ACE_castrol написа:Пиша в темата, защото един колега ми прати препратка, няма как да следя всички теми
Мисля, че с последния линк сами сте си отговорили на въпроса каква е реалната цена на това масло.
Тоест цена на дребно от онлайн магазин в Германия 115 лв, минус доволен процент отстъпка за количество и ето ти цена в БГ като тази в Германия.
Сериозно обаче се замислям дали да не им вдигна цените с 20-30%, тъй като българина е свикнал да му съдират по 5 кожи от гърба и само тогава е доволен и сигурен, че нещо е качествено, когато е безбожно скъпо.
И без това по този начин ще си купя S-класа по-бързо
И да, маслото вътре е точно Castrol Magnatec Diesel 5W40. На всяка туба си има уникален код пред датата на производство, а отзад телефонче и даже може да се разбере коя смяна го е пакетирала.
bnick написа:В Порше изток по спомен 4л от 5W40 е около 150 лв. Магнатека 5W40 4л е на около 120 лв
dionick написа:По темата на колегата....
Това е официално разработено синтетично масло за VAG групата автомобили от Castrol но с различна формула от Магнатек и Едж. Препоръчва се и се продава в официалния дилър на марката. Като за територията на Великобритания само се предлага под търговската марка Quantum! Разлика няма. Доколкото съм наясно се препоръчва най вече за по-новите дизели ПД и подържа стандарт 504.00,507.00 изискван за euro IV двигатели . Има две серии longlife 5W30 и shortlife 5W40. Ако е истинско слагай смело колега
evn написа:Ами за истинското - да би трябвало да е, както колегата по-горе,който го предлага е писал.Един колега е попитал за това масло в магазина и са му казали, че VW все пак не са производители на масло, че е по-добре да си сложи изпитана марка...
dlug написа:evn написа:Ами за истинското - да би трябвало да е, както колегата по-горе,който го предлага е писал.Един колега е попитал за това масло в магазина и са му казали, че VW все пак не са производители на масло, че е по-добре да си сложи изпитана марка...
С две думи оригиналното масло не е хубаво, така ли излиза? Коментара ми е само е една дума-глупости...
alexx написа:dlug написа:evn написа:Ами за истинското - да би трябвало да е, както колегата по-горе,който го предлага е писал.Един колега е попитал за това масло в магазина и са му казали, че VW все пак не са производители на масло, че е по-добре да си сложи изпитана марка...
С две думи оригиналното масло не е хубаво, така ли излиза? Коментара ми е само е една дума-глупости...
с една дума "ДА" според мен
аз съм доволен от френските марки
dionick написа:По темата на колегата....
Това е официално разработено синтетично масло за VAG групата автомобили от Castrol но с различна формула от Магнатек и Едж. Препоръчва се и се продава в официалния дилър на марката. Като за територията на Великобритания само се предлага под търговската марка Quantum! Разлика няма. Доколкото съм наясно се препоръчва най вече за по-новите дизели ПД и подържа стандарт 504.00,507.00 изискван за euro IV двигатели . Има две серии longlife 5W30 и shortlife 5W40. Ако е истинско слагай смело колега
treniora написа:dancing_niki написа:Съмнява ме да е менте по простата причина, че литър Magnatec Diesel 5W-40 във френския VW е 11 евро.
Еми евала на такива хора, продават без надценка, без транспортни разходи, евала.......
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 37 госта