AFN забива турбото, търсене на правилното решение

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Re: AFN забива турбото, търсене на правилното решение

Мнениеот FELIPE » Сря 13 фев 2013 22:30

:smile Е то по принцип м/у градско и градско има разлика-градското в Асеновград е едно,в Пловдив друго,в София трето,а пък в Берлин(примерно) със сигурност градското си е направо извънградско,направо държавно за нашите мащаби :icon_lol

Потребителски аватар
Juiced
Автомобил: Hyundai Terracan
Двигател: J3

Мнениеот Juiced » Сря 13 фев 2013 23:11

Градско+зимно е леш за 110-те и останалите с променлива геометрия печки,къси разстояния,ниски обороти и за една-две седмици турбото е спек. Аз след 2 седмици градско каране като си погледна манометъра и свят ми се завива. А не карам като пенсионер, но почти не загрява колата и не мога да я мачкам да се прочисти. Миналата седмица за 20 км извънградско се отървах от нагара , раздавах газ от 3-а нагоре, като гледах да не пренадува много(не задържах газта много). Ако нямате манометър е добре да покарате по-дълго време на по-висока скорост ок 140км/ч и да не се мачка газта до долу а плавно да се достигне скоростта- като се ускорява за около 5 сек с пълна газ и се отпуска газта.

Потребителски аватар
SCALE
Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
Двигател: AHF 2000

Мнениеот SCALE » Чет 14 фев 2013 9:33

Дали е работим варианта - " мързеливо " чистене на турбо ( по-скоро като профилактика (ТО2) ) - сваляне фланеца на ауспуха от топлата част , пръскане с подходящ почистващ спрей през перките на турбото към лопатките (на студена кола ) , изчакване 10-тина мин , запалване на колата да издуха боклука( без закачен ауспух ) , после пак същата процедура няколко пъти ?

Genesis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genesis » Чет 14 фев 2013 10:06

Привет.
Радвам се че темета се дискутира, но все още не мога да преценя какво да правя. Първо си мислех да ми я чистят. Да, ама след колко км пак ще се задръсти се питам. После си викам да я нося да рециклират. Но ми казаха, че всъщност ако няма повреда само ще я почистят и ще кихна 350 кинта, което разбира се за мен е обирджийство. По едно време минах през варианта нова, ама колата е 96 година, май нема смисъл (ако беше по-ново това щеше да ми е решението). Това, което казвате че турбото се задръства при градско напълно съм съгласен, особенно зимата. Само ще вметна че съм заклет дизелджия, ама като сложих един такъв ремонт, ако направиш веднъж помпата, определно си е по-далевера на газ :(

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Чет 14 фев 2013 10:22

Кеф цена няма :biggrin пъргав дизел е в пъти по-приятен за каране, от съответната бензинова/газова алтернатива -говорим за сходни коне. Аз досега, не съм чистил на моята АФН-ка турбото ( да не казвам голям лаф,че никога не е късно де :redface ) Но и маршрута ,който изминаваме всеки ден,30% градско и останалото-извън ,включва и един дълъг( и стръмен към края) баир, може той да е "разковничето" за това :icon_lol Като чета темата, се замислям за бъдещата ми евридейка :smile , мислех това лято да си купя някаква по-малка кола ,но да е пак с пром.геометрия (1.9 - по принцип 90к.с. ще се търси...), че ме кефи как дръпва мАщно от ниските :biggrin , ма сега нещо се поразколебавам за тоя вариант :neutral

Genesis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genesis » Чет 21 фев 2013 10:56

Ето малко развитие по моя случай.
След дълго чудене и не намиране на мотивирано решение от по-опитните от мен, реших да се сваля турбината. Няколко майстора ме лъгаха и на края си я свалих сам в най-шибания и студен ден, пред блока. Веднага ми направи впечатление че оста от към студената част поддава малко и че перките са много малко наранени. Попогледах тъжно и реших че трябва да се прави.
Занесох турбинката. Веднага се захванаха с нея и след 10мин имаше присъда. Момчето каза, че тази турбина е била правена при тях преди около 5 години ( със старите им машини). Абсолютно вярно. Стария собственик ми беше казвал, че я е правил при тях, а аз я карам от около 5,6 години! Луфтовете, които забелязах били допустими. Проблема е в износване на един канал на вала и от кам пускане и натрупване на сажди. Т.е без ремонт, е само за кратко решаване на проблема чрез почистването. Нов ремонтен комплект, баланс на вала = 340 кинта.
Запитах го и за егера. Каза да не го запушвам на пълно, тъй като така се товари вала на турбината след връщане на газта, а във ламаринката да направя една дупка 8мм.

Потребителски аватар
dnn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dnn » Чет 21 фев 2013 16:30

за 5 6 год. колко километра и направи на турбинката
:scare3

Genesis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genesis » Чет 21 фев 2013 17:56

50 000km.

Потребителски аватар
dnn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dnn » Чет 21 фев 2013 22:19

аз преди 4 год. като е взех колата и направих ремонт на турбината във Варна от тогава 80 хил.км.
сега един път работи един път не работи турбината забива сменях клапана Н75 после ел. клапана
днеска работеше , че и се по нарадвах малко на колата

karaika
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karaika » Пет 22 фев 2013 10:34

Колега имах същия проблем.Пловдив- РЕАЛ ТУРБО
Срещу 300 лв.ми го почистиха,качиха на стенд
турбината,закачиха колата на комп.
и сега върви доста повече.
Парите си заслужават-а резултата ще те учуди.
Много са добри
Бай ти Даньо ще го оправи
0888217763

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 22 фев 2013 12:43

karaika написа:Колега имах същия проблем.Пловдив- РЕАЛ ТУРБО

Не знам как е в пловдивския филиал ама за софийския май недоволните са повече от доволните icon_idea

Потребителски аватар
dnn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dnn » Пет 22 фев 2013 20:44

Ще се ходи във варна при иво

Genesis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genesis » Пет 22 фев 2013 23:09

Чакай малко. За едно чистене, диагностика, сваляне и качване ли ти искаха 300лв :eek

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 23 фев 2013 21:55

Ми колко му е... аз някъде четох как един колега си "рекламирал" турбината след "пълно възстановяване" там и му казали: прав си рекламация е, ще я отстраним безплатно ...само си плати 160 кинта за слагане/качване и всички сме О.К..... ако е вярно де :mhihi

Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sarafa » Сря 13 мар 2013 23:50

Мале, мале :eek чета и не вярвам на очите си :stumm :screwy
Г4 110те не били за градско и на всеки 2-3месеца в бокса за почистване на турбо и т.н. :banghead :censored2 :screwy
Хора опомнете се :mhihi Значи ли това, че "Голфо" е най големият боклук на света????
2000година - реклама на VW би изглеждала така: Купете си новият дизел на VW Group и на всеки 2 до 3 месеца за почистване на геометрия :Mr Green Fun в оторизиран сервиз и завинаги заедно в новото хилядолетие :icon_lol

Върни се в “Дизелови агрегати”