Как да караме икономично TDi двигател?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как да караме икономично TDi двигател?
Тъй като няма тема "Как да караме икономично D двигатели?" ще питам тук. Как да караме икономично чистите дизели? Карам Поло 1,9 AEF (64 к.с.) и ми дава разход от 3,8 до 6 л/100. в зависимост от скоростта извъ нграда, а в града около 5-6-7 никога не съм го засичал защото във В.Т. докато запаля и вече трябва да гася. Също карам и 1,9 TD(90 к.с.) което дава горе долу същите разходи в и извън града. А за спускането на свободна си е разход на дискове и накладни, така че по добре на скорост и малко спирачки отколкото само спирачки.
bulcore написа:Каквото и да правя при нормално шофиране под 8 градско не мога да сваля разхода. Изобщо не мога да си представя как шофирате за да постигнете такъв разход от 4-5 (градско)
Няма и как да го постигнеш, каквото и да правиш.
Качих се от AFN на AVF и първоначално шока беше голям, не можех да повярвам колко харчи тая кола. (прекалено много вярвах на заводските данни

4-5 градско е абсурдно, ако вярвате на борда де. С AFN-a лятото в София съм правил 5,5/100 някъде, но реално беше литър нагоре.
А, и все пак нашите Пасати са по 1,5 тона, с по-лакоми мотори.
- andro69
- Автомобил:
- Двигател:
никой не пише с какъв размер гуми кара според мен има значение,и налягането също.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
225/50/16 ,предни 2.4,задни 2.8
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Аз карам с 225/45/16 на по 2.5 всяка и София/Рожен/София с ръчкане ми глътна 75 лв... Не пазя касовата белешка за да го засеча точно, но за мен си е в нормите. При положение че сме 3-ма души с багаж, 160 магистрала и вече планинския там не мога да си хвана средна скорост заради неадекватните шофьори по пътя 

- ilianmilenin
- Автомобил:
- Двигател:
ДОБРО ИНФО МНОГО ВЯРНО!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
K написа:bulcore написа:Каквото и да правя при нормално шофиране под 8 градско не мога да сваля разхода. Изобщо не мога да си представя как шофирате за да постигнете такъв разход от 4-5 (градско)
Качих се от AFN на AVF и първоначално шока беше голям, не можех да повярвам колко харчи тая кола. (прекалено много вярвах на заводските данни)
4-5 градско е абсурдно, ако вярвате на борда де. С AFN-a лятото в София съм правил 5,5/100 някъде, но реално беше литър нагоре.
110ката може да се смъкне на реални 5,5л през лятото, ако си го поставиш за цел. Аз си карам нормално и повечето време в час пик, дава ми 5,8-6,2 реален разход в СФ. Зимата качва разбирасе

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
hooligan_sk написа:K написа:bulcore написа:Каквото и да правя при нормално шофиране под 8 градско не мога да сваля разхода. Изобщо не мога да си представя как шофирате за да постигнете такъв разход от 4-5 (градско)
Качих се от AFN на AVF и първоначално шока беше голям, не можех да повярвам колко харчи тая кола. (прекалено много вярвах на заводските данни)
110ката може да се смъкне на реални 5,5л през лятото, ако си го поставиш за цел. Аз си карам нормално и повечето време в час пик, дава ми 5,8-6,2 реален разход в СФ. Зимата качва разбирасе

но това си е AHF-a

Добре де нали в началото пише че е най-икономична когато държиш оборотите с най-голям въртящ момент. Еми това за моя трошляк са 2500 Rpm и са си 85 км/ч. 

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
alopoo написа:Добре де нали в началото пише че е най-икономична когато държиш оборотите с най-голям въртящ момент. Еми това за моя трошляк са 2500 Rpm и са си 85 км/ч.
Пич - нищо лично .... ама ти си по-габровец от габровците

Караш на прецедена мазнина , JP двигател /аха да стане TDI

веселин написа:alopoo написа:Добре де нали в началото пише че е най-икономична когато държиш оборотите с най-голям въртящ момент. Еми това за моя трошляк са 2500 Rpm и са си 85 км/ч.
Пич - нищо лично .... ама ти си по-габровец от габровците![]()
Караш на прецедена мазнина , JP двигател /аха да стане TDI/ , а сега се чудиш на какви обороти да я караш
![]()
Пич, нищо лично ама тая кола я карам и на нафта понякога

-
- Автомобил:
- Двигател:
feikot написа:225/50/16 ,предни 2.4,задни 2.8
Що караш с различно напомшени гуми? На моя кошник на капачката на резервоара са еднакви стойностите за предни и задни винаги.
krasio00o написа:5-та предавка и 65км/ч=1200об/мин за ТДи Ъпсурт.Тази скорост натоварва трансмисията излишно.Дори града си карам на 3-та предавка на 2000об/мин = 50км/ч.Немисля,че разхода ми е висок гори ми около 7 градско и разполагам с максималния въртяш момент винаги.Моето мнение ,че тди-то си иска обороти.Рядко си карам колата под 1600-1700 об/мин и редовно я поразтривам.Един двигател кара ли се на ниски обороти се затъква.
Какво значи ЗАТЪКВА?
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
myrshavija написа:feikot написа:225/50/16 ,предни 2.4,задни 2.8
Що караш с различно напомшени гуми? На моя кошник на капачката на резервоара са еднакви стойностите за предни и задни винаги.
Така са ми на капачката

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
ping23 написа:krasio00o написа:5-та предавка и 65км/ч=1200об/мин за ТДи Ъпсурт.Тази скорост натоварва трансмисията излишно.Дори града си карам на 3-та предавка на 2000об/мин = 50км/ч.Немисля,че разхода ми е висок гори ми около 7 градско и разполагам с максималния въртяш момент винаги.Моето мнение ,че тди-то си иска обороти.Рядко си карам колата под 1600-1700 об/мин и редовно я поразтривам.Един двигател кара ли се на ниски обороти се затъква.
Какво значи ЗАТЪКВА?
затъкваш, несв. и затъкна, св.; какво.
1. Втъквам, забождам. Затъкна цветето в ревера си.
2. Запушвам, затварям (дупка, отвор и под. ). Затъкнаха дупката на дъното с парцал. – затъквам се/затъкна се. Задавям се от храна, която се спира на гърлото ми.
• Да се затъкнеш. Към алчен човек – да се задавиш.
• Затъква/затъкне ми се (нещо) на гърлото.
1. Някаква храна се спира на гърлото ми.
2. Не мога да преглъщам от напиращ плач.

Налягането - по-скоро ниското налягане на изгорелите газове в турбопътищата - води до натрупване на сажди в топлия охлюв - променливата геометрия - колекторни тръби - ката лизатор и т.н до правото черво

вследствие на запека - колата е като спъната

Върни се в “Дизелови агрегати”