проблем с димене
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с димене
здравейте колеги,имам следния проблем като подам газ,примерно да изпреварвам и започва да пуши едно странно сиво бяло...ама непрекъснато пуши..и като спра колата сякаш мирише на неизгоряла нафта.иначе колата си има мощност върви си идеално и разхода на гориво е нормален.да имате някъква идея от какво може да е проблема?става дума за колата от подписа ми
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Genadiy написа:при мен мирише когато е загряла на студено нито пуши нито дими и забелязвам че дименето започва като се включи турбото
Не като се включи ,а като се развърти - има вариант да хвърля по -малко масло от турбината и от това да е.Провери как стой въпроса с маслото/трябва да го проверяваш на студено и наравно-за предпочитане на едно и също място да еколата-примерно пред вас/ и ако не е то чисти дюзите.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
колеги благодаря за отговорите,вчера ходих на vag-com...провериха вси4ко според компютъра колата работи прекрасно и нямам никакви забележки,в аспуха има само сухи сажди...само турбото не знам на кой да го дам да го свали и да ми каже дали му има нещо...нямам вяра на майсторите в димитровград...забравих само да кажа нещо...гарнитурата на главата ми е за смяна..доста сериозно омаслява около нея.Смятам да свалям главата да се смени и тогава да ми почистят и дюзите..а засега ако сложа добавка за очистване на дюзите дали ще помогне нещо или само ще си давам парите на вятъра?
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Дюзите на наще мотори се свалят елементарно баз да махаш главата защото не са на резба
Като ти свалят главата поне иди на добър майстро да прегледа сегменти,водачи на клапани и цилиндрите как са ти.С добавки за гориво може и да стане ама трябва като ги налееш и малко да поръчкаш колата с 3500-4500 оборота.

-
- Автомобил:
- Двигател:
всичко ще се прегледа..дано само да не стане по лошо,че много приятели ми говорят че докато една кола върви да не се сваля глава....а за дюзите незнаех винаги съм карал само бензин и това ми е първата дизелова кола...а я имам само от около 3 месеца и не съм на ясно избощо.Дано да се оправят нещата...
Върни се в “Дизелови агрегати”