Шаран АФН 110 бавно ускорява

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Шаран АФН 110 бавно ускорява

Мнениеот Stivi » Сря 20 фев 2013 22:05

Не става добре на четвърта,прави си "ластиците" от 2000об до 140км/ч /не гледай оборотите като ускоряваш а километража/ на пета ,няма нужда да стигаш по-големи скорости !

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Сря 20 фев 2013 22:10

Е то аз на 5-та не съм стигал никога до 4000 оборота защото все пак живота не съм си го намерил на пътя та там да си го оставя . Та взимаш ускоряваш на всяка предавка поне до 4000 хил. да речеме аз си знам на колата възможностите ,които са допустими ,та взимам на 2-ра към 60км. вдигам,3-та 120км. ,4-160км. до 180 макс (ама е опасно ) иначе истината е караш си със 140км. и на моменти вдигаш 160-170 ,ама не за много дълго и като има инерция аз лично пускам по инерция за известно време, понеже някак си съм жалостив и си мисля че така двигателя си отпочива от постоянното натоварване .След това като се прибереш ще видиш че колата ще бъде много по пъргава ,ако всичко е нормално по нея разбира се.

П,п Нещата които споделям са само от личен опит ,да не кажете че се правя на професор :love.vwclub :mhihi

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Сря 20 фев 2013 22:23

Каква е идеята на тези странни писания,които описвате-ластици,обороти и убийствени скорости,а!? :mhihi
Ако няма правилно управление тази турбина,на някой ластик може да остане чист дизел,без турбо. :banghead

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 20 фев 2013 23:02

nasko1978 написа:Каква е идеята на тези странни писания,които описвате-ластици,обороти и убийствени скорости,а!? :mhihi
Ако няма правилно управление тази турбина,на някой ластик може да остане чист дизел,без турбо. :banghead

140км/ч на магистрала ли е убийствена скорост ?? И идеята на "ластиците" е да се продуха нагара на турбото натрупан от "пенсионерско" каране ! Колегата не споменава някога колата му да е забивала че да се предполага проблем в управлението на турбото а просто че му се струва по-мудна !

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 20 фев 2013 23:15

Нищо не се издухва в случая. Единственото което може да стане е да си купи друга турбина. Не се ли изчисти на ръка нищо не става. Номера е да я изчистиш и после да си я "продухваш",а не като се затлачи и започне да пренадува зверски

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 20 фев 2013 23:34

IvailoOo написа:Нищо не се издухва в случая. Единственото което може да стане е да си купи друга турбина. Не се ли изчисти на ръка нищо не става. Номера е да я изчистиш и после да си я "продухваш",а не като се затлачи и започне да пренадува зверски

За да пренадува значи лопатките трябва да са запекли в затворено положение,но в този случай в ниските обороти трябва да е куршум и след това да мине в авариен режим а аз чета точно обратното което говори или за неработещ актуатор или за незатваряща геометрия като и при двете може да си скъсаш гъза ама няма да строшиш турбината !

Потребителски аватар
mucy
Автомобил: VW Sharan
Двигател: AFN 110 1997

Мнениеот mucy » Чет 21 фев 2013 8:36

Ами първо да кажа ,че довечера като тръгна за София ще опитам тези ластици защото и без това много четох за тях в форума и тук и в един немски.Искам да видя ще помогне ли нещо на колата а и да не помогне поне ще се изгорят наистина някой нагари смятам.Така или иначе после ще споделя и аз за да знаят и други колеги ако има със същия проблем.Все пак до сега почти никога оборотомера ми не е минавал 2000об.
А иначе както и започнах темата- нямам кой знае какви забележки към колата само дето при рязко подаване на газ пуши черно и докато не станат поне 1800об. не спира.И дето като ме вози приятел с кола 90 коня ми скри шапката на 2-ра и 3-та.Нямам го този ряз да те залепи на седалката като както караш с 20 км. и натиснеш педала до край и да се изстреля колата.
Даже не разбирам на кой канал да гледам ,но направих някой снимки на ВАГ-КОМ да ги видите.Който разбира.
А и един друг въпрос имам -някой знае ли защо винаги като подам газ отзад хвърля със саждите и вода?Ама много вода"конденз",и няма значение колко е загряла винаги го прави.Все едно е на газ!!!Странно ли е това?
Прикачени файлове
1.jpg
2.jpg
3.jpg

Потребителски аватар
SCALE
Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
Двигател: AHF 2000

Мнениеот SCALE » Чет 21 фев 2013 9:37

На 2-та снимка 1вия ред там където е 2.9 ( 3-та клетка ) трябва на загряла кола да е равно или малко по-високо от исканото предварение във 2-ра клетка ( в случая 1.5 ) и % в 4-та клетка да са между 3 и 10 . Направи милиграмите (2-ри ред 2-ра клетка ) на празен ход към 4.5 и ще намалее пушека.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 21 фев 2013 9:47

