Колко дизел ви горят колите ?
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Колко дизел ви горят колите ?
Няма нужда да извъртаме нещата-както казах,взел съм го за икономия,ясно ми е,че е ситроен и че е слабо. Не ми е и единствената кола. Споделих за разхода и нищо повече,на вас не ви се вярва,нищо друго!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
valiosport написа:Lion_heart002, аз не съм тръгнал да постигам разход от 7/100, защото за мен по-важно е удоволствието от шофирането, 1 литър отгоре или 1.5 не ме притеснява. На мен ми прави кеф като и нагазя педала да ме ударят Нютоните в седалкатаА пък щом за теб е голям разхода ми, не знам колко трябва да е според теб при положение че в книжката му дават 7.1/100, но това е при идеални условия. А аз му натискам педала да ускорява постоянно и като спра някъде на място не го гася никога, а това вдига средния разход малко или много...
И на практика какво излиза, че въпросният Ситроен дава разход като моя двигател, само че с тази разлика че като му настъпиш педала няма никой![]()
Винаги съм бил "ЗА" по-яките двигатели
Мда, и във Фиат форума си популярен!

- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
Имам един познат - кара 1.9 чист дизел на VW Passat 1990 г. комби. Разхода му е 50% на 50%. Иначе казано, когато е студено сипва до половината резервоар нафта и до горе с отработено мазнина от фритюрници, а когато е топло - слага максимум 3л нафта на всеки 10л гориво. Отработената мазнина я взима от една механа на 0.50лв литъра. Казва, че единствените проблеми са, че на всеки 10 000 км се чисти/сменя филтъра и маркучите, и че отзад мирише на пържени картофи и цаца. 

-
valiosport
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Пасат 90 година е предкамерен дизел, на помпа-дюза ме съмнява да върви с олио, най-малкото заради по-високото налягане на впръскване...
Колегата с ХДИ-то, това че на ТДИ-то червеното е от 4500 оборота нищо не означава... Погледни си в книжката при какви обороти достигаш невероятната мощност от 70к.с.
1.9 ТДИ с 6 скорости на 120км/ч е с 2000 оборота
Хората са казали: Бог на небето и VW на ШОСЕТО!

Колегата с ХДИ-то, това че на ТДИ-то червеното е от 4500 оборота нищо не означава... Погледни си в книжката при какви обороти достигаш невероятната мощност от 70к.с.
1.9 ТДИ с 6 скорости на 120км/ч е с 2000 оборота
Хората са казали: Бог на небето и VW на ШОСЕТО!

