Моля споделете за ААЗ-тките........

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Re: Моля споделете за ААЗ-тките........

Мнениеот profesor humel » Пон 11 апр 2011 20:59

Специално към колегата ''ventotdi'' как така ще направиш чипа както си знаиш. Това е палатка със зададена информация , тя не се променя. Или имаш предвид на елкома ти да си праиш налягане на турбина , съотношението на сместа и тнт. (Не спамя просто питам :talk: )

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пон 11 апр 2011 23:40

от доста време се занимавам ей така на майтап да правя чипове на 1Z и AFN първо на приятели после на техните приятели .От скоро почнах да чета карти на помпа дюза и не виждам нещо коренно различно от това на предходните ТДИ мотори с помпа :) с две думи знам от къде идват въздуха и нафтата и как да ги съчетая ;)

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Вто 12 апр 2011 9:27

тоест искаш да кажеш ,че преработваш стария чип (оригиналния), няква разлика мжеду твоя чип и чип на брезел да речем откриваш ли или е по една и съща технология (дига до 30% мошноста)

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Вто 12 апр 2011 12:13

колега аз смъквам оригиналните карти и започвам да си ги преправям.После си ги записвам на новия чип и си ги слагам на вече запоените цокъли на компа .Каквото и да правя ,каквото и да струвам Брезел не мога да го настигна.Той се занимава с това професионално и от дълго време ,а аз съм си самоук селяк ! Пробвал съм да смъкна негови карти от чипнат ТДИ но са заключени иначе е пуснал постове в дизел клуб как се прави чип ... от там също мн научих. Просто трябва мн логика да се вкарва в направата на коректен чип иначе чип става лесно ...ама ако не го изпипаш колата не се държи добре.Трябва да знаеш принципа на работа на мотора за да уловиш правилните промени по него ;)

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 15 апр 2011 0:14

dj carul:Един съвет,не карайте на налягания над 1 атмосфера,ако сте с клингеритена гарнитура!Аз смених 2 броя такива,сега съм с метална гарнитура и нямам ядове :beer

Много полезен съвет си дал,това е абсолютна истина...аз го разбрах преди доста години по трудния начин :Mr Green Fun .А освен гарнитура,съветвам и за подмяна на старите болтове с нови(това за налягане от 1.5 бара и нагоре) :D

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Пет 15 апр 2011 21:38

Има ли някой с права генерация, защото аз отскоро съм с права траба и шума е много дразнещ. брамчи кат беларус с развалена центровка :banghead: ето и снимка на новия накрайник. Прекалихме с нафтата и като изфорсирам хвърля 2 метра пушек :mrgreen: Изображение

Потребителски аватар
profesor humel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот profesor humel » Пет 15 апр 2011 21:42

аз съм с права траба , да ти кажа има малка разлика усеща се само кам 1200 до кам то 1500 оборота от там на горе не се чуе нищо , освен сссссссссссссс mhihi

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 15 апр 2011 21:54

passat_rs написа:Има ли някой с права генерация, защото аз отскоро съм с права траба и шума е много дразнещ. брамчи кат беларус с развалена центровка :banghead: ето и снимка на новия накрайник. Прекалихме с нафтата и като изфорсирам хвърля 2 метра пушек :mrgreen: Изображение

На снимката се вижда някакъв накрайник...резонатор имаш ли?Ако ли не сложи един по-компактен,така мисля че ще поукроти малко без да запушва газовете :да:

Потребителски аватар
passat_rs

Мнениеот passat_rs » Пет 15 апр 2011 23:19

няма резонатор право е от до

Потребителски аватар
killvanrea
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот killvanrea » Съб 16 апр 2011 12:00

Мислех да пиша в темата за силов тунинг на ААЗ но видях че е стара и реших да задам въпроса си тук.
Карам венто 1.9 ТД(93г.) и вече се усеща как двигателя измалява и му се вдигнаха малко оборотите (за пример на 120км/ч съм на 2900-3000 оборота а преди бяха около 2400- 2600). Въпроса ми е ако сложа интеркулер ще олекоти ли работата на двигателя(преблизително да кажете колко струва радиаотр и тръбните пътища) освен че ще свали разхода и ще има една идея повече мощност.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Съб 16 апр 2011 21:30

нещо си объркал филма с тия обороти :roll: :roll:
ПС: със стокова кутия на 3к обороти си точно на 120км/ч

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Съб 16 апр 2011 22:08

даже са една идея над 3000 :) Спокойно и аз си мислех че преди на други обороти съм бил на 120, ама това са оборотите :)

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Съб 16 апр 2011 22:14

А не може ли да се сложи кутия от 1Z или AFN. Тя би трябвало да е по дълга. А и също така трябва да стане с най малко преправяне.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Съб 16 апр 2011 22:22

Е, начини за преправяне винаги могат да се измислят :) Ама ми се струва че смяна само на СК няма да даде толкова добър ефект :)

Потребителски аватар
passat_rs

Мнениеот passat_rs » Съб 16 апр 2011 22:27

Traytor написа:Е, начини за преправяне винаги могат да се измислят :) Ама ми се струва че смяна само на СК няма да даде толкова добър ефект :)

от 1з пасва идеално и ефект има на 2000 оборота 100км/h, при изкачване на неравност падаш на 4-та като си сам в колата с 4-ма падаш на 2-ра предавка mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”