Някой да кара олио на нов дизелов двигател ?!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Re: Някой да кара олио на нов дизелов двигател ?!

Мнениеот rokera671 » Нед 29 сеп 2013 7:26

tonkogtd написа:За нов дизелов мотор тея експерименти може да излезнат скъпи после и да има псувни от тая тънкана.Сега,ако е старо SDI и с трансформаторно масло върви без проблем.

Ako едната дюза ти е 600 лв ,едва ли би експериментирал.Колко ще спестиш ?Знам само ,че после идва филм на ужасите .Ако ти се кара на олио ,вземи си един чист дизел и си джиткай .

vassko1987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vassko1987 » Чет 03 окт 2013 9:04

Аз си карам на експериментални горива вече може би една смяна на ремък, около 40-50 хиляди километра. Естествено колата ми е мотор 1.9 SDI, за сега нямам проблеми даже от време на време си позволявам да увеличавам съотношението в ущърб на количеството нафта :). Изисква се отлично прецеждане, също така и по-често смяна на горивен филтър (но като се има предвид, че ми е 12 лева филтъра съм го избил още на половин резервоар гориво). За прецеждане не си експериментирам ползвам автобояджийски цедки за боя.
Мисълта ми е, не можеш ли да си позволиш кучешка храна не си купуваш куче, нямаш ли конюшна не си купуваш кон и така нататък, не може да си купите нова скъпа кола и да искате да ви излиза безплатно откъм поддръжка и откъм гориво.
Колата ми е чист дизел, с механична помпа, нито грам каквото и да е електроника. Имам приятели които се мъчат да карат ТДИ-та на това гориво и те казват че е наред и нищо им няма, но го казват самохвално, в крайна сметка повечете от тях смениха турбинки, дюзички и т.н. Дали им е излязла сметката накрая, не съм сигурен.
Не говоря от професионална гледна точка, нито съм механик нито нищо.. Говоря от личен опит. Всеки сам си преценя, естествено, но нека всяка жаба да си знае гьола.(говорейки за измислени горива).

Потребителски аватар
SA4MATA
Автомобил: GOLF
Двигател: 2.0 TDI

Мнениеот SA4MATA » Съб 05 окт 2013 11:58

На стара кочина к'во има да и се чудиш ? Та кола за 500лв като я караш едно лято на масло и олио тя си е избила парите... Друг е въпроса със скъпите коли :bishop А пък падне ли ми от някъде трансформаторно масло веднага си купувам 3-ка чист дизел :D Няма и да го разреждам даже !!!

Върни се в “Дизелови агрегати”