Благодаря за съвета, ще жертвам един дванадесетостен тази седмица :) лошото е, че мястото е ограничено и неудобно да се набие както трабва, но ще пробвам.
От всичко прочетено клапана работи в ниските обороти теоретично до 1800 в мин. защото тогава се включва турбото и се образува вакуум. Според моите расъждения въздушия филтър все пак има някакво съпротивление и затова корекно работещ клапан трябва да затваря плътно и да не се пускат маслени пари през него. Друг е момента, че един добър двигател (не сдухан) при повишаване на оборотите до към 2000 хиляди трябва да няма духане през капачката за на ливане на масло и тръбата за картерни газове. Или греша? Според мен най добрия начин за да се спре разхода на масло и зацапване на турбо пътищата е да се сложи сепаратор както колегата е показал в преден пост. Любопитно ми е защо тези сепаратори ги има на афн а при 1з и аху ги няма?
Че то в България са същите пари. Защо ще го взимаш от Китай? А и тези G1/8 щуцери са прекалено малки и вакуума от турбото няма да може да затваря PCV клапана. Ще иска и допълнителни модификации заради филтърчето вътре.
Колеги я кажете, ако фабричния клапан отгоре над клапаните е изтърбушен и е празен ще оказва ли някакъв негативен ефект върху работата на мотора на празен ход и в друг диапазон от обороти ?
Аз мисля да пробвам с бутилка да видя дали и моя клапан е работещ. Имах две спукани бутала преди време и картерната вентилация беше ужасна. 2 пъти ми пука маркучите след филтъра и преди него. И не мисля че е останало нещо в тая пвц кутийка. Но от скоро почна да пипа масло, и като сменя марката и пак продължава ще го ревизирам въпросния клапан.
Колеги много полезна тема за нашите печки следя я с интерес На моята кола този маркуч където отива към турбото(това малкото) е яко омаслено Днеска поръчах клапан и ще видия какъв е резултата след смяната