Maсло разработено за VAG групата
Re: Maсло разработено за VAG групата
Ааааа не,не колега така са си добре цените
.Нали знаеш, че все се съмняваме в нещо...
Напротив, сега ще му се вдигне оборота от което има интерес и той и ние.Това, че се интересуваме дали маслото е менте или не, мисля че не трябва да обижда колегата ACE. Все пак като даваш 100 и повече левчета за нещо няма лошо да питаш и за качеството. Пък ако реши да вдигне цената ще купуваме от фирма от София /няма да кажа коя за да не стане реклама/, която продава същия продукт на почти същата цена /разлика 5-6 лв./.
- Casamia
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ACE_castrol написа:Пиша в темата, защото един колега ми прати препратка, няма как да следя всички теми
Мисля, че с последния линк сами сте си отговорили на въпроса каква е реалната цена на това масло.
Тоест цена на дребно от онлайн магазин в Германия 115 лв, минус доволен процент отстъпка за количество и ето ти цена в БГ като тази в Германия.
Сериозно обаче се замислям дали да не им вдигна цените с 20-30%, тъй като българина е свикнал да му съдират по 5 кожи от гърба и само тогава е доволен и сигурен, че нещо е качествено, когато е безбожно скъпо.
И без това по този начин ще си купя S-класа по-бързо
И да, маслото вътре е точно Castrol Magnatec Diesel 5W40. На всяка туба си има уникален код пред датата на производство, а отзад телефонче и даже може да се разбере коя смяна го е пакетирала.
Присъединявам се към казаното от колегата. В настоящата тема има линк и към нашия сайт. Нормално е всичко, което се продава по интернет да е по-евтино, все пак ние предпочитаме да даваме на клиентите си, вместо на някой крив наемодател. В момента всички търговци поощряват това, а то е в интерес и на самите потребители заради разпоредбата на чл. 55 от ЗЗП.
Относно евентуалните фалшиви стоки: има такива, но са малко и се продават в разни забутани мазета. Сериозните продавачи, които търсят доверието на клиента, не продават ментета. Мисля, че всеки сам може да прецени доколко един продавач е сериозен. Така че не гледайте само цената. Евтиното не винаги е лошо, напротив. Сериозните търговци получават по добри условия от доставчиците си или сами са си доставчици и поради това могат да си позволят да обявят ниски цени.
-
KirilGeorgiev
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колега няма как да разбереш какво има в тубата Взимаш кръстиш се три пъти и сипваш в колата А това че на Кастрола имало малко ментете е смешно Аз съм стигнал до извода че хубаво и евтино са несъвместими на едно място
Ще заложа следващата смяна на това масълце и ще споделя мнение...
-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
bnick написа:В Порше изток по спомен 4л от 5W40 е около 150 лв. Магнатека 5W40 4л е на около 120 лв
Намерих си фактурата от смяната на маслата в Порше от 16.07.2008г. Това ми е била първата смяна. Тогава съм направил смяна с масло G 052167M4, което е това Special plus SAE 5W-40. Маслото ми е струвало 142,68 лв за 4л.
- dionick
- Автомобил: VW Bora 2003
- Двигател: ASZ
По темата на колегата....
Това е официално разработено синтетично масло за VAG групата автомобили от Castrol но с различна формула от Магнатек и Едж. Препоръчва се и се продава в официалния дилър на марката. Като за територията на Великобритания само се предлага под търговската марка Quantum! Разлика няма. Доколкото съм наясно се препоръчва най вече за по-новите дизели ПД и подържа стандарт 504.00,507.00 изискван за euro IV двигатели . Има две серии longlife 5W30 и shortlife 5W40. Ако е истинско слагай смело колега
Това е официално разработено синтетично масло за VAG групата автомобили от Castrol но с различна формула от Магнатек и Едж. Препоръчва се и се продава в официалния дилър на марката. Като за територията на Великобритания само се предлага под търговската марка Quantum! Разлика няма. Доколкото съм наясно се препоръчва най вече за по-новите дизели ПД и подържа стандарт 504.00,507.00 изискван за euro IV двигатели . Има две серии longlife 5W30 и shortlife 5W40. Ако е истинско слагай смело колега
Последна промяна от dionick на Пон 13 фев 2012 22:24, променено общо 2 пъти.
dionick написа:По темата на колегата....
Ами за истинското - да би трябвало да е, както колегата по-горе,който го предлага е писал.Един колега е попитал за това масло в магазина и са му казали, че VW все пак не са производители на масло, че е по-добре да си сложи изпитана марка (в случая той кара с MOTUL), и са му казали пак да заложи на него.Сега се чудя какво да е - VW Special plus,MOTUL или Castrol /5w40/
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
evn написа:Ами за истинското - да би трябвало да е, както колегата по-горе,който го предлага е писал.Един колега е попитал за това масло в магазина и са му казали, че VW все пак не са производители на масло, че е по-добре да си сложи изпитана марка...
С две думи оригиналното масло не е хубаво, така ли излиза? Коментара ми е само е една дума-глупости...
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
dlug написа:evn написа:Ами за истинското - да би трябвало да е, както колегата по-горе,който го предлага е писал.Един колега е попитал за това масло в магазина и са му казали, че VW все пак не са производители на масло, че е по-добре да си сложи изпитана марка...
С две думи оригиналното масло не е хубаво, така ли излиза? Коментара ми е само е една дума-глупости...
с една дума "ДА" според мен
аз съм доволен от френските марки
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
alexx написа:dlug написа:evn написа:Ами за истинското - да би трябвало да е, както колегата по-горе,който го предлага е писал.Един колега е попитал за това масло в магазина и са му казали, че VW все пак не са производители на масло, че е по-добре да си сложи изпитана марка...
с една дума "ДА" според мен
аз съм доволен от френските марки

- dionick
- Автомобил: VW Bora 2003
- Двигател: ASZ
колега alexx мисля че визираш MOTUL? Чувам само суперлативи за него, надявам се да си струва
Последна промяна от dionick на Пет 09 дек 2011 19:55, променено общо 1 път.
dionick написа:По темата на колегата....
Каква е цената на това масло в UK ? Вероятността за фалшификати е много малка при теб.
- Romboni_kr
- Автомобил: Mk3 Gti
- Двигател: ABF
treniora написа:dancing_niki написа:Съмнява ме да е менте по простата причина, че литър Magnatec Diesel 5W-40 във френския VW е 11 евро.
Еми евала на такива хора, продават без надценка, без транспортни разходи, евала.......
Колега аз съм във франция и найстина маслото е толкова но не че не слагат надценка просто нашите слагат мн голяма а французите нормална...

Върни се в “Дизелови агрегати”