запичат ли дюзите при бавно каране ?
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
запичат ли дюзите при бавно каране ?
моят син,който също има дизел има теория, че при бавно каране,продължитено, примерно 70 клм. в час на пета скорост,дюзите запичат ? а това е най икономичната скорост.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Rabbit_TDI написа:За къв шпек караш на 5та с ниски оборти/вероятно някой те е излъгал ,че така е най-икономично ,а ти си решил че и така можеш да се покажеш като "анти-джигит"/.Прочети мнението на Н2О и не ти трябва нищо друго.
Зависи кой как кара , но ако по равен път не ускоряваш а просто поддържаш скоростта - най-икономичен ще е режим на ниски обороти на двигателя , и аз така смятам , каква би била обратната логика

Друг е въпроса ако "напъваш" газта и се мъчиш да "качваш" наколон или пък изпреварваш при такива условия ниски - обороти на мотора , повишен въртящ момент и лоша циркулация на охлаждащата течност ( изключение - ако има ел. водна помпа ) .
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Е то тия идеални условия да не ускоряваш освен на магистралата и при намаляне/ама то тогава си ства ППХ/не ги виждам.По наще пътища завой,дупки,каруци,коне.....На практика става така че покараш един километър икономично ма после ти се наложи 2-3 пъти да ускориш и най-накрая си изхабил повече гориво.Много пъти е чоплена темата - на практика и в повечето ситуаций най-икономично и приятно за шофиране е да караш около обортите на максималния въртящ момент и най-вече да си усещаш колата.
P.S.Колкото ми е писнало от самоубийци дето карат с 150 по междуградските пътища ,толкова ми е писнало и с заспи дето карат 60-70 и правят мега колони зад тях .
P.S.Колкото ми е писнало от самоубийци дето карат с 150 по междуградските пътища ,толкова ми е писнало и с заспи дето карат 60-70 и правят мега колони зад тях .
Върни се в “Дизелови агрегати”