Passat B5 1.9 110 AFN 1999 г. - загуба на двигателни масло?
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Re: Passat B5 1.9 110 AFN 1999 г. - загуба на двигателни масло?
Да, да.....помпата точно там капе върху трипътника и буквално става на кайма всичко гумено
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Разлика в вървежа,аз малко усетих,а бащата вика била е същата като преди. Немам пари в момента да я правя,майстора иска 300 левчета да я опрай. Едно аверче,след празниците ще ми смени горните гарнитури/уплътнения на помпата.
П.п Горивния филтър го смених преди 2000 км,утре мия всичко с обезмаслител и да видя къде е мизерията
П.п Горивния филтър го смених преди 2000 км,утре мия всичко с обезмаслител и да видя къде е мизерията
- 110afn
Докато събереш пари, мий редовно теча на нафтата
vlado_tonev написа:Това е клапан за картерна вентилация,трудно се разглобява-по-добре нов ако се съмняваш в работата му.Обикмовено се прецаква пружинката или мембраната му.Маркуча се води тръба за картерна вентилация.По спомен е около 40 лв и го има по магазините.
Какви са признаците за повреда на PCV клапана?
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Сваляш го и го накисваш в бензин,без да го отваряш го измиваш от вътре колкото можеш.Като изсъхне,смукваш рязко с уста от изхода му и трябва да затвори мембранката.Едновременно със смукването,запушваш частично с пръстче отдолу(там където влиза в капака на клапаните).Харчи ли ти масло колата?
vlado_tonev написа:Сваляш го и го накисваш в бензин,без да го отваряш го измиваш от вътре колкото можеш.Като изсъхне,смукваш рязко с уста от изхода му и трябва да затвори мембранката.Едновременно със смукването,запушваш частично с пръстче отдолу(там където влиза в капака на клапаните).Харчи ли ти масло колата?
Харчи много. Гледам че има омасляване на щуцера откъм двигателя на тази система.
- vlado_tonev
- Контакти:
Омасляване е нормално да има малко.Това е от маслените пари.Изчисти всичко и пробвай с друг клапан или промии твоя.Самия клапан не е скъп,но може харча ба масло да не е от него.
Днес събрах смелос и свалих маркуча заедно с щуцера към блока. Този щуцер е пред разпадане. Може би при мен най големия теч е от там. След като малкото маркуче от клапана до канчето е 40 лв, колко ли струва този? Иоще. Пластмасата е ронлива и парченца от щтуцера са паднали в блока.Те ще повередят ли двигателя?
Направил съм снимки, но са големи и не мога да ги кача. Ако някой може да ги качи и му се занимавеа нека да даде емеил да му ги пратя.
Клапана го мъчих да го измъкна но не излезе. Ще се повреди ли ако си помогна с отвертка и поклащане?
Направил съм снимки, но са големи и не мога да ги кача. Ако някой може да ги качи и му се занимавеа нека да даде емеил да му ги пратя.
Клапана го мъчих да го измъкна но не излезе. Ще се повреди ли ако си помогна с отвертка и поклащане?
Последна промяна от ila на Пон 02 май 2016 14:43, променено общо 1 път.
- Xaxy
ila написа:Днес събрах смелос и свалих маркуча заедно с щуцера към блока. Този щуцер е пред разпадане. Може би при мен най големия теч е от там. След като малкото маркуче от клапана до канчето е 40 лв, колко ли струва този? Иоще. Пластмасата е ронлива и парченца от щтуцера са паднали в блока.Те ще повередят ли двигателя?
Дай ми ги на лично,ще ги оправя
- vlado_tonev
- Контакти:
40 лв е пластмасовата тръба,която на теб ти трябва.Малкото тръбе може да го заместиш и с подходящ маркуч,но аз мисля че нямаш проблем с него.Дърпай здраво клапана нагоре(с разклащане),няма да се счупи нищо.На мой познат с Audi b4 1Z,при смяна на тръбата също изпаднаха парченца в картера.За 10 000км не е изревал още.Мисля че не е проблем това(имаш цедка и филтър)
- Xaxy
Това са снимките на колегата @ila
На снимките горе се вижда, че щуцера се е разпаднал. Част от тези парчета отронена пластмаса паднаха в картера и ме притесняват. Този маркуч ми трябва. Ако някой знае от къде да го купя, нека сподели.
Свалих и клапана. Пръсках го с ВД40 но клапата не работи. Сега го накиснах в нафта. Утре ще видим резултата.
При монтажа на новия щуцер уплътнението маже ли се с грес или силикон за по-добро уплътнение, или се оставя сухо?
И още да питам - ако запуша дупката за щуцера на блока с пластмасова плочка, мога ли да карам колата?
Свалих и клапана. Пръсках го с ВД40 но клапата не работи. Сега го накиснах в нафта. Утре ще видим резултата.
При монтажа на новия щуцер уплътнението маже ли се с грес или силикон за по-добро уплътнение, или се оставя сухо?
И още да питам - ако запуша дупката за щуцера на блока с пластмасова плочка, мога ли да карам колата?
- 110afn
Купи си обикновената цяла тръба без този "филтър". Това просто вътре има една преграда , която спира евентуален конденз да се качва в главата. Само долната тръбичка е по-скъпа с няколко лева от цяла без "филтър"
Сцепен отдушник е масов проблем при ТДИ, също така и протекла помпа
Сцепен отдушник е масов проблем при ТДИ, също така и протекла помпа
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
ila написа:И още да питам - ако запуша дупката за щуцера на блока с пластмасова плочка, мога ли да карам колата?
Не не може без отдушник на картера. Ако го запушиш ще повърне маслото през капачката за наливане.
Последна промяна от goppa на Вто 03 май 2016 19:47, променено общо 1 път.
- 110afn
Е кой говори за без отдушник на картера?
Върни се в “Дизелови агрегати”