Замръзнал дизел в движение !!!
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Замръзнал дизел в движение !!!
Мисля,че това е чист летен дизел,а колата сигурно е Форд.И зимен дизел да е,Форд имат проблеми със замръзването на горивото(дизел)Особено микробусите!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Както бях обещал - купих по около четири литра(+- 200 грама) от пет бензиностанции в града.Горивата са от стандартните дизел-горива(от по-евтините вариянти на самите бензиностанции).От утре почвам теста за гелосване на горивото,че сила не ми остана още тая вечер да "заредя пробите във фризера".Естествено няма да "изпадам " в много подробности ,само ще напълня пет шишенца с по 300-ина грама от всяка партида и ще ги "замразя"
при минус 22-23 градуса ,след това същия експеримент с добавка против гелосване(още се двуомя каква)

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Няма смисъл от фризер, слагай ги навън и са готови. Вечерта като се прибирах от работа към 19,00 беше -12С. Сега вероятно е още надолу 

- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

- samo_pechka
bnick написа:Няма смисъл от фризер, слагай ги навън и са готови. Вечерта като се прибирах от работа към 19,00 беше -12С. Сега вероятно е още надолу
Какво да направя колеги..Да взема да ги изкарам навънка тубите ли?Между другото споменаха ,че тая вечер се очаква студ под -20 градуса при нас..Не знам ..Все пак ще е най-студено около 4-4 и половина часа сутринта ,то кеф няма да имам да правя снимки за резултати...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Сложи ги във фризера де 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
samo_pechka написа:bnick написа:Няма смисъл от фризер, слагай ги навън и са готови. Вечерта като се прибирах от работа към 19,00 беше -12С. Сега вероятно е още надолу
Какво да направя колеги..Да взема да ги изкарам навънка тубите ли?Между другото споменаха ,че тая вечер се очаква студ под -20 градуса при нас..Не знам ..Все пак ще е най-студено около 4-4 и половина часа сутринта ,то кеф няма да имам да правя снимки за резултати...
Колега слагай си ги във фризера, няма да ходиш да гледаш през 30 мин колко градуса е станало на вън че да ги пазиш. Отделно като ги сложиш в 1/2 литрови бутилчици ще е най-гадния вариант защото ще е малко количество с много студ около него а и няма вариант в който да се успиш и да излезе че слънцето е напекло баш тубите с нафтата

- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Оставих пред гаража една чаша нафта.При нас дават - 22 градуса ще кача снимка да видим как изглежда.
Последна промяна от kcars на Чет 02 фев 2012 6:18, променено общо 3 пъти.
- samo_pechka
H2O написа:Мисля,че това е чист летен дизел,а колата сигурно е Форд.И зимен дизел да е,Форд имат проблеми със замръзването на горивото(дизел)Особено микробусите!
Колеги наистина микробусите на Форд малко "страдат" зимата ..Тяхната нафта не замръзва повече от на другите коли ,просто проблема при тях е липсата на подгревни свещи ( впрочем има една,ама като знам къде е сложена и почти при всички се е...ва с времето -аз лично съм имал три и на трита свещите не работеха правилно) Инак малко да е по-топло палеха "светкавично"..
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За другите не знам ,но Петролската нафта със сигурност ще стане на Желе притези градуси.При мен 2 пъти се случва за 4 дена на -6 и днес сутрин на -11.Голям боклук е.Само на реклами са силни.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен в този случай не е сигурно дали проблемът е в горивата или има нещо друго. Не може да замръзват горивата от всички видове бензиностанции в района.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
didopoli написа:За другите не знам ,но Петролската нафта със сигурност ще стане на Желе притези градуси.При мен 2 пъти се случва за 4 дена на -6 и днес сутрин на -11.Голям боклук е.Само на реклами са силни.
Това на Петрол дето е в тубата е произведено в Лукойл.Обаче ме съмнява(много е светло горивото),че това и на двете компании горивото е евродизел,а не Б5,което реално продава Лукойл в момента.Ромпетрол,ясно от къде е.ОМВ един Господ знае от къде е последната доставка на гориво.На Шел,трбява да е от Лукойл,но Б5.samo_pechka на Шел дизела,по тъмен ли е на цвят от Лукойл?
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
samo_pechka евала за ентусиазма и лабораторните изследвания
Резултата ще е интересен,макар че според мен нещата ще са що-годе в норма и повече от гъстота "зехтин" няма да е,но естествено няма да се изненадам ако е гъстота "мед" от тоя-захаросаният
Със сигурност и автомобила има значение,вече имам втори френски дизел,и двата са си палили,хем им наливам к'вото падне!В момента нафтата 50 % някъде,останалото догоре е.....сбиртак с неясна консинстенция,сутрин си пали (нов акумулатор и здрави свещи),просто има 2-3 минути "прочистване" и "изкашляне"
но тръгна ли-всичко свършва,почва да мърка като коте.Явно французите са сметнали по-добре горивната система от немците,работещи с "форд" 

Със сигурност и автомобила има значение,вече имам втори френски дизел,и двата са си палили,хем им наливам к'вото падне!В момента нафтата 50 % някъде,останалото догоре е.....сбиртак с неясна консинстенция,сутрин си пали (нов акумулатор и здрави свещи),просто има 2-3 минути "прочистване" и "изкашляне"

Последна промяна от RadoShopa на Пон 30 яну 2012 23:51, променено общо 2 пъти.
- samo_pechka
H2O написа:Това на Петрол дето е в тубата е произведено в Лукойл.Обаче ме съмнява(много е светло горивото),че това и на двете компании горивото е евродизел,а не Б5,което реално продава Лукойл в момента.Ромпетрол,ясно от къде е.ОМВ един Господ знае от къде е последната доставка на гориво.На Шел,трбява да е от Лукойл,но Б5.samo_pechka на Шел дизела,по тъмен ли е на цвят от Лукойл?
Утре колеги..утре ..Ще напълня в еднакви абсолютно безцветни шишенца горивата.Ще има снимки поетапно на манипулацията

- marianchev
- Автомобил: Passat B5 + B6
- Двигател: AFN + BKP
Сложи и термометърче във фризера 

Върни се в “Дизелови агрегати”