-
lion_heart002
Гледам гледам иииии.... Максимална мощност достига при 4000 оборота в минута моето моторче !
http://automedia.investor.bg/catalog/car_18/model_75/cartech_3409/ Тук на линка си пише черно на бяло.
Ами 1.9 ТДИ ?
http://automedia.investor.bg/catalog/car_85/model_511/cartech_18754/ Ето-сам се увери -4150 оборота,това при 110 коня,при 90 е 4000 ,при 150 коня мотора е пак на 4000 ,при версията с 130 коня пак е 4000 оборота.
Нищо не значи,че червеното почва при 4500 оборота,цели 500 оборота по-малко отколкото при ХДИ казваш? Със сигурност е така за хората дето хабер си нямат от двигатели,просто означава че работния ти диапазон на двигателя е ДОСТА по-къс,като имаме предвид,че това е дизел. Което пък от своя страна означава само и единствено,че имаш повече работа със скоростния лост. Нещо друго направи ли ти впечатление от техническата характеристика на двата двигателя? Не само,че работния дизапазон на ХДИ е по-голям ами и въртящия момент е на 1750 оборота в минута,а ТДИ е на 1900 оборота.Нека ти обясни някой какво значи това,защото сам не знам дали се досещаш. По абсолютно всички технически показатели ХДИ двигателя превъзхожда ТДИ,дори и по степен на сгъстяване,затова е и по-тих.Единствено е по-маломощен защото е 1400 кубика,ама дай да не гледаме 2.0 ХДЙ,или дори и 1.6 ХДИ какви са им характеристиките защото ще ти се дореве с тоя ТДИ дето толкова го възхваляваш.Сега виждаш ли как сам се излагаш??? Или още не загряваш? Не мога да разбера какво е това възхваляване на определена марка. Имал съм и аудита и пежа и рена и 7-8 фолксвагена,сеат,мерцедес,опели и тн... Да не разводняваме темата,не мога да ви разбера аз вас конете с капаците. Колкото до разхода-скоро ще го сметнем пак :) Понеже от него тръгна цялата работа,не се претендирал,че двигателя е по-добър,но ето ти-благодарение на думите ти можеш сам да се убедиш от данните кой двигател е по-добър. Всеки един полу-грамотен технически човек ще потвърди думите ми възоснова на предоставените данни.
http://automedia.investor.bg/catalog/car_18/model_75/cartech_3409/ Тук на линка си пише черно на бяло.
Ами 1.9 ТДИ ?
http://automedia.investor.bg/catalog/car_85/model_511/cartech_18754/ Ето-сам се увери -4150 оборота,това при 110 коня,при 90 е 4000 ,при 150 коня мотора е пак на 4000 ,при версията с 130 коня пак е 4000 оборота.
Нищо не значи,че червеното почва при 4500 оборота,цели 500 оборота по-малко отколкото при ХДИ казваш? Със сигурност е така за хората дето хабер си нямат от двигатели,просто означава че работния ти диапазон на двигателя е ДОСТА по-къс,като имаме предвид,че това е дизел. Което пък от своя страна означава само и единствено,че имаш повече работа със скоростния лост. Нещо друго направи ли ти впечатление от техническата характеристика на двата двигателя? Не само,че работния дизапазон на ХДИ е по-голям ами и въртящия момент е на 1750 оборота в минута,а ТДИ е на 1900 оборота.Нека ти обясни някой какво значи това,защото сам не знам дали се досещаш. По абсолютно всички технически показатели ХДИ двигателя превъзхожда ТДИ,дори и по степен на сгъстяване,затова е и по-тих.Единствено е по-маломощен защото е 1400 кубика,ама дай да не гледаме 2.0 ХДЙ,или дори и 1.6 ХДИ какви са им характеристиките защото ще ти се дореве с тоя ТДИ дето толкова го възхваляваш.Сега виждаш ли как сам се излагаш??? Или още не загряваш? Не мога да разбера какво е това възхваляване на определена марка. Имал съм и аудита и пежа и рена и 7-8 фолксвагена,сеат,мерцедес,опели и тн... Да не разводняваме темата,не мога да ви разбера аз вас конете с капаците. Колкото до разхода-скоро ще го сметнем пак :) Понеже от него тръгна цялата работа,не се претендирал,че двигателя е по-добър,но ето ти-благодарение на думите ти можеш сам да се убедиш от данните кой двигател е по-добър. Всеки един полу-грамотен технически човек ще потвърди думите ми възоснова на предоставените данни.

Последна промяна от lion_heart002 на Вто 23 юни 2015 20:26, променено общо 1 път.
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Тихата работа иде от другаде,не от степента на сгъстяване.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Нещата тръгнаха скромно и стигнахме до превъзходство на френския дизел... И ако ще сравняваме с 2.0 хди да земем да извикаме и 2.0 тди 170те катъра, или и тях ще ги сравняваме кой може да изгори по-малко и кой по-дълго ще кара на свободна... Какви сравнения правиш, че и изкара някакво превъзходство... Има предимство и то е разхода
Последна промяна от Traytor на Вто 23 юни 2015 20:34, променено общо 1 път.
-
lion_heart002
hristodj написа:Тихата работа иде от другаде,не от степента на сгъстяване.
Отчасти си прав. Тихата работа иде от голямото налягане на впръскване. То обаче от своя страна ни позволява да имаме по-малка степен на сгъстяване,оттам малко по-ниска компресия и тоест и по-безшумна работа на мотора. Нещата са взаимно свързани.
Не съм имал за цел да показвам,техническите характеристики! Но сами ги виждате,вярвам и че ги разбирате. Индивидът Valiosport със с ''спортния'' 1.9 ТДИ се опитва да ме убеди,че разхода ми е колкото неговия. Което е пълна глупост,(и няма как да е иначе)надявам се трезво-мислещите в темата го разбират. Може би сега ви се струва по-реален разхода за който говоря и бях оплют?
Много ясно,че предимството пред 1.9 ТДИ е разхода,но те го изкараха,че харчи колкото 1.9 тди. Оттам тръгна всичко. Ама да не забравяме,Бог на шосето и Фолксваген в небето... Или беше обратното,народа е изтрещял напълно. Няма НИКАКВО разсъждение,гледаш техническата характеристика и разсъждаваш САМ. Виждаш ли онзи с спортния ТДИ ми заговори за обороти? Да си види конкретно! Ако иска да гледа и с 1.4 ТДИ. Малко съм му обяснил,да не се затруднява и толкоз.
Сега очаквам да ми каже пак как двигателя е СЛАБ,нещо което не съм го оспорвал НИКОГА. Но понеже няма какво друго да се каже...
Последна промяна от lion_heart002 на Вто 23 юни 2015 20:48, променено общо 4 пъти.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Е то разхода на хди е нисък спор няма но като гледам не се спира до там твоето разсъждение.
- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
И по назад в темата бях писал за ДЦИ-то при новото клио,тази кола не можех да я накарам да гори повече от 5 извънградско. Карана с газ до дупка до София показа 5.1/100. На 2к оборота е на 115км/ч,междуградско се кара като бензин,яко ръчкане на скорости
,но наистина е "началото на една голяма любов" . Но градско си я качвах до 6.5 на 100,ако се кара нормално може би е около 6,но 5л градско си е фантазия.
,но наистина е "началото на една голяма любов" . Но градско си я качвах до 6.5 на 100,ако се кара нормално може би е около 6,но 5л градско си е фантазия.- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Доколкото изчетох почти цялата тема, гледам никой не обръща внимание на въртящия момент на мотора. Сравнявам малко нечестно, но това имам- Дайхатсуто ми е 70 коня, 90нм при около 5000 оборота някъде беше. Полото и то е 70 коня и е 155нм при 1600 оборота. Гонкал съм ги 2те- японката дърпа полото до 80 км/ч, после чао, ама много яко чао. за ускорение от 80-120 на 5та - японката няма абсолютно никакъв шанс, дори и да върне на 4та. 

