Дизел - къде е най-доре да се зарежда?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ФСБ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Дизел - къде е най-доре да се зарежда?

Мнениеот ФСБ » Сря 15 окт 2008 13:20

Здравейте колеги,
Винаги съм се чудел къде горивото е по-качествено - Петрол, Лукоил, ОМВ, Шел (за шел знам 4е е кофти) и тн. Тъй като от скоро карам дизел, реших да се допитам до вашето мнение. Аз зареждам от Премиум Дизела на ОМВ, който е по-скъп и предполагам по-добър, но дали това е наистина така или само си давам парите?

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 15 окт 2008 15:14

Темпо и Петрол

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Сря 15 окт 2008 15:41

От туби! Хем виждаш какво и КОЛКО зареждаш, хем по евтинко. Лошото е, че все по-трудно се намира :)

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 15 окт 2008 15:45

The^Maniac написа:От туби! Хем виждаш какво и КОЛКО зареждаш, хем по евтинко. Лошото е, че все по-трудно се намира :)

Което е най лошото. Преди се намираше лестно ама от както стегнаха нещата и то много вече е ужас.

Знам, че на един приятел катаджия кара дизел го спират негови колеги и му взимат проба от нафтата да не е от крадената.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 15 окт 2008 15:45

Един глас за тубите :lol: -ама от половин година грам не намирам.Премиума на ОМВ файда йок/някогашния спринт беше добър,ама пак не си заслужаваше 10-15 стотинки отгоре/.Най-доброто е "ромпетрол" ама се намират рядко ,затова зареждам в Лукойл.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Сря 15 окт 2008 15:47

Rabbit_TDI написа:"ромпетрол"

:да: Тука е истината. В дружба май имаше или се лъжа

П.С. Защо си мисля, че имаше една тема с 56 страници за коя бензиностанция е най добра я да пусна едно СЕАРЧ.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 15 окт 2008 17:56

лукойл с две ръце от както съм с дизел само там зареждам и съм доволен и почти винаги цената е с 2-3 стотинки по ефтина а и ми е най-близо

Потребителски аватар
pinsi
Автомобил: Polo 1.9D
Двигател: AEF 99

Мнениеот pinsi » Сря 15 окт 2008 18:25

ако имаш и карта стават 8 :wink:

Потребителски аватар
icko_blicko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icko_blicko » Сря 15 окт 2008 18:31

Ромпетрол или Опет и съм без забележки.служебната я караме с Петролска нафта и не е както трябва.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Сря 15 окт 2008 19:01

Rabbit_TDI написа:Един глас за тубите :lol: -ама от половин година грам не намирам.Премиума на ОМВ файда йок/някогашния спринт беше добър,ама пак не си заслужаваше 10-15 стотинки отгоре/.Най-доброто е "ромпетрол" ама се намират рядко ,затова зареждам в Лукойл.

Съгласен съм с колегата, от ОМВ спринт-дизела е много добър и с него дори върви една идея по-добре от по-скъпия Премиум дизел.
Повече от година карам със Спринта и никакви ядове досега нямам,1-2 пъти съм взимал от него в туби и мога да кажа чее много бистра и чиста нафтата.Не правя реклама на Омв и нямам нищо общо с тях,просто исказвам лично мнение :)
Иначе сега пробвах с нафтата на Ромпетрол и до момента не откривам никаква положитела разлика,но ще видим все пак...

Потребителски аватар
Apokalypsis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Apokalypsis » Сря 15 окт 2008 20:35

Масовата заблуда на хората колега,е че на различните бензиностанции горивото е различно.В действителност всички малки фирми зареждат от Лукойл-Нефтохим чрез посредници.Големите вериги зареждат директно от Лукойла-без никакви посредници.Изключение правят Шел и ОМВ.Шел действително слагат добавки на V-power дизела и действително е по-качествен и по-добър от конвенционалния дизел.Шел имат големи рафинерии в Румъния и Унгария(те са най-близо до нас) и ни доставят гориво от там.Преди години ОМВ наистина докарваха горива от Австрия,но вече и те предпочитат Румъния-политика на фирмата.
Съвет:зареждай от нови обекти-не гледай името на веригата. Обикновено на старите обекти цистерните са стари и има много утайки и боклуци в тях,натрупани с времето.Петрол също промениха фасадата на обектите си,но цистерните на повечето места са същите-от преди 15-20г.Шел V-power diesel е добър избор.Успех! :wink:

Потребителски аватар
Vanich
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vanich » Сря 15 окт 2008 21:05

При мен пасата най-добре върви с ОМВ спринт!
Ромпертрол по мойте тестове е най-зле.
Сигурно цетановите числа са им различни....

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 15 окт 2008 22:57

Търсачката колеги, :търсачкаа

Върни се в “Дизелови агрегати”