Тестове на българска нафта от колегите от офроуд форума

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
danaildimitrov1982
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danaildimitrov1982 » Чет 18 дек 2008 19:27

Този нагъл тип къде излезна по телевизията и се опита цяла България да заблуди заслужава някой :twisted: да му сипе в колата такава хубава нафта че на сутринта да не може да запали и някои от екипите на нашите телевизии да направят репортаж защо не_може да запали колата на господин няма лошо гориво_да видим какво ще каже тогава :smackbum

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Нед 21 дек 2008 19:52

Слагам зимно време добавка против замръзване на Лъки Моли, за всеки случай.За сега няма проблем.1 шишенце за 50л. гориво. По добре превантивно, от колкото после тая нафта добра тая лоша.

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Нед 21 дек 2008 22:20

АЗ пък имам голфа тд 1998 ...в началото слагах от ШЕЛ в последните години от ОМВ И никога не съм слагал добавки....пали от четвърт

Потребителски аватар
ace_ventura
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ace_ventura » Пон 22 дек 2008 1:44

Аз като бивш служител на бензиностанция, само мога да кажа ДРЪЖТЕ СЕ ЗА ПАЛЦИТЕ ПИЧОВЕ... няма такъв ташак. Зимата като дойдеше цистерната и сипеше 20 тона нафта примерно, шефа дадеше 50 литра специална добавка да сипеме против замразване, сипехме 5 литра, малко бензин и айде весела коледа и щастлива нова година. 45 литра вносна добавка се продаваше на тираджийте, гушнехме кинтите 2-3 дена банкет и то тия 20 тона са се продали вече и само чакахме цистерната да дойде отново... ТОВА Е МАЛКА ЧАСТ ОТ ИЗМАМИТЕ ПО РОДНИТЕ БЕНЗИНОСТАНЦИЙ.

само да допалня че антифриза замръзваше по стилажите при -5 и се налагаше да го прибираме вътре... отностно водата в горивото, появява се вследствие отворен капак на "танка" по време на дъжд.
става дума за бензиностанция от известна верига в софия

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 22 дек 2008 10:03

Коя верига?

Потребителски аватар
goderzi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот goderzi » Пон 22 дек 2008 10:50

няма значение,коя :wink:
всички са в БГ...
демек от един дол :)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 22 дек 2008 11:04

То това е ясно.Да се молим да не е студено много,че много коли ще останат на паркингите.

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Пон 22 дек 2008 11:09

ace_ventura
е бива ли така, кажи името че да не се зарежда от там

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 22 дек 2008 11:10

Никой не отчита един дребен пропуск на тестващите - има огромна разлика между свободно преминаване на горивото през филтъра и под налягане. Факт е обаче явната липса или недостатъчност на добавките. Друг е въпросът от къде са горивата, които са тествани. И изобщо, този тест е толкова субективен и безконтролен, че ми е трудно да вадя някакви генерални изводи от него.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 22 дек 2008 11:10

filipov написа:ace_ventura
е бива ли така, кажи името че да не се зарежда от там

От където и да зареждаш все си е тая,според мен.

Потребителски аватар
krisbul
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: BCB
Контакти:

Мнениеот krisbul » Пон 22 дек 2008 18:54

Според моето скромно мнение теста е реален. До скоро карах с нафта от различните големи вериги, но най-често зареждах "спринт" от ОМВ В никакъв случай не мога да кажа че съм им фен, но са много близо до вкъщи. На всякъде горивото бе еднакво зле, включително чат-пат (за спорта) съм сипвал по 10-тина литра и от "алпина" на ОМВ без никаква разлика докато съвсем на скоро не бе застудяло времето, а аз имах пътуване висоооко в планината+ нощувки и реших да не експериментирам с прибирането.. Понеже ал химията не ми е страст слагането на добавки винаги са ме отегчавали, така че заредих "алпин" цял резервоар до горе и така.. след издухване на приблизително половината нафта "алпин" имах громна изненада :shock двигателя ми бе станал осезаемо по-тих и култивиран в работата си просто не можех да позная колата. Така че изводът за мен бе -при смесване на "алпин" с друга нафта ефекта не се усеща, трябва да се покара повече и само с такова гориво от тогава -от няколко резервоара до сега просто не мога да се нарадвам на колата и никой който не е пълнил до горе не може да ме убеди в обратното. Този тест само бе потвърждение за "откритието" ми- че в БГ има нафта която се държи като горивата в другите държави...

