Проблем с паленето на Пасат Б5.5 131кс

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с паленето на Пасат Б5.5 131кс

Мнениеот Cheater » Вто 15 фев 2011 14:35

Ами от тогава не е имало ниски температури за да кажа със сигурност,обаче мисля че колата пали една идея по-добре.Въпреки че преди време,когато правих чипа при Богомил, ми каза че имало малко закъснение в следствие от смяната на ангренажа-трябвало на компютър да се прави допълнителна настройка.И все още чуда дали изобщо да се занимавам.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Вто 15 фев 2011 17:59

Според мен - да. И да са ти наред свещите, ако горивото не идва в точния момента си е половинчато според мен.

Потребителски аватар
itan75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itan75 » Вто 15 фев 2011 18:35

valko.80 написа:За да се проверят дали са лениви или изгоряли трябва да се свалят,за да си сигурен 100%...
и аз така съм чувал,че е най добре да се сменят всичките,но пък брат ми на неговото ауди а4-1.9тди-пд-116кс му беше изгоряла една свещ и му казали,че ако иска само изгорялата свещ да смени трябва да е като останалите три,за да са еднакви...но защо е така,някой който разбира да каже

Ако ти изгори една крушка на габарита или стопа примерно всичките ли сменяш?

Потребителски аватар
valko.80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valko.80 » Вто 15 фев 2011 19:41

Ако ти изгори една крушка на габарита или стопа примерно всичките ли сменяш?

По прицип не,но ще има разлика в светлината от новата крушка и старата,и аз лично ако видя,че има разлика я сменям и здравата.Това си е мои принцип :)
Така направих и със свещите...но нека всеки сам да си преценява какво и колко да сменя :)

garnati
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот garnati » Пон 23 яну 2012 13:37

здр. Аз имам горе долу същия проблем като колегите горе. Значи проблема е сутрин(много трудно пали) след това през деня няма никакви проблеми. Значи пасата е Б5,5 AWF 131 PD. Миналата зима не съм имал никакви проблеми. Колата е директно закупена от Англия. Лятото съм сменял ремъци, филтри, масло,
:banghead: :banghead: :banghead:

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 23 яну 2012 17:02

garnati написа:здр. Аз имам горе долу същия проблем като колегите горе. Значи проблема е сутрин(много трудно пали) след това през деня няма никакви проблеми. Значи пасата е Б5,5 AWF 131 PD. Миналата зима не съм имал никакви проблеми. Колата е директно закупена от Англия. Лятото съм сменял ремъци, филтри, масло,
:banghead: :banghead: :banghead:

Акумулаторче? :)

garnati
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот garnati » Пон 23 яну 2012 18:56

значи днеска ходих на ВАГ-КОМ, замериха ми акумулатора и казаха че е добре, провериха свещите и те също са добре според тях, мериха за някви консуматори излишни - нищо. И накрая изкараха на компа че ужким горивото което се впръсквало при студен двигател било 28 милиграма, което било много малко трябвало да бъде около 50 милиграма. И на всичкото отгоре те с техния кабел неможели да го направят та трябвало да ходя другаде.
Та въпроса ми е как до сега палеше , пък ся му е малко нафтата? Като нищо не съм му правил. scare scare

Върни се в “Дизелови агрегати”