вибрация от 1300 до към 2000рпм - НАЙ-ПОСЛЕ РЕШЕНО
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
ре
добре де кажи ако знае6 от какво може да е.какъв е проблема
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
ре
аз просто търся съвет каде да търся проблема.ходих при майстори един двама и не могат да ми диагностицират проблема,затова разпитвам тук и там и искам комбито да ми е здраво.
п.п. - а ако някой може да се изкаже по въпроса ще съм му благодарен.мога да кажа какъв е проблема и какво съм правил до сега
п.п. - а ако някой може да се изкаже по въпроса ще съм му благодарен.мога да кажа какъв е проблема и какво съм правил до сега
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Колега вибраций и шумове от интернета няма как да ги предадеш.Може да са много неща - в общи линий най-често тампон или "побърникване" в помпата.При мене имаше ръмжене на 3000 оборота и се оказа дебитомер.ТДИ-то е с електроника и може да е от 8-10 неща и всевъзможни комбинаций между тях.При твя претрисане усещаш ли нещо във волана или скоростния лост?
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
re
значи няма вибрация по волана и по скоростния лост.а в споменатите обороти колата все едно е пред свършване на горивото все едно придърпва.и като набере вече над 200 оборота се успокоява и нагоре няма проблем.на 1 и 2 скорос това не се усеща изобщо
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
ре
утре 6те проверя спецялно дали се усеща на скоростния лост.колата епассат Б4.зна4и аз не мога да определя дали вибрацията идва от двигателя,просто цялата кола се тресе.когато отнема газта спира ???
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
ре
пробвал съм.тресенето не спира по друг начин освен ако мине над 2000рпм. или като пусна педала на газта
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ре
pepperj написа:пробвал съм.тресенето не спира по друг начин освен ако мине над 2000рпм. или като пусна педала на газта
Маховик? Или колянов вал/лагери/мотовилки/бутала? Съединител - двата диска? Просто налучквам, като ти чета описанието на проблема. Казваш, и на място го прави, така ли?
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
Ref.№ 04
значи на празен ход няма вибрация.мотора марка перфектно и не се клати.работи постоянно без да има смущения в работата.така е и когато е на скорост има си мощност няма проблем.Проблема иджа когато съм на 3,4 или пета скорост и ускорявам от 1300 до към 2000 оборота и след 2000 пак си4ко си е точно колкото и да ускорявам нагоре.пробвал съм до 180км/ч - проблем няма.само когато ускорявам а дори и тогава като пусна газта дори и колата си е на 4та примерно пак спира да тресе
Върни се в “Дизелови агрегати”