Моля споделете за ААЗ-тките........
- profesor humel
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Моля споделете за ААЗ-тките........
Специално към колегата ''ventotdi'' как така ще направиш чипа както си знаиш. Това е палатка със зададена информация , тя не се променя. Или имаш предвид на елкома ти да си праиш налягане на турбина , съотношението на сместа и тнт. (Не спамя просто питам
)

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
от доста време се занимавам ей така на майтап да правя чипове на 1Z и AFN първо на приятели после на техните приятели .От скоро почнах да чета карти на помпа дюза и не виждам нещо коренно различно от това на предходните ТДИ мотори с помпа
с две думи знам от къде идват въздуха и нафтата и как да ги съчетая 

- profesor humel
- Автомобил:
- Двигател:
тоест искаш да кажеш ,че преработваш стария чип (оригиналния), няква разлика мжеду твоя чип и чип на брезел да речем откриваш ли или е по една и съща технология (дига до 30% мошноста)
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
колега аз смъквам оригиналните карти и започвам да си ги преправям.После си ги записвам на новия чип и си ги слагам на вече запоените цокъли на компа .Каквото и да правя ,каквото и да струвам Брезел не мога да го настигна.Той се занимава с това професионално и от дълго време ,а аз съм си самоук селяк ! Пробвал съм да смъкна негови карти от чипнат ТДИ но са заключени иначе е пуснал постове в дизел клуб как се прави чип ... от там също мн научих. Просто трябва мн логика да се вкарва в направата на коректен чип иначе чип става лесно ...ама ако не го изпипаш колата не се държи добре.Трябва да знаеш принципа на работа на мотора за да уловиш правилните промени по него 

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
dj carul:Един съвет,не карайте на налягания над 1 атмосфера,ако сте с клингеритена гарнитура!Аз смених 2 броя такива,сега съм с метална гарнитура и нямам ядове 
Много полезен съвет си дал,това е абсолютна истина...аз го разбрах преди доста години по трудния начин
.А освен гарнитура,съветвам и за подмяна на старите болтове с нови(това за налягане от 1.5 бара и нагоре) 

Много полезен съвет си дал,това е абсолютна истина...аз го разбрах преди доста години по трудния начин

- profesor humel
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм с права траба , да ти кажа има малка разлика усеща се само кам 1200 до кам то 1500 оборота от там на горе не се чуе нищо , освен сссссссссссссс 

- emiltd
- Автомобил:
- Двигател:
На снимката се вижда някакъв накрайник...резонатор имаш ли?Ако ли не сложи един по-компактен,така мисля че ще поукроти малко без да запушва газовете

- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
няма резонатор право е от до
- killvanrea
- Автомобил:
- Двигател:
Мислех да пиша в темата за силов тунинг на ААЗ но видях че е стара и реших да задам въпроса си тук.
Карам венто 1.9 ТД(93г.) и вече се усеща как двигателя измалява и му се вдигнаха малко оборотите (за пример на 120км/ч съм на 2900-3000 оборота а преди бяха около 2400- 2600). Въпроса ми е ако сложа интеркулер ще олекоти ли работата на двигателя(преблизително да кажете колко струва радиаотр и тръбните пътища) освен че ще свали разхода и ще има една идея повече мощност.
Карам венто 1.9 ТД(93г.) и вече се усеща как двигателя измалява и му се вдигнаха малко оборотите (за пример на 120км/ч съм на 2900-3000 оборота а преди бяха около 2400- 2600). Въпроса ми е ако сложа интеркулер ще олекоти ли работата на двигателя(преблизително да кажете колко струва радиаотр и тръбните пътища) освен че ще свали разхода и ще има една идея повече мощност.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
нещо си объркал филма с тия обороти

ПС: със стокова кутия на 3к обороти си точно на 120км/ч

ПС: със стокова кутия на 3к обороти си точно на 120км/ч
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
даже са една идея над 3000
Спокойно и аз си мислех че преди на други обороти съм бил на 120, ама това са оборотите 

- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
А не може ли да се сложи кутия от 1Z или AFN. Тя би трябвало да е по дълга. А и също така трябва да стане с най малко преправяне.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Е, начини за преправяне винаги могат да се измислят
Ама ми се струва че смяна само на СК няма да даде толкова добър ефект 

- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
Traytor написа:Е, начини за преправяне винаги могат да се измислятАма ми се струва че смяна само на СК няма да даде толкова добър ефект
от 1з пасва идеално и ефект има на 2000 оборота 100км/h, при изкачване на неравност падаш на 4-та като си сам в колата с 4-ма падаш на 2-ра предавка

Върни се в “Дизелови агрегати”