1.9 ПД 131 - харчи масло - РЕШЕНО!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: 1.9 ПД 131 - харчи масло - РЕШЕНО!

Мнениеот rado_mit » Вто 21 дек 2010 18:27

kiki1 написа:Сигурно за това хора чакат по 2 седмици,че са големи драмите при него :wink:Пък и надали тепърва ще се учи да сменява нещо по мотора mhihi

сигурно .. затова на едно "негово" Ауди му извадихме кобилици и "аспиринчета" за още един двигател от главите :063: както и да е .. всеки ходи където иска

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Вто 21 дек 2010 19:00

Да,всеки сам си преценява,но не забравяй и факта ,че Мишо принципно е диагностик и ремонтира мултита и много рядко се наема с двигатели.

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Вто 21 дек 2010 19:07

не подценявам .. нито преценявам .. не го познавам .. това е единствения ми досег с него .. и той не е "добър" защото "щетата" беше за 5000 лв. .. за съжаление така се получава .. един и същи човек .. различни отзиви .. може да е единичен случай .. но " .. нито черното е само черно .. нито бялото .."

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Вто 21 дек 2010 19:25

Да тук си много прав :beer

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Вто 21 дек 2010 19:30

Vanich написа:Колата е Ауди А4 2003г, AVF мотор с 6ск. пробег 300 х.км.
След като смених маслото /оригинално за ПД/ преди 5 х. км. съм долял 2 литра :shock Често си я понастъпвам, но този разход със сигурност е в повече.
Иначе двг си работи перфектно,нисък разход много добър вървеж. Сменил съм тандем помпата преди 3х.км. и ремонтен комплект на дюзите. Има омасляване по капака на двг, но е много малко. Вентоман е правил гореописаните ремонти и според него моторчето е в добро състояние.
Някои ако имал подобни проблеми с ПД да сподели!

700-800ml на 1000км пробег е приемлив разход (ако караш на високи обороти) и ако нямаш никакви други оплаквания, не пипай мотора... Никога няма да си избиеш парите дадени за ненужни ремонти от "икономия" на масло...

Моят обикновено не изгаря повече от 1л от смяна до смяна (15000км с 5VV40), но веднъж сложих 5VV30 и след няма и 10 000км ми светна лампата за нивото... Дотогава за 2 години не бях доливал от смяна до смяна (не доливам ако не е около "мин" на щеката)... Тогава след 1 час каране със 180кмч забелязах видимо намаляване на нивото на маслото... Седмица -две преди това го бях мерил и не беше належащо доливането... Оттогава пак си карам с 5VV40 и бях купил един литър за доливане - минах километрите за нова смяна, а половината масло ми остана...

Ти щом си имал и нафта в маслото, то се е разредило и е изгоряло... А след това като са ти сменили чарколята вече може и през сегментите да влиза...

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Вто 21 дек 2010 20:24

santana1 написа:Интересно какво ще каже Вентоман в този случай.Все трябва да имат логично обяснение на нещата.Все пак колегата е дал една торба пари и нищо! :roll:

Ремонта не е бил за нищо, защото духането от пръчката спря и на едното бутало имаше спечен сегмент. Повдигачите бяха износени и започнали да изяждат вала. Не е ясно поради по-голямото подкартерно налягане,колко масло е отивало в турбо пътищата и е изгаряло.
Ако бяха направени няколко примитивни експеримента преди ремонта /които никои от петимата майстори при които бях не ги предложи/ щеше да е ясно от къде точно е проблема. Никои от колегите тук във форума също не даде някои съвет в правилната посока.
Грешката на Вальо, е че бърза да изказва теории, които в повечето случаи не са му проверни...Добре,че не го послушах да сменям турбина...
Днес беше направена диагностика на двг в един от най-добрите доказани сервизи за дизел в СФ, и резултата беше,че всичко по двг е ОК!

santana1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santana1 » Вто 21 дек 2010 20:52

А що не кажеш къде си ходил,ще е полезно и за други колеги! :да:
Радвам се,че всичко е наред! :applause:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 22 дек 2010 7:39

колко е компресията на всеки един цилиндър?
като сваляхте главата имаше ли вкопани клапани и къде е увели4ена горивната камера?

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Сря 22 дек 2010 19:48

niks76 написа:колко е компресията на всеки един цилиндър?
като сваляхте главата имаше ли вкопани клапани и къде е увели4ена горивната камера?

Компресията не е мерена след ремонта.
Бяха сменени гумички на клапани и водачи,иначе другите неща бяха ок.
Като започнах да правя лог файловете видях, че промяната на оборотите е спряла, както и количеството впръскано гориво :shock. В момента същото е около 5.2. В сервиза уж нищо не бяха пипали...
Лог файловете така и не се получиха. Ако нещата се задържат по този начин, ще приключа с диагностиките.
Сепвиза в който последно бях е "НН Сервиз" до летището.

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Пон 21 фев 2011 17:30

Колега какво стана с аудито? Всичко наред ли е след като направихме синхронизацията последно?

