Тестове на българска нафта от колегите от офроуд форума
- danaildimitrov1982
- Автомобил:
- Двигател:
Този нагъл тип къде излезна по телевизията и се опита цяла България да заблуди заслужава някой
да му сипе в колата такава хубава нафта че на сутринта да не може да запали и някои от екипите на нашите телевизии да направят репортаж защо не_може да запали колата на господин няма лошо гориво_да видим какво ще каже тогава 

- ace_ventura
- Автомобил:
- Двигател:
Аз като бивш служител на бензиностанция, само мога да кажа ДРЪЖТЕ СЕ ЗА ПАЛЦИТЕ ПИЧОВЕ... няма такъв ташак. Зимата като дойдеше цистерната и сипеше 20 тона нафта примерно, шефа дадеше 50 литра специална добавка да сипеме против замразване, сипехме 5 литра, малко бензин и айде весела коледа и щастлива нова година. 45 литра вносна добавка се продаваше на тираджийте, гушнехме кинтите 2-3 дена банкет и то тия 20 тона са се продали вече и само чакахме цистерната да дойде отново... ТОВА Е МАЛКА ЧАСТ ОТ ИЗМАМИТЕ ПО РОДНИТЕ БЕНЗИНОСТАНЦИЙ.
само да допалня че антифриза замръзваше по стилажите при -5 и се налагаше да го прибираме вътре... отностно водата в горивото, появява се вследствие отворен капак на "танка" по време на дъжд.
става дума за бензиностанция от известна верига в софия
само да допалня че антифриза замръзваше по стилажите при -5 и се налагаше да го прибираме вътре... отностно водата в горивото, появява се вследствие отворен капак на "танка" по време на дъжд.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Никой не отчита един дребен пропуск на тестващите - има огромна разлика между свободно преминаване на горивото през филтъра и под налягане. Факт е обаче явната липса или недостатъчност на добавките. Друг е въпросът от къде са горивата, които са тествани. И изобщо, този тест е толкова субективен и безконтролен, че ми е трудно да вадя някакви генерални изводи от него.
- krisbul
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: BCB
- Контакти:
Според моето скромно мнение теста е реален. До скоро карах с нафта от различните големи вериги, но най-често зареждах "спринт" от ОМВ В никакъв случай не мога да кажа че съм им фен, но са много близо до вкъщи. На всякъде горивото бе еднакво зле, включително чат-пат (за спорта) съм сипвал по 10-тина литра и от "алпина" на ОМВ без никаква разлика докато съвсем на скоро не бе застудяло времето, а аз имах пътуване висоооко в планината+ нощувки и реших да не експериментирам с прибирането.. Понеже ал химията не ми е страст слагането на добавки винаги са ме отегчавали, така че заредих "алпин" цял резервоар до горе и така.. след издухване на приблизително половината нафта "алпин" имах громна изненада
двигателя ми бе станал осезаемо по-тих и култивиран в работата си просто не можех да позная колата. Така че изводът за мен бе -при смесване на "алпин" с друга нафта ефекта не се усеща, трябва да се покара повече и само с такова гориво от тогава -от няколко резервоара до сега просто не мога да се нарадвам на колата и никой който не е пълнил до горе не може да ме убеди в обратното. Този тест само бе потвърждение за "откритието" ми- че в БГ има нафта която се държи като горивата в другите държави...
ace_ventura написа:Аз като бивш служител на бензиностанция, само мога да кажа ДРЪЖТЕ СЕ ЗА ПАЛЦИТЕ ПИЧОВЕ... няма такъв ташак. Зимата като дойдеше цистерната и сипеше 20 тона нафта примерно, шефа дадеше 50 литра специална добавка да сипеме против замразване, сипехме 5 литра, малко бензин и айде весела коледа и щастлива нова година. 45 литра вносна добавка се продаваше на тираджийте, гушнехме кинтите 2-3 дена банкет и то тия 20 тона са се продали вече и само чакахме цистерната да дойде отново... ТОВА Е МАЛКА ЧАСТ ОТ ИЗМАМИТЕ ПО РОДНИТЕ БЕНЗИНОСТАНЦИЙ.
