за колко време ви загряват дизелите
Re: за колко време ви загряват дизелите
Днес, след търсене теч на антифриз, установих, че имам такива три свещи, подобни на показаните на снимката. Приличат досущ на тези, обаче се намират на изхода от двигателя към парното. В етка пише, че са за коли с подгрев на парното/vehicle with glow plug heater/, а и посокоата на движение на антифриза е от двигателя към парното. Чудя се дали въобще работят, дали се виждат на ВАГ-КОМ и в кой контролер.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
@The_tupan идеята беше че ако падне темп. на двг термостата започва да затваря ако още падне той ще затвори още и накрая ще остане затворен и ще циркулира антифриз само в малкия кръг и парното ако е включено.Ако някой колега има ходене сутрин при еднакъв маршрут и темп на въздуха да направи опит -единия път да тръгне с изключено парно(от врътката) и да види за колко време ще загрее,а втория път с включено парно и ще се види разликата.А не да си пуснал парното още със запалването и да казваш после дизела не грей-то че не грей не грей
.Днес запалих на -3 и докато очистя единия пръст сняг по колата с помоща на свещите на антифриза парното започна да духа леко топло и да размразява стъклата ама без тях си е мъка.

fox_vt написа:@The_tupan идеята беше че ако падне темп. на двг термостата започва да затваря ако още падне той ще затвори още и накрая ще остане затворен и ще циркулира антифриз само в малкия кръг и парното ако е включено.Ако някой колега има ходене сутрин при еднакъв маршрут и темп на въздуха да направи опит -единия път да тръгне с изключено парно(от врътката) и да види за колко време ще загрее,а втория път с включено парно и ще се види разликата.А не да си пуснал парното още със запалването и да казваш после дизела не грей-то че не грей не грей.Днес запалих на -3 и докато очистя единия пръст сняг по колата с помоща на свещите на антифриза парното започна да духа леко топло и да размразява стъклата ама без тях си е мъка.
Тука съм съгласен.

П.П. Блазе ти, че имаш подгрев на антифриза!

- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
dragozow написа:Сега след 10-ина минути духа топло, стрелката едвам е отлепила.
същото, не съм проверявал термостата, може би проблема е в него

- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
единак написа:Днес, след търсене теч на антифриз, установих, че имам такива три свещи, подобни на показаните на снимката. Приличат досущ на тези, обаче се намират на изхода от двигателя към парното. В етка пише, че са за коли с подгрев на парното/vehicle with glow plug heater/, а и посокоата на движение на антифриза е от двигателя към парното. Чудя се дали въобще работят, дали се виждат на ВАГ-КОМ и в кой контролер.
Най-лесният и бърз начин за проверка на свещите е като им пододеш директно "плюс" от акумулатора с едно кабелче.
Закрепяш здраво единия край на кабела за свеща и после с другия цъкаш по плюсовата клема.Трябва да излезнат искри(има консумация-свеща работи),ако ли не смяна.
- totiboy
- Автомобил:
- Двигател:
на 2рата минута при мен почва да духа леко топло а на 5-6 мин стрелката е на 90гр, ама това след смяна на два термостата от които втория е вече оригинален, евтините работа не вършат
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
totiboy написа:на 2рата минута при мен почва да духа леко топло а на 5-6 мин стрелката е на 90гр, ама това след смяна на два термостата от които втория е вече оригинален, евтините работа не вършат
за 5-6 мин да достигне 90гр е невъзможно със сигурност имаш допълнителен подгрев
Добре де колеги, тоя допълнителен подгрев не може ли да се монтира...допълнително? 

Мисля си, че този подгрев е единствено за елиминиране на негативния ефект от радиатора на парното, когато сваля температурата през него. Или по-скоро за някакъв комфорт, да имаш топличко по-бързо. Това, обаче, означава само косвено, че помага на двигателя да загрее по-бързо. Сиреч, елиминира един консуматор на топлина, но не подгрява директно влизащия в двигателя поток.
- Th3_Storm
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите колеги понеже прочетох сичко написано не мога да си обясня следното.Аз съм също с дизел ГОлф 3 мисля че е 1Z мотора този чистия дизел 64 коня но много трудно ми загрява вазможно ли е това говорим при нормално каране когато му дам малко ръчка ги вдига градусите до 90 обаче като го карам нормално стига до 70 и повече не вдига.Бихте ли ми обяснили защо е така.
Не си прочел всичко написано...
Виж там за едни термостати също има писано. С подобни на твоите симптоми.
Виж там за едни термостати също има писано. С подобни на твоите симптоми.
Th3_Storm написа:Здравеите колеги понеже прочетох сичко написано не мога да си обясня следното.Аз съм също с дизел ГОлф 3 мисля че е 1Z мотора този чистия дизел 64 коня но много трудно ми загрява вазможно ли е това говорим при нормално каране когато му дам малко ръчка ги вдига градусите до 90 обаче като го карам нормално стига до 70 и повече не вдига.Бихте ли ми обяснили защо е така.
Защото термостата не ти работи както трябва.
П.П. 1Z мотора е 90 коня с турбина.

- blagi1972
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател: ALH
the_tupan написа:Th3_Storm написа:Здравеите колеги понеже прочетох сичко написано не мога да си обясня следното.Аз съм също с дизел ГОлф 3 мисля че е 1Z мотора този чистия дизел 64 коня но много трудно ми загрява вазможно ли е това говорим при нормално каране когато му дам малко ръчка ги вдига градусите до 90 обаче като го карам нормално стига до 70 и повече не вдига.Бихте ли ми обяснили защо е така.
Защото термостата не ти работи както трябва.
П.П. 1Z мотора е 90 коня с турбина.
И при мен е така защото термостата ми седи в жапката

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
единак написа:Мисля си, че този подгрев е единствено за елиминиране на негативния ефект от радиатора на парното, когато сваля температурата през него. Или по-скоро за някакъв комфорт, да имаш топличко по-бързо. Това, обаче, означава само косвено, че помага на двигателя да загрее по-бързо. Сиреч, елиминира един консуматор на топлина, но не подгрява директно влизащия в двигателя поток.
А колега и така но и не така без него доста по бавно качва темп двг но и със него темп стига само до 50-60градуса и изключва.Също така има значение дали си пуснал перката да духа или не дали на 1 или на 4 също има значение.Факт е при мен че ако се включат свещите до 60 градуса стига относително бързо но до 90 бая каране трябва.Сега то вярно че отваря и големия кръг ама все пак

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и при мен така 10 - 15 мин - за съжаление като стигна пред офиса е вече "баня" .... ще ми се по рано ....
Върни се в “Дизелови агрегати”