Мнениеот vassko1987 » Чет 03 окт 2013 9:04
Аз си карам на експериментални горива вече може би една смяна на ремък, около 40-50 хиляди километра. Естествено колата ми е мотор 1.9 SDI, за сега нямам проблеми даже от време на време си позволявам да увеличавам съотношението в ущърб на количеството нафта :). Изисква се отлично прецеждане, също така и по-често смяна на горивен филтър (но като се има предвид, че ми е 12 лева филтъра съм го избил още на половин резервоар гориво). За прецеждане не си експериментирам ползвам автобояджийски цедки за боя.
Мисълта ми е, не можеш ли да си позволиш кучешка храна не си купуваш куче, нямаш ли конюшна не си купуваш кон и така нататък, не може да си купите нова скъпа кола и да искате да ви излиза безплатно откъм поддръжка и откъм гориво.
Колата ми е чист дизел, с механична помпа, нито грам каквото и да е електроника. Имам приятели които се мъчат да карат ТДИ-та на това гориво и те казват че е наред и нищо им няма, но го казват самохвално, в крайна сметка повечете от тях смениха турбинки, дюзички и т.н. Дали им е излязла сметката накрая, не съм сигурен.
Не говоря от професионална гледна точка, нито съм механик нито нищо.. Говоря от личен опит. Всеки сам си преценя, естествено, но нека всяка жаба да си знае гьола.(говорейки за измислени горива).