При изправните коли не пуши и под 3 мг., с това 4.5 мг. пушека ще е почти същия, обаче ще иска повече натискане на педала на газта, тромава ще е в ниските оброти разхода дори ще се качи, освен това е възможно да започне да пали по-трудно студена. Причините за пушека и невървенето в ниските е свързано с въздуха /турбина, турбопътища/ и евентуално дебитомер. Сега като може да се чете с ваг-ком вече мога да ти бъда полезен ако обадиш.

Потребителски аватар
kalin_as
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalin_as » Чет 21 фев 2013 15:28

Zinoto написа:При изправните коли не пуши и под 3 мг., с това 4.5 мг. пушека ще е почти същия, обаче ще иска повече натискане на педала на газта, тромава ще е в ниските оброти разхода дори ще се качи, освен това е възможно да започне да пали по-трудно студена. Причините за пушека и невървенето в ниските е свързано с въздуха /турбина, турбопътища/ и евентуално дебитомер. Сега като може да се чете с ваг-ком вече мога да ти бъда полезен ако обадиш.

Как да направя милиграмите от 6,5 на 2,5 - от ваг ком сваля най много на 6 и не иска повече?
И тези проценти там са ми на 60 вместо да са 3% - те как се свалят?
Колата се изстрелва на първа и втора, но от трета трябва да мине 2000 оборота за да има ефект от настъпен докрай педал на газта, иначе до 2000 оборота на трета само избучава и се разтриса леко и не ускорява както трябва

Потребителски аватар
SCALE
Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
Двигател: AHF 2000

Мнениеот SCALE » Чет 21 фев 2013 15:46

kalin_as написа:Как да направя милиграмите от 6,5 на 2,5 - от ваг ком сваля най много на 6 и не иска повече?
И тези проценти там са ми на 60 вместо да са 3% - те как се свалят?

Щом не иска от Вага -само от помпата - слагаш на вага стандартното 32768 на 01 канал и после виж приложения файла долу в частта Hammer mode

А за процентите ( гледай ги само на загрят мотор ! ) вдигаш леко аванса от помпата да станат към 10 %
Прикачени файлове
hammer mode.docx
(218.67 KиБ) Свален 200 пъти

Потребителски аватар
mucy
Автомобил: VW Sharan
Двигател: AFN 110 1997

Мнениеот mucy » Пон 25 фев 2013 9:53

Ами да споделя какво стана след ходенето ми до София:почти през цялата магистрала карах с 120-140км и впечатленията ми са че като че ли наистина малко се поотпуши да върви тази кола,но не е както трябва.Някак си набира ,но не осезаемо рязко през цялото време,а чак след 2500-2800 об. се отпушва.(говоря за 5 скорост)дотогава набирането е много плавно,а мисля че не трябва да е така при променливата геометрия.Иначе няма забиване в никакви обороти и на никаква предавка. Не знам какво да правя вече .Четох в други теми тук да взема май да проверявам дали акуатора дърпа лостчето или да не би кулера да се е позапушил или и аз не знам какво вече.!!! :confused :confused Между другото и друго все ми е правило впечатление:като дам газ да я форсирам на място и отзад хвърля сажди и вода(конданз) ама много !!!Хаиде сажди ясно ама тази вода??Все едно карам на газ толкова излиза!Това пък какво е и има ли връзка с проблема ми ??? :bowdown :bowdown :bowdown Иначе като разход от Сф. до Търново и обратно 32л. нафта.Ако можете помагайте.На Ваг-Ком никакви грешки не дава.Всичко уж добре.

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Пон 25 фев 2013 11:15

Актуатора лесно ли се сваля ,някой може ли да ми обясни как става и ако го свалям чувал съм че той има някаква настройка ,та се чудя да не му разваля нещо настройките :screwy

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пон 25 фев 2013 11:32

smash22 написа:Актуатора лесно ли се сваля ,някой може ли да ми обясни как става и ако го свалям чувал съм че той има някаква настройка ,та се чудя да не му разваля нещо настройките :screwy

На място е много трудно свалянето му! :icon_sad Но на свалена турбина е лесно.Сваляй го комплект с лостчето.Ама ти си ги знаеш тези работи,нали! :wink

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Пон 25 фев 2013 11:57

И да не ги знам ,ще ги науча ,все пак не обичам всякакви да ми пипат по колата :) значи ще го сваля като сваля и турбото :) :bowdown

Върни се в “Дизелови агрегати”