ТДИ каква може да е причината за висок разход
Re: ТДИ каква може да е причината за висок разход
Колеги днес настроих или поне се опитах да настроя сместа която образува помпата по този начин
1. Влиза се във VAG-COM
2. Избираш 01-Engine
3. Избираш 11-Login
4. В прозореца който се появява набираш парола: 12233
5. Натискаш Do it!
6. Избираш 10-Adaptation
7. В появилия се нов прозорец използваш стрелката Up за да заредиш канал 01.
8. Отчиташ колко е цикловата порция (Injection Quantity) и константата (заводско е 32768 и ако не е пипана колата трябва да е такава)
9. На мястото на константата 32768 записваш по-малко число например 32668 и натискаш Test! Това би трябвало да повиши цикловата порция (Injection Quantity).
9. Пробваш колата и ако проблема не съществува вече и цикловата порция не е прекалено голяма натискаш Save it!
понеже забравих да спра парното и реално от 1.79mg/H вдигнах само до 2mg/H. Но при мен заводските стойности не бяха от порядъка на 32768 както е описано по горе че трябва да е а показваше 128 и аз го направих на 124.Дали ми е пипана механично помпата ,че показва такива стойности и нормално ли е ?
1. Влиза се във VAG-COM
2. Избираш 01-Engine
3. Избираш 11-Login
4. В прозореца който се появява набираш парола: 12233
5. Натискаш Do it!
6. Избираш 10-Adaptation
7. В появилия се нов прозорец използваш стрелката Up за да заредиш канал 01.
8. Отчиташ колко е цикловата порция (Injection Quantity) и константата (заводско е 32768 и ако не е пипана колата трябва да е такава)
9. На мястото на константата 32768 записваш по-малко число например 32668 и натискаш Test! Това би трябвало да повиши цикловата порция (Injection Quantity).
9. Пробваш колата и ако проблема не съществува вече и цикловата порция не е прекалено голяма натискаш Save it!
понеже забравих да спра парното и реално от 1.79mg/H вдигнах само до 2mg/H. Но при мен заводските стойности не бяха от порядъка на 32768 както е описано по горе че трябва да е а показваше 128 и аз го направих на 124.Дали ми е пипана механично помпата ,че показва такива стойности и нормално ли е ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не ти е барана помпата! Компа на 1з е 8 битов. Спи спокойно:)
Ясно значи пак намирам с кое число ще стане на 2.4 мг и тва е 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ,разхода ти е нормален и според мен не пипай машината.Щом извън града ти дава 5 !!Всичко си е ОК.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
mito_vr написа:Дали ми е пипана механично помпата ,че показва такива стойности и нормално ли е ?
Според мен щом в адаптация е 128 и милиграмите на загрял мотор и изключени ел.консуматорие 1.7 помпата е пипана механично.
Може би дори на тихи обороти се опитва леко да "предъвква" . Влез пак в адаптация направи я 128 разхлаби леко болтовете на помпата (ако не е ясно кой питай) и я направи на 2,6 милиграма на топъл двигател без ел.консуматори. Това е най-оптималната стойност.
Ефекта не е ли същия направих числото на 118 и сега е на 2.6мг или има разлика?
Колеги някой ще каже ли дали ефекта е същия от механична и софтуерна промяна на тези милиграми?Също така чипа не променя ли тези стойности защото съм с чип и какви стойности трябва да показва при натоварен мотор на 3та с пълна гас да речем
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
mito_vr написа:Колеги някой ще каже ли дали ефекта е същия от механична и софтуерна промяна на тези милиграми?Също така чипа не променя ли тези стойности защото съм с чип и какви стойности трябва да показва при натоварен мотор на 3та с пълна гас да речем
Не съм сигурен дали има разлика от софтуерна и хардуерна промяна на милиграмите, но аз си ги правя хардуерно защото когато преди доста време един добър форумен майстор ми ги направи като премести ел блока на помпата ,а нищо не му пречеше да бутне софтуерно. Този въпрос и на мен ми е интересен.
Като ти казах ,че 2,6 милиграма са оптимални за 1Z това е за без чип, но според мен и с чип пак ще е добре.
дано този форумен майстор ни отговори дали има разлика от механично и софтуерно настройване,и дали самият чип не променя тези стойности като пуска повече гориво.Също много ми е интересно колко милиграма трябва да вкарва при натоварен мотор за bmw 330d знам че трябва да е 60 mg.
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Ааа той чипът със сигурност променя максималните милиграми нали колата трябва да върви повече. За стоков 1Z при изправно турбо, дебитомер и т.н. максималните милиграми са 35-36.
Да със сигурност с чип трябва да са повече милиграмите но интересно на празен ход дали нещо се променя?Моя голф като беше на 1.8мг а аз го настройвам сега на 2.4 да не да го чипосвам а после сам да го спъвам 

- danyyel1
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:danyyel1 написа:колеги не може произжодителя да ти дава разход до 6,5 или аеде 7 градско,нали стари коли са вече зима туй унуй а тя да гори чак 8 си е проблем моята 1З пасат отрепи я повече от 6,5 не дига какво ги правите тия коли незнам извинявам се ако сам обидил някой
Лятото 5/100 градско ли ти е разходът?
е чак 5 не ама около 6 не повече и климатика варви от време на време все пак
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
danyyel1 написа:stefan4o написа:danyyel1 написа:колеги не може произжодителя да ти дава разход до 6,5 или аеде 7 градско,нали стари коли са вече зима туй унуй а тя да гори чак 8 си е проблем моята 1З пасат отрепи я повече от 6,5 не дига какво ги правите тия коли незнам извинявам се ако сам обидил някой
Лятото 5/100 градско ли ти е разходът?
е чак 5 не ама около 6 не повече и климатика варви от време на време все пак
Като гледам живееш в Свиленград, как можеш да коментираш градския разход на хора живеещи в градове с доста по-интензивно движение. В София например моя голф харчи около 7 като се кара почти изцяло съботно-неделно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни я на 2 мг.Разхода на гориво е нормален.
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
чета в захлас, защото и мен ми вдигна разхода и незнам ква да я върша (ТДИ ALH с чип) ;(
Върни се в “Дизелови агрегати”