при давне на гас на 4,5 тресе голф4 тди 90 кс сас 4ип
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: при давне на гас на 4,5 тресе голф4 тди 90 кс сас 4ип
не е от чипа - (ефекта на лупата)
и при мен е така , просто свикнах да не давам пълна газ на 4-та и 5-та предавка когато съм под 2000 оборота. Аз лично не виждам никакъв смисъл да се кара на 5-та с 1500 оборота! Мой колега който кара AFN изключително в градски условия в сравнително ниски обороти вече 2-ри път чисти турбина (без катализатор е). "Операцията" е над 200лв. и като добавиш и неудобствата от самия ремонт (зимата в автобус-а) спестените грамове гориво не си заслужават.

kristian112 написа:не е от чипа - (ефекта на лупата)и при мен е така , просто свикнах да не давам пълна газ на 4-та и 5-та предавка когато съм под 2000 оборота. Аз лично не виждам никакъв смисъл да се кара на 5-та с 1500 оборота! Мой колега който кара AFN изключително в градски условия в сравнително ниски обороти вече 2-ри път чисти турбина (без катализатор е). "Операцията" е над 200лв. и като добавиш и неудобствата от самия ремонт (зимата в автобус-а) спестените грамове гориво не си заслужават.
Написал съм ясно, че при мен на пълна газ проблем няма, ако беше само при пълна, нямаше да е такъв голям проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги провах с това да отка4а клемата на скоростомера и от на4ало колата една такажа по предрапваше докото влезе в оборот но тресенето го нямаше,спряь да заредя и какво,неште да пало,пали и огасва и като сложих клемата отново си4ко беше ок колата няма тресене млагодарен сам ви
успех на дугите с такав проблем

dimitar_7151 написа:колеги провах с това да отка4а клемата на скоростомера и от на4ало колата една такажа по предрапваше докото влезе в оборот но тресенето го нямаше,спряь да заредя и какво,неште да пало,пали и огасва и като сложих клемата отново си4ко беше ок колата няма тресене млагодарен сам ви![]()
![]()
Колега искаш да кажеш,че сега ти е закачена клемата и го няма тресенето.Ако не поне някои от маисторите в форума които знаят от какво е проблемат да споделят.
- shaquile
- Автомобил:
- Двигател:
dimitar_7151 написа:колеги провах с това да отка4а клемата на скоростомера и от на4ало колата една такажа по предрапваше докото влезе в оборот но тресенето го нямаше,спряь да заредя и какво,неште да пало,пали и огасва и като сложих клемата отново си4ко беше ок колата няма тресене млагодарен сам ви![]()
![]()
значи това със студената връзка може и да излезе вярно или пък износен датчик на скороста е.ем ли го
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Този проблем наистина все още не е решен.
От практиката ми, че на много малък процент коли се появява след чип (а то реално проблема го има и преди чипа) съм склонен да мисля, че е или проблем в авансатора или в елемента (да е износен и да не прави необходимото налягане).
Не изключвам и вероятността да са дюзи, тъй като при проблемна дюза на ПД моторите се появява същото прекъсване като се кара с "върха" на газта.
Ако модовете преценят, че добре, нека темата да се слее с тази viewtopic.php?f=24&t=208243

От практиката ми, че на много малък процент коли се появява след чип (а то реално проблема го има и преди чипа) съм склонен да мисля, че е или проблем в авансатора или в елемента (да е износен и да не прави необходимото налягане).
Не изключвам и вероятността да са дюзи, тъй като при проблемна дюза на ПД моторите се появява същото прекъсване като се кара с "върха" на газта.
Ако модовете преценят, че добре, нека темата да се слее с тази viewtopic.php?f=24&t=208243
При мен преди чипа го нямаше, както и сега го няма след чипа на Боги. Но действително с 2 други чипа чипа проблемът го имаше.
И при мен придърпването изчезна когато откачих кабела на датчика за скоростта,нямам чип,блока на помпата е изчистен.Когато обаче го закача пак започва друсането.Въпроса ми е ако го сменя този датчик дали ще се оправят нещата или проблема е на друго място,но е някакси свързан с този скоростомер? AFN,110к.с.98год
Аз не мога да го откача, защото ползвам темпомат:(
- Trimontcium
- Автомобил: А6
- Двигател: AWT
Вътрешни карета ??? И аз съм същия с малко газ скача, блъска и вика, но с много газ се оправя 

А защо без чип го няма, ако е от карета, би трябвало понякога и без чип да се случва, а то не се случва. Освен всичко други, като се изключи датчика за скоростта, пак няма тресене.
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Неграмотник, как да ти отговири някой като си написал подобна глупост.
При мен каретата нямат нищо общо с придърпването,и на место се усеща,а най много когато е натоварена или по нанагорнище.
- Trimontcium
- Автомобил: А6
- Двигател: AWT
Alek написа:А защо без чип го няма, ако е от карета, би трябвало понякога и без чип да се случва, а то не се случва. Освен всичко други, като се изключи датчика за скоростта, пак няма тресене.
Аз нямам чип и го ИМА!
dragozow написа:Неграмотник, как да ти отговири някой като си написал подобна глупост.
Това към кой се отнася?
Върни се в “Дизелови агрегати”