започнала да хвърля масло през турбината - B3 1991 1.6 TDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Kircho
Автомобил:
Двигател:

започнала да хвърля масло през турбината - B3 1991 1.6 TDI

Мнениеот Kircho » Нед 21 сеп 2008 23:49

Здравейте, колеги.
Имам следния проблем - от скоро насам забелязах, че колата е започнала да хвърля масло през турбината, и от там през мъркучите кум кулера.
Според това, което си мисля аз е или заминала гарнитура или издумкало турбо - но пък турбината си нагнетява както трябва.

Говоря точно за маркуча, който влиза от горната страна на кулера, зад акумолатора - всичко там е в масло, и гледам по турбинката където има скоби, пак всичко е в масло.
Забелязах, че почна да хвърля масло и от капака на клапаните, от дясно има нещо като капачка с маркуч към .... не мога да се сетя на къде отива, от там също изпуска масло :?: :roll:, намира се точно с/у капачката за наливане на маслото.
Другата ми болка е, че без обогатител трудно паля, даже понякога ако не го дръпна върти доста, и накрая като го дръпна пали, но отзад излиза един облак бял пушек, след това всичко е нормално, с изключение, че като го назобам изключително отзад прави лека мъгла :oops: (доста ме псуват сигурно).
Това са нещата, които доста ме тревожат, за някой от тях предлогам за други си нямам и на идея на какво може да се дължат, а ме е страх да отида на сервиз :shock
Моля, споделете ако имате някакви идея, на какво може да се дължи това.
Поздрави.
mod edit: vasstop

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 22 сеп 2008 7:14

Как му е центровката ( топла и студена трябва да пали от раз без газ и обогатител като е над 10* не че и под 10* няма да запали ама ще изпуши яко) :?:

Kircho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kircho » Пон 22 сеп 2008 11:34

Идея си нямам, а дизел не съм човъркал никога през живота си... :cry:

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Пон 22 сеп 2008 15:05

Kircho написа:Идея си нямам, а дизел не съм човъркал никога през живота си... :cry:

Добре дошъл в клуба и аз така го гледам от време на време кат голям камък :D Трябва да се видят свещите (подгревните) в какво състояние са :idea:

Kircho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kircho » Пон 22 сеп 2008 18:09

Те май са наред, защото забелязах, че сега като се позастуди и като включи подгрева и пали по-лесно, даже и без обогатител, но когато не го включва, подгрева, въртя като ненормален.
Днес смених - масло, въздушен и маслен филтър и работата му се попромени, двигателя олекна, а и взе да пуши по-малко.
Мисля си, че може хвърлянето на маслото от турбината да е станало заради поотъняло и некачествено масло, а и идея си нямам какъв боклук са му били наливали преди :cry:
Днес му сложих Q8 10/40 полусинтетика, не че е нещо кой знае какво, но пари за по-хубаво нямаше.

Ще видя, дали ще го хвърля, ще позабърша там и ако почне да мята пак, ще търся съвет от някой майстор. Ако проблема е по-сериозен, може би и да си намери нов собственик...

Kircho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kircho » Пон 29 сеп 2008 12:12

Колеги, моля ви, кажете свестен майстор на турбинките в Русе.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Пон 29 сеп 2008 14:41

Kircho написа:Колеги, моля ви, кажете свестен майстор на турбинките в Русе.

Ми няма поне аз не знам да има, избираш си или варна или софия но не мисля че проблема ти е в турбото освен някой ако не е констатирал вече че точно това е проблема.

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Пон 29 сеп 2008 15:41

Касаджиков е за Русе ама изпий една шепа успокоителни преди да ти каже цена (щото да не се окаже че колата не струва толкова :shock )
п.п. що не идваш на сбирките да го видим тоя пасат :?:

Kircho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kircho » Пон 29 сеп 2008 17:22

1z написа:
Kircho написа:Колеги, моля ви, кажете свестен майстор на турбинките в Русе.

Ми няма поне аз не знам да има, избираш си или варна или софия но не мисля че проблема ти е в турбото освен някой ако не е констатирал вече че точно това е проблема.

Къде другаде да бъде, след като цялата турбина е в масло, и след като качи едни определени обороти и надуе турбото, зад колата излизат едни черни облаци...

znainainai написа:Касаджиков е за Русе ама изпий една шепа успокоителни преди да ти каже цена (щото да не се окаже че колата не струва толкова )
п.п. що не идваш на сбирките да го видим тоя пасат

Колега, сега се прибирам от там, пича нищо не ми каза, кое колко стурва и такива неща, каза единствено: "ела утре 10ч, нагласи едни 30 лева за преглед", и тогава ще ти кажа кое колко струва...
На мен работата ми намирисва на прекалено много пари и или ще си я отворя сам или ще я карам докато спре хептен.

п.п А не идвам на сбирките, защото не съм запознат кога и къде са, и не може да не си виждал по улиците на Русе един жълт пасат, със счупена предна маска и без гребло на бронята :lol: :lol:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 29 сеп 2008 19:46

Kircho написа:.......
п.п А не идвам на сбирките, защото не съм запознат кога и къде са, и не може да не си виждал по улиците на Русе един жълт пасат, със счупена предна маска и без гребло на бронята :lol: :lol:

Че кой не го е виждал , легенди се носят за тоя Пасат :lol: :lol: .... впрочем къде си правите сбирки :roll: ???

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Пон 29 сеп 2008 20:03

milmar написа:.... впрочем къде си правите сбирки :roll: ???

Това е темата> http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=52542

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 29 сеп 2008 20:09

znainainai написа:
milmar написа:.... впрочем къде си правите сбирки :roll: ???

Това е темата> http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=52542

Благодаря :)

Kircho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kircho » Сря 01 окт 2008 10:02

Живот и здраве, се надявам да се видим в неделя и да покажа проблема нагледно :idea: :roll:

Върни се в “Дизелови агрегати”