожелаите ми успех
tatenceto написа:Разбра се че са сменили сигментите,но аз да попитам,основни и биелни лагери как са.Те ключа не са проверили преди монтаж.Бих препоръчал цялостно ревизиране на техния труд.Разглобяване на целия мотор и замерване на всичко,след това монтаж.
byzano написа:сложих нови сегменти и премерих основни и биялни лагери и сглобяване полека лека измих всичко със бензин и почнах
сега ключа на сегментите е 0.3 мм
качва си нормално маслената помпа
nikson85 написа:всяко едно бутало , всеки един клапан и дребни части когато се разглобят при сглобяването се поставят там където са биле и преди това.
това важи винаги когато се прави ремонт на ДВГ. и ако това не са спазвали незнам
буталата цилиндри клапани се номерират а на черупките на мотовилките се правят белези за да се сглобят по същия начин защото бързо ще се износят.
ако нещо е под съмнение за прекомерно износване се сменя , сменят се болтовете на черупките ако се отвъртат и старите се изхвърлят.
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 37 госта