То не са ни виновни големите вериги бензиностанции, нито техните управители, а мишоците като теб, и шофьорите които извозват горивото до обектите (точно днес, докато зареждах на Shell си говорих с един мишок-тираджия, който зараждаше бензиностанцията и ми се хвалише колко добавка имал, след като видя, че сипвам добавка). Бах ти наглостта
А аз, като настоящ собственик на автомобил и като човек който се стреми да бъде коректен, и да играе по правилата, ще ти кажа, с такъв начин на мислене, няма да станеш нищо повече от един посредствен бензинджия, дори и да имаш шанса, пак ще го изпуснеш, защото далаверката ти е в кръвта, а при нея ефекта е краткотраен
То е ясно какви измами се правят, но поне малко срама нямаш ли, поне си трай и не казвай, какви глупости си вършил.
Един въпрос имам към теб, в момента в който смятахте колко пари ще изкарате от добавката, замислихте ли се колко коли ще брактисате и на колко хора ще скосите нервите?
Последна промяна от morfei1 на Пон 22 дек 2008 20:04, променено общо 2 пъти.
ace_ventura написа:Аз като бивш служител на бензиностанция, само мога да кажа ДРЪЖТЕ СЕ ЗА ПАЛЦИТЕ ПИЧОВЕ... няма такъв ташак. Зимата като дойдеше цистерната и сипеше 20 тона нафта примерно, шефа дадеше 50 литра специална добавка да сипеме против замразване, сипехме 5 литра, малко бензин и айде весела коледа и щастлива нова година. 45 литра вносна добавка се продаваше на тираджийте, гушнехме кинтите 2-3 дена банкет и то тия 20 тона са се продали вече и само чакахме цистерната да дойде отново... ТОВА Е МАЛКА ЧАСТ ОТ ИЗМАМИТЕ ПО РОДНИТЕ БЕНЗИНОСТАНЦИЙ.
Дааа имало такива хора се оказва, а аз преди доста време съвсем идеалистично написах
Пуснато на: Съб Окт 28, 2006 6:52 pm Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
След покупката на колата, четене и разпитване тръгнах да поогледам по бензиностанциите за добавки за дизел - номенклатура и цени. Една по една и влизам в OMV до Раковата. Започвам огледа аз опаковка по опаковка и след малко до мен служител с желание за помощ. Видя ме какво търся и предложението беше: " Да Ви кажа имаме една СТРАШНА добавка, ама я няма на щанда. Мога да Ви я дам отвън ако искате." Питам аз кой тип е фирма и т.н., отговора е "Ами аз я разливам в едни шишенца и така я давам." Като ми видя изражението продължи с обясненията." Глей сеа не се шашкай ша ти кажа от де е. Те нашите шьофори на цистерни като карат ХУБАВАТА нафта насам им дават да я турят в цистерната ПРЕДИ пълнене. Ама всичко е пари, а то бедна държава.." Настръхнах! Човека каза "Както искате и си тръгна, аз също. Е не еучудващо, че така я караме и ще е задълго според мен. Който и да дойде след време стига до тук.
Е стигна се до затваряне на темата от правомащите и защита на OMV от заинтересованите. Ето затова като че ли е безмисленно това писане.
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
А е трябвало да отидеш в КЗП да им кажеш.След това се връщаш с записващо касетофонче като на журналистите,и пак го питаш този за добавката от къде я взима.И като си изпее всичко айде да ти е честито,затваря се тази бензиностанция,или ако е верига цялата верига и нека шефа му да си търси загубите от тея дето ги правят тея простотий.Аз поне така бих направил.
Последна промяна от rosen79 на Вто 23 дек 2008 0:18, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Дизелови агрегати”