голф 4 1,9 ТДИ 110 коня проблем с тихите обороти по инерция

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
garvanski
Автомобил: Vw Passat B6
Двигател: 1.9 TDI- BLS- 2008

Re: проблем с тихите обороти по инерция

Мнениеот garvanski » Съб 10 апр 2010 13:45

Колеги туку що се прибирам от майстор. Ходих заради гадното тресене на празен ход. Препоръчаха ми го приятели, които откакто има TDI, карат само коли с тези двигатели, ходели са при него за какви ли не проблеми по колите си и са много доволни от него. Аз също вече ще го препоръчвам. Човека е от Враца и се казва Ангел- 0878188318. Та на въпроса- проблема се оказа ИЗНОСЕНА НАФТОВА ПОМПА, а не маховик, както в повечето сервизи ми казваха без дори да са се доближили до колата. Майстора я разхлаби и я бутна малко и тръгнах да я пробвам. При пробата като изключих от скорост и намалих, двигателя заспа- никакво тресене :banana heavy metal zork . Но после като я загледахме тая помпа, при мен се оказа, че преди нас явно е имало и други "бутачи", защото едното болче на помпата беше различно и като направих 1 кръгче все едно карах чист дизел, защото мойта помпа явно вече е много износена и няма накаде вече да се бута без да се скопи вървенето. Както и да е, та накарах го да я върне съвсем малко. Сега почти не претриса като изключа от скорост и върви на куршум. Казвам почти не претриса, понеже помпата се е износила доста и иска нова, но който не е пробвал да пробва да си бутне помпата съвсем малко и ако помпата му не е бутана вече разликата е изумителна- тресенето изчезва. Тоя агент каза, че е правил тая операция на поне 50- 60 TDI- та 90 и 110 к.с. и проблема с тресенето на всички е помпата, а не маховика. Също каза, че на по- новите TDI- та се оказва маховик, но не и на 90 и 110 к.с.- при тях- НАФТОВА ПОМПА. Преди да се забивате в сервиз за смяна на маховик за 1000+ лева, 1- во пробвайте да си бутнете малко помпата. Надявам се този съвет да е полезен ЗА ВСИЧКИ КОЛЕГИ С 90 И 110 К.С. TDI. Поздрави :beer .

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 10 апр 2010 14:14

не съм съгласен с мнението ти.като някой каже,че е сложил нова помпа и тресенето е изчезнало,тогава ще се съглася.майстора ти е увеличил милиграмите за сметка на вървенето.

изключи си буксата на датчика на километража и тресенето няма да го има напълно.обясни какво общо има с износването на помпата.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Съб 10 апр 2010 18:42

Че помпата има общо има, тресенето не е само от износването, а износването се компенсира по друг начин за да не е за сметка на вървенето и паленето. Ако не се настрои както трябва, ще почнат проблеми с паленето особено зимата, тогава нова помпа ли ще слагаш?? Мойта кола с много издухана помпа я взех, настроих я и вече 40000 км няма проблеми.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Съб 10 апр 2010 19:33

Сашо, мойта миналата година като идвах на Русе и я видя беше на 10 години, ама още от 9 та си година не тресе, за маховик не съм и помислял въпреки, че съединителя вече доста високо отделя.

garvanski

Мнениеот garvanski » Съб 10 апр 2010 21:55

Zinoto написа:Че помпата има общо има, тресенето не е само от износването, а износването се компенсира по друг начин за да не е за сметка на вървенето и паленето. Ако не се настрои както трябва, ще почнат проблеми с паленето особено зимата, тогава нова помпа ли ще слагаш?? Мойта кола с много издухана помпа я взех, настроих я и вече 40000 км няма проблеми.

колега, можеш ли да ми кажеш как се прави настройката на помпата, защото за да върви добре колата ми, накарах майстора да ми я върне малко след като я побутна, но сега пак на моменти има дребно тресене на празен ход. Мерси предварително.

garvanski

Мнениеот garvanski » Съб 10 апр 2010 22:03

ifidik написа:не съм съгласен с мнението ти.като някой каже,че е сложил нова помпа и тресенето е изчезнало,тогава ще се съглася.майстора ти е увеличил милиграмите за сметка на вървенето.

изключи си буксата на датчика на километража и тресенето няма да го има напълно.обясни какво общо има с износването на помпата.

