Колко дизел ви горят колите ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Колко дизел ви горят колите ?

Мнениеот lion_heart002 » Пон 22 юни 2015 21:24

Няма нужда да извъртаме нещата-както казах,взел съм го за икономия,ясно ми е,че е ситроен и че е слабо. Не ми е и единствената кола. Споделих за разхода и нищо повече,на вас не ви се вярва,нищо друго!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 22 юни 2015 22:59

valiosport написа:Lion_heart002, аз не съм тръгнал да постигам разход от 7/100, защото за мен по-важно е удоволствието от шофирането, 1 литър отгоре или 1.5 не ме притеснява. На мен ми прави кеф като и нагазя педала да ме ударят Нютоните в седалката :11 А пък щом за теб е голям разхода ми, не знам колко трябва да е според теб при положение че в книжката му дават 7.1/100, но това е при идеални условия. А аз му натискам педала да ускорява постоянно и като спра някъде на място не го гася никога, а това вдига средния разход малко или много...
И на практика какво излиза, че въпросният Ситроен дава разход като моя двигател, само че с тази разлика че като му настъпиш педала няма никой :Mr Green Fun
Винаги съм бил "ЗА" по-яките двигатели :11

Мда, и във Фиат форума си популярен! :mhihi

Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

Мнениеот qm_parket » Вто 23 юни 2015 7:16

Имам един познат - кара 1.9 чист дизел на VW Passat 1990 г. комби. Разхода му е 50% на 50%. Иначе казано, когато е студено сипва до половината резервоар нафта и до горе с отработено мазнина от фритюрници, а когато е топло - слага максимум 3л нафта на всеки 10л гориво. Отработената мазнина я взима от една механа на 0.50лв литъра. Казва, че единствените проблеми са, че на всеки 10 000 км се чисти/сменя филтъра и маркучите, и че отзад мирише на пържени картофи и цаца. :mhihi

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Вто 23 юни 2015 8:36

Пасат 90 година е предкамерен дизел, на помпа-дюза ме съмнява да върви с олио, най-малкото заради по-високото налягане на впръскване...
Колегата с ХДИ-то, това че на ТДИ-то червеното е от 4500 оборота нищо не означава... Погледни си в книжката при какви обороти достигаш невероятната мощност от 70к.с.
1.9 ТДИ с 6 скорости на 120км/ч е с 2000 оборота :c020
Хората са казали: Бог на небето и VW на ШОСЕТО! :vw_shamp :respekt :vwknee :vwknee :vwknee

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 23 юни 2015 20:08

Гледам гледам иииии.... Максимална мощност достига при 4000 оборота в минута моето моторче !

http://automedia.investor.bg/catalog/car_18/model_75/cartech_3409/ Тук на линка си пише черно на бяло.

Ами 1.9 ТДИ ?

http://automedia.investor.bg/catalog/car_85/model_511/cartech_18754/ Ето-сам се увери -4150 оборота,това при 110 коня,при 90 е 4000 ,при 150 коня мотора е пак на 4000 ,при версията с 130 коня пак е 4000 оборота.
Нищо не значи,че червеното почва при 4500 оборота,цели 500 оборота по-малко отколкото при ХДИ казваш? Със сигурност е така за хората дето хабер си нямат от двигатели,просто означава че работния ти диапазон на двигателя е ДОСТА по-къс,като имаме предвид,че това е дизел. Което пък от своя страна означава само и единствено,че имаш повече работа със скоростния лост. Нещо друго направи ли ти впечатление от техническата характеристика на двата двигателя? Не само,че работния дизапазон на ХДИ е по-голям ами и въртящия момент е на 1750 оборота в минута,а ТДИ е на 1900 оборота.Нека ти обясни някой какво значи това,защото сам не знам дали се досещаш. По абсолютно всички технически показатели ХДИ двигателя превъзхожда ТДИ,дори и по степен на сгъстяване,затова е и по-тих.Единствено е по-маломощен защото е 1400 кубика,ама дай да не гледаме 2.0 ХДЙ,или дори и 1.6 ХДИ какви са им характеристиките защото ще ти се дореве с тоя ТДИ дето толкова го възхваляваш.Сега виждаш ли как сам се излагаш??? Или още не загряваш? Не мога да разбера какво е това възхваляване на определена марка. Имал съм и аудита и пежа и рена и 7-8 фолксвагена,сеат,мерцедес,опели и тн... Да не разводняваме темата,не мога да ви разбера аз вас конете с капаците. Колкото до разхода-скоро ще го сметнем пак :) Понеже от него тръгна цялата работа,не се претендирал,че двигателя е по-добър,но ето ти-благодарение на думите ти можеш сам да се убедиш от данните кой двигател е по-добър. Всеки един полу-грамотен технически човек ще потвърди думите ми възоснова на предоставените данни. :Mr Green Fun

