Тони1 написа:
не разбрах, доволен си или не си доволен от твоя тунер.
да се намали мощноста е лесно, но да се засили достатъчно с оригиналните железа е трудно

Тони1 написа:
svere написа:Здравейте колеги!
от няколко седмици имам чип на колата. (пасат 1.9тди 110кс АФН... сега би трябвало да е около 140). С две думи очарован съм от колата си. Днес за сефте я карах по магистралата. Не я юрках много 100-110-120 само веднъж за тест вдигнах 200 но се поуплаших и намалих а може би щеше да напълни километража. Всичко е ок, обаче ме притеснява разхода - средния за около 200км е 4.5, това възможно ли е или в следствие на чипа, не отчита реално. Преди да сложа чип съм я засичал 3 пъти като съм съм пълнил резервара до горе все на една и съща бензиностанция и разликата в показанията на борд комп и колонката беше минимална.
KirilGeorgiev написа:Еми пита и аз казвам как ги виждам нещата Вас да ви питам знаетели какво означава 110км средна скорост? А това че ви обясняват как ще ви вдигнат кс с 30 процента с един чип и вие вярвате си е ваш проблем
brum написа:Пък за по-малкия разход на чипната кола няма да споменавам. Особенно за PD мотор. Има още много което да се иска, но се надявам нещата да стават по-добре и тунерите ни да се учат, а потребителите да получават все по-читав софтуер
. А не само разхода да е по-малък според таблото.
morfei1 написа:...Давай, давай като си почнал намен ми е интересно...
morfei1 написа:...Недейте да омаловажавате работата на тунерите обаче, това че става лесно, пипат се някои неща и на вас ви е светнало и вече сте навътре, въобще нищо незначи. Няма как да е сложно, защото сам по себе си компютърът на една кола - примерно Голф 4 е тъп като галош.
Dobromirski написа:Сравнявал съм показанията на ВАГ-КОМ-а и диното , и трябва да кажа, че ЕЦУ-то си смята доста коректно въртящият момент. Като си направите един ЛОГ, на въртящият момент и оборотите, можете да видите каква е горе долу мощността. На няколко коли съм смятал по този начин, които после са ходили на Дино, и резултатите са невероятно близки.
brum написа:
Иначе абсолютно съм съгласен и не умаловажавам работата на местните тунери. Споделям, че има още какво да учат. Най-простия и пресен пример е как се вадят 550+Nm от 1.9 PD мотор (със сток карантия под главата), а не на 450Nm момтора да почне да се чупи.
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 14 госта