Колега сигурно е така, аз не съм в час с нещата и затова ходя по всякакви знайни и незнайни майстори. Просто споделих разговора с майстора ми и нещата, с който се е сблъсквал с тези мотори. Явно има и други причини. Все пак ако някой знае как да си настроя помпата да не тресе и да не повлиае на палене и вървене моля да сподели. Поздрави :да:.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Съб 10 апр 2010 22:33

Мога да ти обясня ама на колата, иначе колкото и да ти обяснявам... най-много да направиш някоя беля.

pandeka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pandeka » Съб 10 апр 2010 22:40

Здравейте и аз съм същия.Имам един конкретен въпрос към по-знаещите-когато колата тресе на място и не се оправя след натискане на съединителя,то тогава пак ли е маховик?Благодаря...

bega4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bega4kata » Нед 11 апр 2010 1:13

ха здрасти,сега се регистрирах и това е първата тема която ми се стори с интересно заглавие :D
По принцип,това тресене се получава първо защото горивоподаването е по малко когато колата не е в покой съвсем,повлиява се тресенето с принудителна промяна на впръскваното гориво в различна степен,но като цяло проблема си е в МАХОВИКА.Претрисането се влияе и от друго-я си помислете,при извадена кутия изключена от скорост и като въртиш чашите на полуоските/може и едната да въртиш но другата да я държиш/ върти ли се оста на първичния вал леко а?

bega4kata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bega4kata » Нед 11 апр 2010 1:37

естествено не изключвам като проблем и помпа,центр.ел блок

garvanski

Мнениеот garvanski » Нед 11 апр 2010 8:44

Zinoto написа:Мога да ти обясня ама на колата, иначе колкото и да ти обяснявам... най-много да направиш някоя беля.

Zinoto, това, че ще направя беля ако бърникам аз е 100% сигурно mhihi , така че ако е удобно да ми дадеш телефон тук или на лични и като намеря време да ти званна и да си направя екскурзийка до Търново, тъкмо ми се ходи до Арбанаси и да пипнеш ти нещата срещу заплащане и :beer разбира се. Поздрави.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Нед 11 апр 2010 10:10

Целта на темата не е такава, пък и се занимавам с това само като хоби, но ще ти пратя лично

garvanski

Мнениеот garvanski » Нед 11 апр 2010 15:32

мерси Zinoto. Щом казваш, че може да се променят нещата без да се променя вървенето и паленето ще те потърся като ми остане малко повече време и ще се доразберем. :да:

Chovekagrupa
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот Chovekagrupa » Нед 26 сеп 2010 15:14

Dorian написа:
Dobromirski написа:
Dorian написа: ....като всеки знае че това е проблем с маховика,..... :dontknow:

Би ли обяснил, при проблем в маховика, каква е разликата в работата на двигателя, когато колата е в покой, и когато колата се движи по ИНЕРЦИЯ на СВОБОДНА с 5 км/ч ?
Май не всички са разбрали за какво иде реч и ще го обесня така :
Спираш колата на място. Изключваш от скорост. Палиш. Пускаш съединителят и колата работи на свободна. Двигателят работи перфектно. Отиваш зад колата и почваш да я буташ по равното, при което чуваш как двигателят почва да "дъвче". спираш да буташ, колата спира на място, и след 1 секунда работата на двигателя вече е перфектна.
Хайде сега обясни какво му е на маховика ? :lol:

Първо щети дам един жокер- при гореописаната ситуация пробвай когато започне да ''дъвче'' като е поенерция колата да натиснеш съединителя и тресенето спира ли?Ако спира значи е маховик(поне при мен спира да тресе )Виж в профила ми че съм с точно този мотор за който говориш ти,аз също го имам този проблем и съм се интересувал доста от какво е и в крайна сметка всеки ми каза чее от маховика.Сега като чета внимателно ме хвърляш в съмнения данеби и моя проблем да е друг,но е малковероятно :roll:
И при мен като я пусна поенерция с малка скорост дъвче и все едно че недържи обороти,но оборотомера не мърда,а с голяма скорост като я пусна поенерция го няма това притрисане.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пет 31 дек 2010 15:02

От днеска и при мен почна претрисането и меленето...прочетох темата и не откривам да има с точност решение на проблема...или пък може би има някакво решение...неискам да променям на автоматични скорости, защото чета че вървежа са променял...
П С Когато спирам със натиснат съединител сичко си е наред :|

Върни се в “Дизелови агрегати”