-
valiosport
- Двигател:
lion_heart002 написа:Със сигурност е така за хората дето хабер си нямат от двигатели. По абсолютно всички технически показатели ХДИ двигателя превъзхожда ТДИ,дори и по степен на сгъстяване,затова е и по-тих.Единствено е по-маломощен защото е 1400 кубика,ама дай да не гледаме 2.0 ХДЙ,или дори и 1.6 ХДИ какви са им характеристиките
ПриятелЮ, недей да ми казваш дали хабер си нямам! Аз до сега не ми се е налагало да ползвам услугите на майстори... Мисля, че маалко повечко съм се цапал от теб
Сега даже съм на вълна хибридни турбини, така че дай да не обсъждаме дали нямам "хабер"...А това от колко оборота ти почва червения сектор на обортомера не искам да го коментирам... Само ще ти кажа, че и до 6000 да я караш, файда няма. Единствено почва да бучи и хората се обръщат да видят кой е този състезател със кола която не откъсва
На мен досега не ми се е налагало да стигам 5000 оборота, пък и не е нужно, карам я до 3000, 3000 и нещо( когато искам да се изтреля), в редки случаи съм я карал до 4000. Имаш други предавки, не е нужно само на една да караш...А това защо на ТДИ-то въртящия момент е изместен малко по-високо ще ни го обясниш ти.
И как установяваш че ХДИ е по-тихо само не мога да разбера?
Ми добре дай да го видим това 1.6 или 2.0 ХДИ? И от какво по-точно ще ми се доплаче... Ще те помоля само когато правиш сравнение между двигатели да са в едни години.
Давам ти за пример Ситроен Ц4 купе 2.0 ХДИ, сравнен с моя голф 1.9 (ARL), въпреки че Ситроена влиза в Годините на МК5, пак не може да се доближи нито до разхода, нито до ускорението

-
valiosport
- Двигател:
polovera_9n3 написа: Сравнявам малко нечестно, но това имам
Колега сравнението ти наистина е неуместно, Полото е дизел, но двигателчето е с принудително пълнене(има турбина), а Дайхатсуто е атмосверно. Нютоните при бензинките винаги са по-малко, особенно ако нямат турбини, но и да имат дизел със същата мощност има почти два пъти по-голям въртящ момент.
Лошото на дизела е че е къс обортомера, а при гонка от място, на 400 метра това е много важно...
-
lion_heart002
Ехе,то и ако отречеш,че комън рейла е по-тих,просто няма смисъл. С теб не се спори. Жив и здрав,мисля да си карам маломощното дизелче с разход 4.5 и бензинояда и така.
А кой с какво се е цапал-няма смисъл.
Може да разгледаш тук с какво се цапам,ама много се отклонихме от темата,многооооо....
http://lightscarsaction.com/
А кой с какво се е цапал-няма смисъл.Може да разгледаш тук с какво се цапам,ама много се отклонихме от темата,многооооо....
http://lightscarsaction.com/
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Така е колега, но последното за което човек си купува градска-малолитражка кола е гонка. Просто си направих тест веднъж. А относно разхода на гориво(при нормално шофиране)- японката бие по всички параметри... не знам защо при повечето теми тук във форума коментарите прерастват в колко ми върви колата, отколкото колко харчи примерно
. Ако исках много бърза кола нямаше да купя нито дайхатсуто, нито полото, ама здраве да е....
. Ако исках много бърза кола нямаше да купя нито дайхатсуто, нито полото, ама здраве да е....
Последна промяна от polovera_9n3 на Вто 23 юни 2015 23:26, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Дизелови агрегати”