НЕЗГРЯВАНЕ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
pazzo
Автомобил:
Двигател:

НЕЗГРЯВАНЕ

Мнениеот pazzo » Съб 11 окт 2008 19:28

Имам голф 4 1,9 tdI, 1999 г. 90 к.с.
Двигателя винаги е работил на 90 градуса. като загрее стрелката заставаше на 90 градуса и не мърда. Обаче скоро както си карах по магистралата изведнъж стрелката за температурата почна да пада (видимо) застана в студената зона. когато намаля скоростта се вдига, а когато дам газ пак колата се охлажада. Отидох при майстор и решихме че е от термостата. Купих чисто нов от Автотрейд Варна. Сменихме го но нещата пак са така. Закачихме колата на компютър. Максималната достигната температура беше 87 градуса но когато върна гаста и колата е в режим на двигателна спирачка температурата пада до около 65 градуса. А стрелката за температурата се движеше адекватно на стойностите които показваше компютъра.
Въпросът ми е дали някой има представа защо става така и какъв всъщност е проблема?
Предварително благодаря

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 11 окт 2008 19:56

4. Темите да бъдат със заглавия, подсказващи съдържанието им, да бъдат написани без правописни грешки и без главни букви.
Хайде обясни ми какво значи това "НЕЗГРЯВАНЕ" ? :roll:

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 11 окт 2008 22:45

Колега и аз съм с 1.9тди-90кончета и на мен ми ги прави тези номера миналата зима така и не разбрах от какво е,набедих температурният датчик и щях да го сменям ама тъка и не хвана ред,ще видя тази зима дали ще прави въртели но май е от датчика защото като пробвахме с друг си загряваше нормално и не е мърдала стрелката :roll: Ако разбереш от какво е пиши!

pazzo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pazzo » Нед 12 окт 2008 8:05

gr_kanev написа:4. Темите да бъдат със заглавия, подсказващи съдържанието им, да бъдат написани без правописни грешки и без главни букви.
Хайде обясни ми какво значи това "НЕЗГРЯВАНЕ" ? :roll:

Изял съм една буква исках да напиша незагряване - което е обратното на загряване

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 12 окт 2008 8:09

Честито, напиши си нова по правилата.

Върни се в “Дизелови агрегати”