за колко време ви загряват дизелите

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
единак
Автомобил:
Двигател:

Re: за колко време ви загряват дизелите

Мнениеот единак » Нед 13 дек 2009 18:46

Днес, след търсене теч на антифриз, установих, че имам такива три свещи, подобни на показаните на снимката. Приличат досущ на тези, обаче се намират на изхода от двигателя към парното. В етка пише, че са за коли с подгрев на парното/vehicle with glow plug heater/, а и посокоата на движение на антифриза е от двигателя към парното. Чудя се дали въобще работят, дали се виждат на ВАГ-КОМ и в кой контролер.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Нед 13 дек 2009 19:47

@The_tupan идеята беше че ако падне темп. на двг термостата започва да затваря ако още падне той ще затвори още и накрая ще остане затворен и ще циркулира антифриз само в малкия кръг и парното ако е включено.Ако някой колега има ходене сутрин при еднакъв маршрут и темп на въздуха да направи опит -единия път да тръгне с изключено парно(от врътката) и да види за колко време ще загрее,а втория път с включено парно и ще се види разликата.А не да си пуснал парното още със запалването и да казваш после дизела не грей-то че не грей не грей mhihi.Днес запалих на -3 и докато очистя единия пръст сняг по колата с помоща на свещите на антифриза парното започна да духа леко топло и да размразява стъклата ама без тях си е мъка.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 13 дек 2009 20:30

fox_vt написа:@The_tupan идеята беше че ако падне темп. на двг термостата започва да затваря ако още падне той ще затвори още и накрая ще остане затворен и ще циркулира антифриз само в малкия кръг и парното ако е включено.Ако някой колега има ходене сутрин при еднакъв маршрут и темп на въздуха да направи опит -единия път да тръгне с изключено парно(от врътката) и да види за колко време ще загрее,а втория път с включено парно и ще се види разликата.А не да си пуснал парното още със запалването и да казваш после дизела не грей-то че не грей не грей mhihi.Днес запалих на -3 и докато очистя единия пръст сняг по колата с помоща на свещите на антифриза парното започна да духа леко топло и да размразява стъклата ама без тях си е мъка.

Тука съм съгласен. :beer
П.П. Блазе ти, че имаш подгрев на антифриза! :cry:

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Нед 13 дек 2009 20:36

dragozow написа:Сега след 10-ина минути духа топло, стрелката едвам е отлепила.

същото, не съм проверявал термостата, може би проблема е в него :dontknow:

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Нед 13 дек 2009 21:10

единак написа:Днес, след търсене теч на антифриз, установих, че имам такива три свещи, подобни на показаните на снимката. Приличат досущ на тези, обаче се намират на изхода от двигателя към парното. В етка пише, че са за коли с подгрев на парното/vehicle with glow plug heater/, а и посокоата на движение на антифриза е от двигателя към парното. Чудя се дали въобще работят, дали се виждат на ВАГ-КОМ и в кой контролер.

Най-лесният и бърз начин за проверка на свещите е като им пододеш директно "плюс" от акумулатора с едно кабелче.
Закрепяш здраво единия край на кабела за свеща и после с другия цъкаш по плюсовата клема.Трябва да излезнат искри(има консумация-свеща работи),ако ли не смяна.

Потребителски аватар
totiboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот totiboy » Нед 13 дек 2009 21:36

на 2рата минута при мен почва да духа леко топло а на 5-6 мин стрелката е на 90гр, ама това след смяна на два термостата от които втория е вече оригинален, евтините работа не вършат

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 13 дек 2009 21:55

totiboy написа:на 2рата минута при мен почва да духа леко топло а на 5-6 мин стрелката е на 90гр, ама това след смяна на два термостата от които втория е вече оригинален, евтините работа не вършат

за 5-6 мин да достигне 90гр е невъзможно със сигурност имаш допълнителен подгрев

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 13 дек 2009 22:09

Добре де колеги, тоя допълнителен подгрев не може ли да се монтира...допълнително? mhihi

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Нед 13 дек 2009 22:34

Мисля си, че този подгрев е единствено за елиминиране на негативния ефект от радиатора на парното, когато сваля температурата през него. Или по-скоро за някакъв комфорт, да имаш топличко по-бързо. Това, обаче, означава само косвено, че помага на двигателя да загрее по-бързо. Сиреч, елиминира един консуматор на топлина, но не подгрява директно влизащия в двигателя поток.

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Th3_Storm » Нед 13 дек 2009 23:11

Здравеите колеги понеже прочетох сичко написано не мога да си обясня следното.Аз съм също с дизел ГОлф 3 мисля че е 1Z мотора този чистия дизел 64 коня но много трудно ми загрява вазможно ли е това говорим при нормално каране когато му дам малко ръчка ги вдига градусите до 90 обаче като го карам нормално стига до 70 и повече не вдига.Бихте ли ми обяснили защо е така.

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Нед 13 дек 2009 23:24

Не си прочел всичко написано...

Виж там за едни термостати също има писано. С подобни на твоите симптоми.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Нед 13 дек 2009 23:25

Th3_Storm написа:Здравеите колеги понеже прочетох сичко написано не мога да си обясня следното.Аз съм също с дизел ГОлф 3 мисля че е 1Z мотора този чистия дизел 64 коня но много трудно ми загрява вазможно ли е това говорим при нормално каране когато му дам малко ръчка ги вдига градусите до 90 обаче като го карам нормално стига до 70 и повече не вдига.Бихте ли ми обяснили защо е така.

Защото термостата не ти работи както трябва.
П.П. 1Z мотора е 90 коня с турбина. :beer

Потребителски аватар
blagi1972
Автомобил: GOLF 4
Двигател: ALH

Мнениеот blagi1972 » Пон 14 дек 2009 6:55

the_tupan написа:
Th3_Storm написа:Здравеите колеги понеже прочетох сичко написано не мога да си обясня следното.Аз съм също с дизел ГОлф 3 мисля че е 1Z мотора този чистия дизел 64 коня но много трудно ми загрява вазможно ли е това говорим при нормално каране когато му дам малко ръчка ги вдига градусите до 90 обаче като го карам нормално стига до 70 и повече не вдига.Бихте ли ми обяснили защо е така.

Защото термостата не ти работи както трябва.
П.П. 1Z мотора е 90 коня с турбина. :beer

И при мен е така защото термостата ми седи в жапката :Mr Green Fun и няма време да го сложа.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 14 дек 2009 12:53

единак написа:Мисля си, че този подгрев е единствено за елиминиране на негативния ефект от радиатора на парното, когато сваля температурата през него. Или по-скоро за някакъв комфорт, да имаш топличко по-бързо. Това, обаче, означава само косвено, че помага на двигателя да загрее по-бързо. Сиреч, елиминира един консуматор на топлина, но не подгрява директно влизащия в двигателя поток.

А колега и така но и не така без него доста по бавно качва темп двг но и със него темп стига само до 50-60градуса и изключва.Също така има значение дали си пуснал перката да духа или не дали на 1 или на 4 също има значение.Факт е при мен че ако се включат свещите до 60 градуса стига относително бързо но до 90 бая каране трябва.Сега то вярно че отваря и големия кръг ама все пак :D .А има и нещо друго свещите освен че топлят антифриза също така и натоварват двг щото са си доста голям консуматор на ток който двигателя трябва да компенсира.

ilimat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilimat » Пон 14 дек 2009 12:59

и при мен така 10 - 15 мин - за съжаление като стигна пред офиса е вече "баня" .... ще ми се по рано ....

Върни се в “Дизелови агрегати”