И със ръка на сърцето си признай че ако ме беше послушал да измием този цялостн улят мотор с масло можеше и да не го отваряме, но все пак моторетката ти е направене перфектно.

kiki1 да изкарвам ли кирливите ризи на яве на прехваления майстор от враня Мишо.

На последното му пройзведение на изкуството пак аз му отварях мотора. Скоро ще гледам да пусна и тема в дизел форума че от произведението изкарахме едни бързи 204кс. и 410nm на диното на Венци (с негов софт). Та става въпрос за черната А6'ца 2007г. със скромния 2литров мотор 140кс. Кадет му беше поставил диагноза 4бр. дюзи, сменя ги и не се оправя. Дет за един ксенон един месец стоя колата при него. Та от мерак да я оправи по-нататък като отворих мотора от сервиза за главите ми върнаха едно пликче с клапани 8 от 16. Така му беше дозацепил ремъка че беше направил джобове за клапаните на буталата който заводско нямат.
Сменя 4 дюзи и съобщава че и те са преебани а аз само го презацепих и аудито замърка като коте. Клиента още му е бесен и все едно си лафи "а ако му бях занесъл 4 чисто нови".

Отворихме мотора че и масло похапваше заради километрите та тогава видях че е и била ударила, от там едно хибридче мое производство и сега по доволен човек от Миташки (собственика на А6'цата) няма :beer

А и не една баталясана от него кола ми е идвала. Просто по добре е да не говоря....... :D

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Пон 21 фев 2011 18:13

Ventoman написа:kiki1 да изкарвам ли кирливите ризи на яве на прехваления майстор от враня Мишо.
А и не една баталясана от него кола ми е идвала. Просто по добре е да не говоря....... :D

Вальо ,аз не съм секретарка на Мишо,но мога да кажа,че истината винаги е посредата някъде.Забелязал съм,че при него ходят само когато никъде не са им оправили проблемите и съм бил свидетел как човека им спестява доста нерви и разходи.А принципно от майстори вече изтръпвам като се наложи нещо да се прави по колите ми,защото много малко от тях хем имат познанията ,хем гледат съвестно да ти свършат работа.Иначе евала ,че си се захванал и с ремонти по двигателите :wink:

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Пон 21 фев 2011 18:35

Има няма едно над хиляда мотора съм отворил и нито една рекламация по работата която съм свършил така че мисля че се справям :D Някой и от бързите дизели в дизел форума съм им държал буталата в ръцете си но нали знаеш че не всеки иска да си казва че мотора му е отварян. А по добър от реставриран мотор и обслужена глава за мен няма :да:

palauzov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот palauzov » Пон 21 фев 2011 20:16

Нели знаете че за клиента най добрия майстор е този който му оправи колата,важно е че в крайна сметка колегата си е оправил колата дано за на пред да няма проблеми

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Вто 22 фев 2011 20:27

Да споделя за минусите на Вентоман:
- още при диагностиката преди де бъде извършен ремонта, няколко пъти му карах колата с измит двигател при Вальо, но не можа да установи истинския теч;
- твърдеше, че двигателя губи масло от турбото - грешно! въпреки че свали турбото, и се оказа че същото е сменяно 2007г., той искаше да го рециклира /минимум 550лв/..и до момента работи перфектно; /разхода беше от семеринга на коляновия вал, но за това Вальо идея си нямаше/;
- не замери компресия на цилиндрите преди да отвори двг, въпреки че му предложих да извърши тази процедура..отговора беше "незнам как ще се сложи компресомер там";
- след отварянето не измери цилиндрите дали не са си променили формата - вероятно няма такъв инструмент;
- При последното ходене твърдеше, че оборотите ми играят /появи се след ремонта/ заради маховика....промени синхрото на валовете по мое настояване, като ме обеждаваше че няма да има смисъл, но вибрациите и клатенето на оборотите изчезнаха!
- ЕГР - ра беше заминал и говорих с Вальо да го затапим, той каза че няма проблем, само трябва да се ограничи чрез вагкома! В последствие се оказа, че въпреки ограничавеното на егр, компа си набива грешка и свети чека! Коментара на Вальо беше, че това понякога се случвало, но имало едно момче от В.Т., което изтривало софта!!! Сега ЕГР-а не може да се върне в старото полжение защото е пълен със силикон..
Това са фактите, всеки може да си направи изводите....
Пиша ги тези неща защото ми се струва, че някои хора малко се превъзнясат !

Последна промяна от Vanich на Вто 22 фев 2011 21:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Вто 22 фев 2011 21:03

Иначе е отварял доста двигатели mhihi Шегата на страна,но според мен има доста още да учи ,а кофтито е ако това се случва на твоята кола.Всеки сам да си преценява дали да му се довери,но въпреки всичко не може да се отрече,че се старае в работата си.

Последна промяна от kiki1 на Вто 22 фев 2011 21:58, променено общо 1 път.

Върни се в “Дизелови агрегати”