POLO6N2 TDI тампони на двигателя проблема е верига в картера

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Gelle
Автомобил:
Двигател:

Re: Тампони на двигателя POLO6N2 TDI/проблема е верига в картера

Мнениеот Gelle » Чет 07 апр 2011 22:24

Абе вие с тия вериги ме вкарахте във вашия филм. Ходих да паля колата да видя какво се чува. Ем чува се някакъв стържещ шум, но той май си се чуваше и като я купих а вече ще правя 20 хил. км. Но както казах ще проверя след 5000 км. Ако имаше един такъв двигател който да е на 20-30хил.да го чуя, че да направя разлика с моя.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Чет 07 апр 2011 22:48

Gelle написа:Абе вие с тия вериги ме вкарахте във вашия филм. Ходих да паля колата да видя какво се чува. Ем чува се някакъв стържещ шум, но той май си се чуваше и като я купих а вече ще правя 20 хил. км. Но както казах ще проверя след 5000 км. Ако имаше един такъв двигател който да е на 20-30хил.да го чуя, че да направя разлика с моя.

На колко км е твоята кола?

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Чет 07 апр 2011 22:56

BLADE8209 написа:Ще ги снимам моя стария и друг стар от пасат и ще ги кача тук :D

А само феродовия диск ли пасва или всичко си пасва както трябва...имам предвид веродов,притискателен и лагера?
коя година е пасата и и какъв ТД е 1.9 ли е 1.6 ли е не ги знам старите модели :)
Радвам се че си оправил колата вече :)
Малко си луд ти :) от каде ги намери толкова бързо тая верига и зубното колело?
Аз ги чаках много време

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Чет 07 апр 2011 23:01

То май на толкова обороти си е нормално да се тресе този мотор,все пак е 3 цилиндара,поне аз така мисля не е балансиран като събратята си с по-многобройни цилиндри,е и да не забравяме 4е и колите който караме са минали доста път по ебропейските магистрали 8)

Потребителски аватар
Gelle
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gelle » Чет 07 апр 2011 23:03

ping23 написа:
Gelle написа:Абе вие с тия вериги ме вкарахте във вашия филм. Ходих да паля колата да видя какво се чува. Ем чува се някакъв стържещ шум, но той май си се чуваше и като я купих а вече ще правя 20 хил. км. Но както казах ще проверя след 5000 км. Ако имаше един такъв двигател който да е на 20-30хил.да го чуя, че да направя разлика с моя.

Ми сега пише 105 хиляди. Но мисля, че е връщан понеже като си махах арката над километража разбрах,че някой друг го е правил преди мен и си е оставил рацете. А на това поло до колкото разбрах е трябвало да се извади километража за да се върне.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Чет 07 апр 2011 23:05

Gelle написа:
ping23 написа:

Ми сега пише 105 хиляди. Но мисля, че е връщан понеже като си махах арката над километража разбрах,че някой друг го е правил преди мен и си е оставил рацете. А на това поло до колкото разбрах е трябвало да се извади километража за да се върне.

Съветвам те да я смениш да ти е мирна главата :)

Потребителски аватар
BLADE8209
Автомобил: Polo 6N2 2001
Двигател: AMF + remap

Мнениеот BLADE8209 » Чет 07 апр 2011 23:13

ping23 написа:
BLADE8209 написа:Ще ги снимам моя стария и друг стар от пасат и ще ги кача тук :D

А само феродовия диск ли пасва или всичко си пасва както трябва...имам предвид веродов,притискателен и лагера?
коя година е пасата и и какъв ТД е 1.9 ли е 1.6 ли е не ги знам старите модели :)
Радвам се че си оправил колата вече :)
Малко си луд ти :) от каде ги намери толкова бързо тая верига и зубното колело?
Аз ги чаках много време

Ами пасват приискателя и феродовия диск за лагера не съм сигурен щото моя го бях сменял скоро и струваше около 30лв. А веригата присигна от Германия незнам дали е редно да споменавам фирмата но те са ми дружки и казаха че зависи кога тръгва превоз от там и аз останах очуден колко бързо дойде :D
aylin78 написа:То май на толкова обороти си е нормално да се тресе този мотор,все пак е 3 цилиндара,поне аз така мисля не е балансиран като събратята си с по-многобройни цилиндри,е и да не забравяме 4е и колите който караме са минали доста път по ебропейските магистрали 8)

Ами няма как да тресе повече от 4 или 5 цилиндрови двигатели нали затова е тоя вал за да балансира двигателя, те маховиците реално са два единия по малък а другия по голям.

Потребителски аватар
Gelle
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gelle » Пет 08 апр 2011 12:08

ping23 написа:
Gelle написа:
ping23 написа:

Съветвам те да я смениш да ти е мирна главата :)

Ми направо да я поръчвам от сега че после да не се мотая и докато не съм си изхарчил парите за глупости. Ами я кажете кое да сменя и от къде да го поръчам. Видях на предните снимки че има и едно зъбно колело което беше доста изпилено. Колко пари излизат всички чарколяци и трудоемка ли е смяната?

nmikov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nmikov » Съб 09 апр 2011 7:55

Здравейте колеги с тази верига и аз се вкарах в размисли и естествено възникнаха въпроси:
1.Може ли да се сменя веригата без да се сваля ангренажа?
2. Кое зъбно колело не се сменя с комплекта, който открих в техдок има само три зъбни колела, а общо са четири?

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Съб 09 апр 2011 8:18

nmikov написа:Здравейте колеги с тази верига и аз се вкарах в размисли и естествено възникнаха въпроси:
1.Може ли да се сменя веригата без да се сваля ангренажа?
2. Кое зъбно колело не се сменя с комплекта, който открих в техдок има само три зъбни колела, а общо са четири?

1. Не може
2. На коляновия вал върви си с него.

Потребителски аватар
BLADE8209

Мнениеот BLADE8209 » Вто 12 апр 2011 22:41

Колицата в момента е перфектна не тресе съединителя е добре като за 100лв а не 250лв изтествана е вече над 500км :)

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Сря 13 апр 2011 0:17

Nice А? Браво радвам се!

Потребителски аватар
BLADE8209

Мнениеот BLADE8209 » Сря 13 апр 2011 8:41

Ами вие какво направихте със съединителите аз намерих някакав номер на кутията 1862 265 031 SACHS А иначе разликата с с пасатовия и полото е POLO 216mm Pasat 1.9TD 215mm шлици отговарят и всичко останало. Поне от Етка излизат тези размери.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Сря 11 май 2011 22:44

Проблем :)
Смених веригата,обтегача и 3те зъбни колелца и всичко е зацепено както трябва!...
Вече не се чува гадното свистене от веригата (явно старата се е поразтегнала) но вибрациите в купето продължават...майстора ми каза че не е възможно да е от тампоните на двигателя...
ще чуя и 2 3 други мнения все пак.
Вие някакви идеи да имате към какво да се насоча?

Потребителски аватар
BLADE8209

Мнениеот BLADE8209 » Сря 11 май 2011 23:17

Ами задръж долния тампон, примерно с отверка и виж дали пак вибрира. А иначе какво имаш в предвит вибрации? А това е как трябва да е зацепена веригата
Изображение

Върни се в “Дизелови агрегати”