Passat TDI 131hp-на дълго над 180 не може-причини-изяснени

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 07 юли 2007 23:17

vwww.golf. написа:слага се,как да не се слага,нали после няма да можеш да стоиш вътре от бучене,слага се тръба вътре
бу4и ти друг път :lol:
не се заяждам колега,ама без катализатор с или без тръба допълнително вътре звука е с разлика 3 децибела;ти ако никога не си мерил ,аз и това съм правил.говоря за една и съща кола :wink:
мерено е на 3000оборота

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Нед 08 юли 2007 0:39

аз съм с резонатор + крайно гърне - само турбото се чува :twisted:

никво бучене :D

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 08 юли 2007 11:25

абе колега,еи сега се усетих нещо друго:да не би предния собственик да е променил стоиностите за лимита на скоростта :idea: просто да е програмиран софта да поддържа скорост с ограни4ение до 180км/4ас
.просто някои да погледне до колко е ограни4ението :wink:

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Нед 08 юли 2007 11:56

niks76 написа:абе колега,еи сега се усетих нещо друго:да не би предния собственик да е променил стоиностите за лимита на скоростта :idea: просто да е програмиран софта да поддържа скорост с ограни4ение до 180км/4ас
.просто някои да погледне до колко е ограни4ението :wink:
Я кажи къде се "вижда" това ограничение?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 08 юли 2007 15:24

niks76 момчето което беше внесло колата каза че по магистралата на връщане карал с 220км/ч. Може пък и да ме е излъгал, но колата и 200 вдига при мен .... само че по нанадолну :) и за това ме съмнява че не е ограничена скоростта, иначе и аз си го мислих по едно време. vwww.golf. понеже до сега не съм правил такава операция с катализатор за това питам :) Нали трябва да се образовам. faint ня мястото на катализатора ли ти е резонатора ? Rumen батка ти кога ще можеш да го погледнеш ? Когато имаш време ми клипни да ти звънна да се разберем :) Мерси момчета ! :)

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Нед 08 юли 2007 15:27

колектор -> резонатор -> мека връзка -> крайно гърне
всичко това на Ф50

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 08 юли 2007 15:29

Мерси. Но май ще си изтърбуша катализатора. Само се надявам да не е нещо друго.

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Нед 08 юли 2007 15:36

longora написа:Мерси. Но май ще си изтърбуша катализатора. Само се надявам да не е нещо друго.

по-добрия вариант е да го изтърбушиш :idea:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 08 юли 2007 15:37

Еми значи тази седмица отивам и давам 70лв да го правят ... това е последното ..... дано след тази операция да се оправи. Аз имам чувството че все повече и повече почва да тъпче тая кола .... не знам що :(

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Нед 08 юли 2007 16:14

на приятел А4-ката (1Z 90к.с.) по същия начин ама ХИЧ не вървеше. .повече от 150 не можеше (160 по надолнище :uuoooh: )
отиде - изтърбушиха му катализатора, сложиха му го - направо тръгна колата... :banana

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 08 юли 2007 16:18

Дано и при мен да има този ефект. Тази седмица ако не заминавам за Пловдив още във вторник ще закарам колата. :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 09 юли 2007 10:29

longora написа:Дано и при мен да има този ефект. Тази седмица ако не заминавам за Пловдив още във вторник ще закарам колата. :)

Колега при условие че са ти казали някви магически приставки и половин ден седена на колата в БГ сервиз без ти да си там -ама хич не ти препоръчвам.Отиваш при първия срещнат мангал-ауспухджия близо до вас и го караш да го отвие и изтърбуши с желязо и си свиркаш :wink:

Потребителски аватар
pako67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pako67 » Пон 09 юли 2007 18:10

Здравеи.Миналата година ми махнаха катализатора и сложиха тръба точно за 1 час в Крафт на Околовръстното след отбивката за Драгалевци за скромната сума от 25лв.Звука почти не се промени и си прибрах катализатора.Дават и 1 година гаранция на заварките.Според мен 70лв са много за тая операция.Колата е Октавия ТДИ.Успех

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Пон 09 юли 2007 19:57

"Операцията" не е сваляне на кат. и заменяне с тръба, а изтръмбушване на катализатора.. верно не е кой знае кво ама и 25лв са много за замяна на кат. с права тръба :idea: на мен това ми излезе 10лв точно преди няколко години

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пон 09 юли 2007 21:55

В Крафт кв. Слатина с извинение ми е..ха майката !!! Оставям колата аз и добре се бяхме разбрали за 70лв всичко да си оправят да го изтърбушат и така. Да ама НЕ, обажда ми се след 2 часа .... така и така твоя катализатор не е керамичен ами железен и не може да се изтърбуши и ще трябва да сложим нещо от сорта на ново гърне ... и цената от 70лв се вдига .... Казах изчакайте ще ви се обадя след малко. Обадих се на моя майстор и му казах за тия глупаци и той ме попита "Абе ти нормален ли си... пъвро 70лв са адски много и второ катализатора и така си се изтърбушва. Заминавай и си взимай колата, казвай им да ти я сглобяват по най-бързия начин." Така и направих и тъкмо си мислих .... ехх сега ми отидоха 20лв за работа и 10лв за път на вятъра :(..... и отивам да си взимам колата и какво да чуя ... Еми дължиш ни 50лв .... аз седа като паднал марсианец ... Казват ми 40лв за работа и 10лв за някакви гарнитури на катализатора ... Е в този момент света ми се срина. Кво да правя ... дадох ги и сега същия к.р . Отидох вечерта при майстора ми и той ми каза спокойно не се притеснявай ще го изтърбуша ела в петък или събота ... и ще ми вземе общо взето никакви пари, но пак се чувствам прецакан :( или по точно сасипан. Те ме видяха че съм някакъв лимон и са си казали ... епа що да не му вземем паричките на тоя ... я ква кола кара. И си ми ги взеха :( Та явно към края на седмицата ще ви кажа какви са резултатите след изтърбушването. Сега останах без пари да си сменя дебитомера :(......

Върни се в “Дизелови агрегати”