ТДИ махане катализатор
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Махане катализатор ТДИ.
Решил съм и аз да махам катализатора,но ме интересува при меката връзка и турбото 3-те болта как да ги сваля без да направя беля и да скъсам някой и другото което е гледам че колеги ги свалят направо с дългата тръба под колата,по-лесно ли е така и аз ли така да го сваля? Иначе после съм решил да го отрежа махна и залепя ,като следователно и да го продам цял .
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
За да го махнеш трябва да развиеш тези болтове.Напръскай ги с ВД-40 или подобно и не би трябвало да има проблем...За да го продадеш цял трябва да се реже с кожуха и да се заварява тръба.
Аз го махнах с чука и секача
Аз го махнах с чука и секача

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ги разкачам и отдолу по средата на колата,има снадка там.После си правиш място,като махаш дебитомер+маркучи,егр-а (може и с колектора,та да си го изчистиш).За гайките на турбото ти трябва скъп и здрав ключ 12-13,с нагряване и проникващо масло.Изваждам го цялото "тяло"напред към фара! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги някой може ли да ми каже къде в Бургас мога да си махна катализатора и да ми сложат тръба и колко може може да струва,колата Б5 1.9 тди с atj мотор благодаря предварително

-
- Автомобил:
- Двигател:
kossis написа::?: Да питам колеги, като се махне катализатора, казват че започва да пуши много при даване на газ, това вярно ли е ?
не по скоро спира
-
- Автомобил:
- Двигател:
прав съм
ще пуши първите 1-2 км докато се изчисти после и помен няма да има ест ако всичко друго тие наред

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Правете разлика между катализатор и филтър за твърди частици.
Много често във форума се задава въпроса - ще пуши ли след махането на катализатора.
Катализатора редуцира азотните окиси и преобразува въглеводородите и въглеродния окис във водни пари и въглероден двуокис чрез окисляването(изгарянето)им, т.е. всичко това е без цвят.
Следователно след премахването му няма как да почне да пуши един дизел.
Филтъра за твърди частици (DPF или FAP) редуцира неизгорелите частици - сажди, като ги трупа и периодично ги доизгаря.
Така, че след премахването му може да се появи пушене, в зависимост от състоянието и софтуера на колата.
Много често във форума се задава въпроса - ще пуши ли след махането на катализатора.
Катализатора редуцира азотните окиси и преобразува въглеводородите и въглеродния окис във водни пари и въглероден двуокис чрез окисляването(изгарянето)им, т.е. всичко това е без цвят.
Следователно след премахването му няма как да почне да пуши един дизел.
Филтъра за твърди частици (DPF или FAP) редуцира неизгорелите частици - сажди, като ги трупа и периодично ги доизгаря.
Така, че след премахването му може да се появи пушене, в зависимост от състоянието и софтуера на колата.
На пасат 2001 131к. АВФ мотор има ли филтър за твърди частици ?
Щото аз само катализатор видях че има.

- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма, споко.
Да махам значи, а как е най добре- изтърбушване, слагане на тръба само, слагане на резонансно гърне ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
kossis написа: слагане на тръба само, слагане на резонансно гърне ?
каквото намериш

- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Аз директно заварих едно парче тръба... Пуши само като го смачкам и незнайно защо когато дам задна...
Golf_Diesel_ написа:Това за махането на катализатора, че поврежда турбото за сефте го чувам
търговски простотий,за да те навият да им платиш да ти сложат резонаторно гърне на мястото на катализатора
Върни се в “Дизелови агрегати”