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 22 дек 2008 19:52

ace_ventura написа:Аз като бивш служител на бензиностанция, само мога да кажа ДРЪЖТЕ СЕ ЗА ПАЛЦИТЕ ПИЧОВЕ... няма такъв ташак. Зимата като дойдеше цистерната и сипеше 20 тона нафта примерно, шефа дадеше 50 литра специална добавка да сипеме против замразване, сипехме 5 литра, малко бензин и айде весела коледа и щастлива нова година. 45 литра вносна добавка се продаваше на тираджийте, гушнехме кинтите 2-3 дена банкет и то тия 20 тона са се продали вече и само чакахме цистерната да дойде отново... ТОВА Е МАЛКА ЧАСТ ОТ ИЗМАМИТЕ ПО РОДНИТЕ БЕНЗИНОСТАНЦИЙ.

То не са ни виновни големите вериги бензиностанции, нито техните управители, а мишоците като теб, и шофьорите които извозват горивото до обектите (точно днес, докато зареждах на Shell си говорих с един мишок-тираджия, който зараждаше бензиностанцията и ми се хвалише колко добавка имал, след като видя, че сипвам добавка). Бах ти наглостта :evil: .

А аз, като настоящ собственик на автомобил и като човек който се стреми да бъде коректен, и да играе по правилата, ще ти кажа, с такъв начин на мислене, няма да станеш нищо повече от един посредствен бензинджия, дори и да имаш шанса, пак ще го изпуснеш, защото далаверката ти е в кръвта, а при нея ефекта е краткотраен :evil: .

То е ясно какви измами се правят, но поне малко срама нямаш ли, поне си трай и не казвай, какви глупости си вършил.

Един въпрос имам към теб, в момента в който смятахте колко пари ще изкарате от добавката, замислихте ли се колко коли ще брактисате и на колко хора ще скосите нервите?

Последна промяна от morfei1 на Пон 22 дек 2008 20:04, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 22 дек 2008 19:56

Нали и той зарежда сега от същата пумия, дето ни е сипвал на нас.

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Пон 22 дек 2008 22:02

ace_ventura написа:Аз като бивш служител на бензиностанция, само мога да кажа ДРЪЖТЕ СЕ ЗА ПАЛЦИТЕ ПИЧОВЕ... няма такъв ташак. Зимата като дойдеше цистерната и сипеше 20 тона нафта примерно, шефа дадеше 50 литра специална добавка да сипеме против замразване, сипехме 5 литра, малко бензин и айде весела коледа и щастлива нова година. 45 литра вносна добавка се продаваше на тираджийте, гушнехме кинтите 2-3 дена банкет и то тия 20 тона са се продали вече и само чакахме цистерната да дойде отново... ТОВА Е МАЛКА ЧАСТ ОТ ИЗМАМИТЕ ПО РОДНИТЕ БЕНЗИНОСТАНЦИЙ.

само да допалня че антифриза замръзваше по стилажите при -5 и се налагаше да го прибираме вътре... отностно водата в горивото, появява се вследствие отворен капак на "танка" по време на дъжд.
става дума за бензиностанция от известна верига в софия

Дааа имало такива хора се оказва, а аз преди доста време съвсем идеалистично написах
Пуснато на: Съб Окт 28, 2006 6:52 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

След покупката на колата, четене и разпитване тръгнах да поогледам по бензиностанциите за добавки за дизел - номенклатура и цени. Една по една и влизам в OMV до Раковата. Започвам огледа аз опаковка по опаковка и след малко до мен служител с желание за помощ. Видя ме какво търся и предложението беше: " Да Ви кажа имаме една СТРАШНА добавка, ама я няма на щанда. Мога да Ви я дам отвън ако искате." Питам аз кой тип е фирма и т.н., отговора е "Ами аз я разливам в едни шишенца и така я давам." Като ми видя изражението продължи с обясненията." Глей сеа не се шашкай ша ти кажа от де е. Те нашите шьофори на цистерни като карат ХУБАВАТА нафта насам им дават да я турят в цистерната ПРЕДИ пълнене. Ама всичко е пари, а то бедна държава.." Настръхнах! Човека каза "Както искате и си тръгна, аз също. Е не еучудващо, че така я караме и ще е задълго според мен. Който и да дойде след време стига до тук.

Е стигна се до затваряне на темата от правомащите и защита на OMV от заинтересованите. Ето затова като че ли е безмисленно това писане.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 22 дек 2008 22:15

А е трябвало да отидеш в КЗП да им кажеш.След това се връщаш с записващо касетофонче като на журналистите,и пак го питаш този за добавката от къде я взима.И като си изпее всичко айде да ти е честито,затваря се тази бензиностанция,или ако е верига цялата верига и нека шефа му да си търси загубите от тея дето ги правят тея простотий.Аз поне така бих направил.

Последна промяна от rosen79 на Вто 23 дек 2008 0:18, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Дизелови агрегати”