Колеги туку що се прибирам от майстор. Ходих заради гадното тресене на празен ход. Препоръчаха ми го приятели, които откакто има TDI, карат само коли с тези двигатели, ходели са при него за какви ли не проблеми по колите си и са много доволни от него. Аз също вече ще го препоръчвам. Човека е от Враца и се казва Ангел- 0878188318. Та на въпроса- проблема се оказа ИЗНОСЕНА НАФТОВА ПОМПА, а не маховик, както в повечето сервизи ми казваха без дори да са се доближили до колата. Майстора я разхлаби и я бутна малко и тръгнах да я пробвам. При пробата като изключих от скорост и намалих, двигателя заспа- никакво тресене

. Но после като я загледахме тая помпа, при мен се оказа, че преди нас явно е имало и други "бутачи", защото едното болче на помпата беше различно и като направих 1 кръгче все едно карах чист дизел, защото мойта помпа явно вече е много износена и няма накаде вече да се бута без да се скопи вървенето. Както и да е, та накарах го да я върне съвсем малко. Сега почти не претриса като изключа от скорост и върви на куршум. Казвам почти не претриса, понеже помпата се е износила доста и иска нова, но който не е пробвал да пробва да си бутне помпата съвсем малко и ако помпата му не е бутана вече разликата е изумителна- тресенето изчезва. Тоя агент каза, че е правил тая операция на поне 50- 60 TDI- та 90 и 110 к.с. и проблема с тресенето на всички е помпата, а не маховика. Също каза, че на по- новите TDI- та се оказва маховик, но не и на 90 и 110 к.с.- при тях- НАФТОВА ПОМПА. Преди да се забивате в сервиз за смяна на маховик за 1000+ лева, 1- во пробвайте да си бутнете малко помпата. Надявам се този съвет да е полезен ЗА ВСИЧКИ КОЛЕГИ С 90 И 110 К.С. TDI. Поздрави

.