Vw golf 1.9 tdi ARL бавно ускорява

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
iiTDI
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ASZ 2002

Re: Vw golf 1.9 tdi ARL бавно ускорява

Мнениеот iiTDI » Пет 21 ное 2014 12:55

Човече спри да се занимаваш с глупости!!! MAP за 5мин не се сменя. Отиди в сервиз(прежали 30на лв.) да ти направят качествена диагностика. Обясни им какви са симптомите и какво те притеснява.
Има много кадърни майстори в Сф и около нея!!!! Бързо ще ти решат проблема.
Успех и пиши полсе да кажеш какво е било?!!!

Потребителски аватар
Bruny
Автомобил: VW Golf 1.9 TDI 150
Двигател: ARL

Мнениеот Bruny » Пет 21 ное 2014 13:17

добре защо си мислите, че не съм обиколил половината места... разбирам проблема само тези които са карали такава кола всички други казват колата си върви мн хубаво
стойностите били добри... сега ще търся освен някоий да ми направи лог да ви го дам да гадаете вие

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пет 21 ное 2014 21:03

Ако бяхме от един град можеше да сравним колите и мен ме съмнява че моята не върви добре...

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=419576&start=0 прегледай тази темичка да не се окаже че си внушаваш че не върви...
Моя съвет е да махнеш катализатора(изтърбушиш), задното гърне или го разпорете и махнете всичко отвътре или направо го махай и ми кажи дали няма ефект :Mr Green Fun
При мен след тая процедура след 3500 оборота направо чупи вратове, колата се "дере" до 5000 оборота :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Съб 22 ное 2014 8:39

Пича по-горе е написал, че няма "картоф".

vladoooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladoooo » Съб 22 ное 2014 10:14

5 страници пълни глупости!!! Качи лог файл на колата тук да ти кажем, защо не върви... Няма!
Какви са тези работи мап за 5 минути, та ти после ще поискаш и дебитомера да ти сваля за 5 минути!
И пак казвам, стоков ARL е пълен мъртвец!

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Нед 23 ное 2014 6:55

Тази вечер в огледалото ме застига един познат с алфа 147 M-Jet 140 която със сигурност знам че е чипосана, видях че тръгна да ме задминава и настъпих и на огледалото видях че изкара сажди голфа :Mr Green Fun :Mr Green Fun Алфата вървеше на задницата на голфа и не можа да ме изпревари :Mr Green Fun Ами ако голфа беше чипосан... :mhihi :Mr Green Fun Направо щях да го загуба в огледалото :respekt :love.vw :vw_shamp

Потребителски аватар
lord_aggo
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2016 DFCA

Мнениеот lord_aggo » Нед 23 ное 2014 11:23

Аз пък точно с една такава алфа се заиграх преди време - незнам ремапнатс ли беше или просто беше 2.4, ама не можах да го мина - пък моя леон го ремапна брезел и при него изкара 187кс на мотора.

Потребителски аватар
Bruny
Автомобил: VW Golf 1.9 TDI 150

Мнениеот Bruny » Нед 23 ное 2014 11:46

хахахах мен напоследак ме пердашат всички ... вчера викам на баща ми дай да се пуснеме той с ц класа 2.2 цди където тряя да го размажа е да ама не :Д едвам едвам го минах

Потребителски аватар
sto4o
Автомобил: Leon

Мнениеот sto4o » Нед 23 ное 2014 14:17

vladoooo написа:Толкова изписано и нищо съществено. Качи един лог файл или просто попитай колеги за сверка с ARL.
Стоков ARL си е истински мъртвец в ниските.

Съгласен съм със колегата имах AHF чипнат от него като се качих на ARL (сток) си казах ебати умрялата кола даже и тема имам пусната тук мислях че нещо и има и неварви логове глупости а всичко беше нормално, след ремапа нещата се промениха, та данеби и ти като мен да си внушаваш че имаш проблем.

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Нед 23 ное 2014 14:36

lord_aggo написа:Аз пък точно с една такава алфа се заиграх преди време - незнам ремапнатс ли беше или просто беше 2.4, ама не можах да го мина - пък моя леон го ремапна брезел и при него изкара 187кс на мотора.

Алфа 147 изобщо не е в класа на голф 4 и сеат леон, по-скоро е в класа на А3, Сеат ибиза... :wink И въпреки всичко 1.9 ARL на VW е с много по-добри характеристики, въртящ момент, ускорение, разход, както в стоков вид, така и след ремапване :love.vw :love.vw :vw_shamp
Алфа 147 2.4 няма... Пуснете една такава алфа със Seat Ibiza 1.9 160k.s TDI да видите каква ще е развръзката :respekt :love.vw :vw_shamp :vwknee :vwknee :vwknee

Направил съм клип как ускорява стоков ARL от място и от 2-ра, но имам проблем с качването във vbox7, не знам дали може от телефона но нещо не става, някой ако знае начин да помогне, телефона е с Андроид...

vladoooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladoooo » Нед 23 ное 2014 17:17

Golf 4, Seat Leon, Audi A3 са в един клас! Ако въпросната Alfa е чипната нямаш абсолютно никакъв шанс със стоков ARL!
При чипнат ARL се променят доста нещата, а при монтиране на 2260 става красота!

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Нед 23 ное 2014 19:50

Аз ти казах че алфата не можа да настигне нечипосания ми голф, камоли да ме изпревари, не знам какво толкова я защитаваш тази алфа, голфа е в пъти по-добър :love.vw :vw_shamp :vwknee :vwknee :vwknee
И стига с това ако алфата била чипосана а голфа не е... Ако ще се прави гонка между двете коли или и двете коли ще са без чип, или и двете с чип :respekt :vwknee

Потребителски аватар
ej0
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMR

Мнениеот ej0 » Пон 24 ное 2014 20:48

Още един път го пиша
Хора които правят пици и спагети немогат да правят коли !!!!
:screwy :mhihi :love.vwclub

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Сря 10 дек 2014 2:16

Колега, докъде стигна с колата има ли някаква промяна??
Съвета ми към тебе е да махнеш катализатора за да се отпуши генерацията... Свали маркуча до ЕГР-а и погледни навътре колко се е зашил всмукателния колектор от саждите, при мене ЕГР-а беше залепнал в отворено положение и част от въздуха от турбото отиваше в генерацията...
Какво направих аз: свалих ЕГР-а и изрязах ламаринка 2мм. Колата тръгна осезаемо по-добре, почивните дни ще сваля колектора за изчистване ако не вали навън...
Хубаво е и геометрията на турбото да се почисти, но засега не ми е забивала и няма да я пипам...

При мене има 5-6мм. Нагар от сажди по
стените на колектора.... :death :mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”