ТДИ махане катализатор
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Schwepsi
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: ARL 2003
Rabbit_TDI написа:С флекса правиш един изрез отдолу и го отваряш като консервна кутияИзбиваш с чук и отверка керамиката .Връщаш отвореното на мястото му/не го изрязваш до край а оставяш едната част да стой/и заваряваш.Перфектно става и не гние щото си е оригинално.
Няма смисъл от рязане само си услужняваш живота - след катализатора има връзка разкачаш я и връщаш останалото от системата , и напред бъркаш със някво желязо ( !!! БЕЗ демонтаж на катализатори , гърнета и т.н. от колата) 10 мин ръчкане и 1-3 паления да изхвърли парчетат и си готов . За мен това е по лесния вариант + това резонатор гние бързо , старото гърне НО СЪС заварка също.
Кои както реши Успех
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- gicho76
- Автомобил: VW Golf VI Variant
- Двигател: 1600 tdi CAYC
Днес и на мойто TDI му изтърбушиха катализатора. Беше като една голяма тапа.
Смениха ми и средното гърне, не беше спукано, но много гадно дрънчеше. Сложиха ми от TD - малко е по-малко и по-евтино /54лв./ Всичко за труда ми взеха 35 лв.
След интервенцията се съживиха поне 5-8 коня. Шума си е същия, само отвън леко се чува свистенето от турбото.
Смениха ми и средното гърне, не беше спукано, но много гадно дрънчеше. Сложиха ми от TD - малко е по-малко и по-евтино /54лв./ Всичко за труда ми взеха 35 лв.
След интервенцията се съживиха поне 5-8 коня. Шума си е същия, само отвън леко се чува свистенето от турбото.
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес си махнах катализатора да ви кажа колата не си промени звука........даже при рязко ускорение над 2000 оборота вече е по тиха ! След като сложи майстора тръба я напръсках цялата с ZINC на BODY против корозия !!! Операцията ми струваше 30 лева, а продадох катализатора за 50 !!! Моето мнение е да махате катализатора, особено ако сте с чип (като мен) !!!
Върни се в “Дизелови агрегати”