Последна промяна от lion_heart002 на Вто 23 юни 2015 20:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Вто 23 юни 2015 20:23

Тихата работа иде от другаде,не от степента на сгъстяване.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Вто 23 юни 2015 20:27

Нещата тръгнаха скромно и стигнахме до превъзходство на френския дизел... И ако ще сравняваме с 2.0 хди да земем да извикаме и 2.0 тди 170те катъра, или и тях ще ги сравняваме кой може да изгори по-малко и кой по-дълго ще кара на свободна... Какви сравнения правиш, че и изкара някакво превъзходство... Има предимство и то е разхода

Последна промяна от Traytor на Вто 23 юни 2015 20:34, променено общо 1 път.

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 23 юни 2015 20:31

hristodj написа:Тихата работа иде от другаде,не от степента на сгъстяване.

Отчасти си прав. Тихата работа иде от голямото налягане на впръскване. То обаче от своя страна ни позволява да имаме по-малка степен на сгъстяване,оттам малко по-ниска компресия и тоест и по-безшумна работа на мотора. Нещата са взаимно свързани.

Не съм имал за цел да показвам,техническите характеристики! Но сами ги виждате,вярвам и че ги разбирате. Индивидът Valiosport със с ''спортния'' 1.9 ТДИ се опитва да ме убеди,че разхода ми е колкото неговия. Което е пълна глупост,(и няма как да е иначе)надявам се трезво-мислещите в темата го разбират. Може би сега ви се струва по-реален разхода за който говоря и бях оплют? :th_up Много ясно,че предимството пред 1.9 ТДИ е разхода,но те го изкараха,че харчи колкото 1.9 тди. Оттам тръгна всичко. Ама да не забравяме,Бог на шосето и Фолксваген в небето... Или беше обратното,народа е изтрещял напълно. Няма НИКАКВО разсъждение,гледаш техническата характеристика и разсъждаваш САМ. Виждаш ли онзи с спортния ТДИ ми заговори за обороти? Да си види конкретно! Ако иска да гледа и с 1.4 ТДИ. Малко съм му обяснил,да не се затруднява и толкоз. :beer Сега очаквам да ми каже пак как двигателя е СЛАБ,нещо което не съм го оспорвал НИКОГА. Но понеже няма какво друго да се каже...

Последна промяна от lion_heart002 на Вто 23 юни 2015 20:48, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Вто 23 юни 2015 20:38

Е то разхода на хди е нисък спор няма но като гледам не се спира до там твоето разсъждение.

Потребителски аватар
Lonely-Wolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lonely-Wolf » Вто 23 юни 2015 20:41

И по назад в темата бях писал за ДЦИ-то при новото клио,тази кола не можех да я накарам да гори повече от 5 извънградско. Карана с газ до дупка до София показа 5.1/100. На 2к оборота е на 115км/ч,междуградско се кара като бензин,яко ръчкане на скорости :mhihi ,но наистина е "началото на една голяма любов" . Но градско си я качвах до 6.5 на 100,ако се кара нормално може би е около 6,но 5л градско си е фантазия.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Вто 23 юни 2015 22:18

