Здравейте колеги,
Винаги съм се чудел къде горивото е по-качествено - Петрол, Лукоил, ОМВ, Шел (за шел знам 4е е кофти) и тн. Тъй като от скоро карам дизел, реших да се допитам до вашето мнение. Аз зареждам от Премиум Дизела на ОМВ, който е по-скъп и предполагам по-добър, но дали това е наистина така или само си давам парите?
Дизел - къде е най-доре да се зарежда?
- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
The^Maniac написа:От туби! Хем виждаш какво и КОЛКО зареждаш, хем по евтинко. Лошото е, че все по-трудно се намира
Което е най лошото. Преди се намираше лестно ама от както стегнаха нещата и то много вече е ужас.
Знам, че на един приятел катаджия кара дизел го спират негови колеги и му взимат проба от нафтата да не е от крадената.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- icko_blicko
- Автомобил:
- Двигател:
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Rabbit_TDI написа:Един глас за тубите-ама от половин година грам не намирам.Премиума на ОМВ файда йок/някогашния спринт беше добър,ама пак не си заслужаваше 10-15 стотинки отгоре/.Най-доброто е "ромпетрол" ама се намират рядко ,затова зареждам в Лукойл.
Съгласен съм с колегата, от ОМВ спринт-дизела е много добър и с него дори върви една идея по-добре от по-скъпия Премиум дизел.
Повече от година карам със Спринта и никакви ядове досега нямам,1-2 пъти съм взимал от него в туби и мога да кажа чее много бистра и чиста нафтата.Не правя реклама на Омв и нямам нищо общо с тях,просто исказвам лично мнение

Иначе сега пробвах с нафтата на Ромпетрол и до момента не откривам никаква положитела разлика,но ще видим все пак...
- Apokalypsis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Масовата заблуда на хората колега,е че на различните бензиностанции горивото е различно.В действителност всички малки фирми зареждат от Лукойл-Нефтохим чрез посредници.Големите вериги зареждат директно от Лукойла-без никакви посредници.Изключение правят Шел и ОМВ.Шел действително слагат добавки на V-power дизела и действително е по-качествен и по-добър от конвенционалния дизел.Шел имат големи рафинерии в Румъния и Унгария(те са най-близо до нас) и ни доставят гориво от там.Преди години ОМВ наистина докарваха горива от Австрия,но вече и те предпочитат Румъния-политика на фирмата.
Съвет:зареждай от нови обекти-не гледай името на веригата. Обикновено на старите обекти цистерните са стари и има много утайки и боклуци в тях,натрупани с времето.Петрол също промениха фасадата на обектите си,но цистерните на повечето места са същите-от преди 15-20г.Шел V-power diesel е добър избор.Успех!
Съвет:зареждай от нови обекти-не гледай името на веригата. Обикновено на старите обекти цистерните са стари и има много утайки и боклуци в тях,натрупани с времето.Петрол също промениха фасадата на обектите си,но цистерните на повечето места са същите-от преди 15-20г.Шел V-power diesel е добър избор.Успех!

Върни се в “Дизелови агрегати”