пасат 2.5 tdi изгуби мощност-ventoman го оправи

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bnv
Автомобил:
Двигател:

пасат 2.5 tdi изгуби мощност-ventoman го оправи

Мнениеот bnv » Нед 27 юли 2008 18:37

сори но не мога да се оправя с търсачката.пасата се форсира нормално но не може да вдигне повече от 50-60 и няма никакъв ряз. забравих да кажа че е автоматик.турбината също се чува,а скоростите се превключват нормално.филтрите ремъците и маслата са сменени,но не съм я карал на диагностика досега. плс малко помощ

Последна промяна от bnv на Нед 03 авг 2008 8:22, променено общо 1 път.

bnv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bnv » Нед 27 юли 2008 19:05

забравих да ви кажа че пасата е 2.5 тди v6 код на двигателя AFN.борд компютъра не изписва нищо. моля за малко инфо.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Нед 27 юли 2008 19:18

Провери пак кода на мотора. AFN е 1.9.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Нед 27 юли 2008 19:48

търсачката каза ,махни катализатора :lol:

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: пасат 2.5 tdi изгуби мощност не мога да се оправя с търс

Мнениеот Ventoman » Нед 27 юли 2008 20:40

bnv написа:сори но не мога да се оправя с търсачката.пасата се форсира нормално но не може да вдигне повече от 50-60 и няма никакъв ряз. забравих да кажа че е автоматик.турбината също се чува,а скоростите се превключват нормално.филтрите ремъците и маслата са сменени,но не съм я карал на диагностика досега. плс малко помощ :roll:

Колко скорости превключва до 50-60 , една компетентна кмпютърна диагностика , някой дуг лев и карай безгрижно .

Няколко са нещата който могат да са пречинител за този проблем !

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 27 юли 2008 20:50

Ventoman написа:
bnv написа:сори но не мога да се оправя с търсачката.пасата се форсира нормално но не може да вдигне повече от 50-60 и няма никакъв ряз. забравих да кажа че е автоматик.турбината също се чува,а скоростите се превключват нормално.филтрите ремъците и маслата са сменени,но не съм я карал на диагностика досега. плс малко помощ :roll:

Колко скорости превключва до 50-60 , една компетентна кмпютърна диагностика , някой дуг лев и карай безгрижно .

специално на тоя модел може да бъде по4ти от вси4ко(като по4неш от дебитометър и стигнеш до помпа)като караш на типтроник би трябвало да изредиш скоростите без проблем

bnv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bnv » Нед 27 юли 2008 21:51

скоростите ги редя до 4-та ама то и преди на 50-60 не можех да сложа 5-та.този проблем го направи изведнъж тая вечер.мен ме притеснява че компа не казва нищо

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Нед 27 юли 2008 22:02

niks76 написа:
Ventoman написа:

специално на тоя модел може да бъде по4ти от вси4ко(като по4неш от дебитометър и стигнеш до помпа)като караш на типтроник би трябвало да изредиш скоростите без проблем

Нямах в предвид типтроника но както и да е , да не станем пак неразбрани . :wink:

Я ела да видя и аз дали компа не казва нищо или някой не разбира неговия език :D

Последна промяна от Ventoman на Нед 27 юли 2008 22:03, променено общо 1 път.

bnv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bnv » Нед 27 юли 2008 22:03

кода на мотора е AFB извинявам се за грешката.като е на автоматик превключва до 3-та

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 27 юли 2008 22:19

пи4 ,ходи на компютърна диагностика-с по новите коли е така

bnv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bnv » Пон 28 юли 2008 13:55

ходих днес на vag-com.компа показваше някакви малоумни стойности.пича каза дебитомер,смених го и стойностите влязоха горе долу в норма но колата продължава да не върви и да забива.след това каза някакъв клапан за турбото,като го сменя ще видя.грешката май беше 00575.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 28 юли 2008 13:58

Наистина не можеш да се оправяш с търсачката. Много е писано. И хубаво са ти казали колегите по-горе. Пробвай с думите турбина и забиване. :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 28 юли 2008 14:10

При бащата се оказа скъсана мембрана на механизма управляващ променливата геометрия.Мотора е AKN

bnv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bnv » Пон 28 юли 2008 17:45

dobrinb глей сега пич,аз със търсачката се понаучих да работя и наистина има много изписано.моля колегите за малко инфо за да не ме е....т майсторите-това ти заминало и това и това и това и т.н.в темите които намерих има много терминология а пък аз съм пълен лаик с двигателите и сигурно като много други колеги съм патил от майстори.молбата ми е простичка ако му се занимава на някой да ми обясни горе долу от какво може да забива(ПРОСТИЧКО).в много от темите колеги описват подробно(ЕВАЛА)как и какво са сменили,ама аз няма да сменям сам нищо щото не разбирам грам(гледам го тоя двигател като голям камък) :lol: и гледам да не сменя куп здрави работи за тоя дето духа.сори ако съм подразнил теб или някой друг с това. просто търся съвет за да съм ГОРЕ-ДОЛУ подготвен за пред майсторите.

bnv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bnv » Пон 28 юли 2008 18:05

пък и за тая грешка майстора казва че бил клапана дето управлява турбото H75 май.ОБАЧЕ НЕ Е ГАРАНЦИЯ ЧЕ Е ОТ ТОВА каза също.така и от тук нататък сядам и чета форума-може да е зацапана геометрията на турбото, може да изпуска някой вакум,може да е износена геометрия на турбото,може и самото турбо да е,може да е катализатор,може да е проблем в датчика на налягането и т.н.и направо ми идва да се гръмна карам я само 5к.

Върни се в “Дизелови агрегати”