Доколкото изчетох почти цялата тема, гледам никой не обръща внимание на въртящия момент на мотора. Сравнявам малко нечестно, но това имам- Дайхатсуто ми е 70 коня, 90нм при около 5000 оборота някъде беше. Полото и то е 70 коня и е 155нм при 1600 оборота. Гонкал съм ги 2те- японката дърпа полото до 80 км/ч, после чао, ама много яко чао. за ускорение от 80-120 на 5та - японката няма абсолютно никакъв шанс, дори и да върне на 4та. :beer

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Вто 23 юни 2015 22:24

lion_heart002 написа:Със сигурност е така за хората дето хабер си нямат от двигатели. По абсолютно всички технически показатели ХДИ двигателя превъзхожда ТДИ,дори и по степен на сгъстяване,затова е и по-тих.Единствено е по-маломощен защото е 1400 кубика,ама дай да не гледаме 2.0 ХДЙ,или дори и 1.6 ХДИ какви са им характеристиките

ПриятелЮ, недей да ми казваш дали хабер си нямам! Аз до сега не ми се е налагало да ползвам услугите на майстори... Мисля, че маалко повечко съм се цапал от теб :c020 Сега даже съм на вълна хибридни турбини, така че дай да не обсъждаме дали нямам "хабер"...
А това от колко оборота ти почва червения сектор на обортомера не искам да го коментирам... Само ще ти кажа, че и до 6000 да я караш, файда няма. Единствено почва да бучи и хората се обръщат да видят кой е този състезател със кола която не откъсва :h020 На мен досега не ми се е налагало да стигам 5000 оборота, пък и не е нужно, карам я до 3000, 3000 и нещо( когато искам да се изтреля), в редки случаи съм я карал до 4000. Имаш други предавки, не е нужно само на една да караш...
А това защо на ТДИ-то въртящия момент е изместен малко по-високо ще ни го обясниш ти.
И как установяваш че ХДИ е по-тихо само не мога да разбера?
Ми добре дай да го видим това 1.6 или 2.0 ХДИ? И от какво по-точно ще ми се доплаче... Ще те помоля само когато правиш сравнение между двигатели да са в едни години.
Давам ти за пример Ситроен Ц4 купе 2.0 ХДИ, сравнен с моя голф 1.9 (ARL), въпреки че Ситроена влиза в Годините на МК5, пак не може да се доближи нито до разхода, нито до ускорението :vwknee :vwknee :vwknee

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Вто 23 юни 2015 22:45

polovera_9n3 написа: Сравнявам малко нечестно, но това имам :beer

Колега сравнението ти наистина е неуместно, Полото е дизел, но двигателчето е с принудително пълнене(има турбина), а Дайхатсуто е атмосверно. Нютоните при бензинките винаги са по-малко, особенно ако нямат турбини, но и да имат дизел със същата мощност има почти два пъти по-голям въртящ момент.
Лошото на дизела е че е къс обортомера, а при гонка от място, на 400 метра това е много важно...

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 23 юни 2015 23:15

Ехе,то и ако отречеш,че комън рейла е по-тих,просто няма смисъл. С теб не се спори. Жив и здрав,мисля да си карам маломощното дизелче с разход 4.5 и бензинояда и така. :th_up А кой с какво се е цапал-няма смисъл.

Може да разгледаш тук с какво се цапам,ама много се отклонихме от темата,многооооо.... :mhihi :mhihi :mhihi

http://lightscarsaction.com/

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Вто 23 юни 2015 23:21

Така е колега, но последното за което човек си купува градска-малолитражка кола е гонка. Просто си направих тест веднъж. А относно разхода на гориво(при нормално шофиране)- японката бие по всички параметри... не знам защо при повечето теми тук във форума коментарите прерастват в колко ми върви колата, отколкото колко харчи примерно :screwy . Ако исках много бърза кола нямаше да купя нито дайхатсуто, нито полото, ама здраве да е....

Последна промяна от polovera_9n3 на Вто 23 юни 2015 23:26, променено общо 2 пъти.

Върни се в “Дизелови агрегати”