turbo държи много високо налягане - решено
turbo държи много високо налягане - решено
Здравейте става въпрос за 1.9TDI с двигател AVF, турбото дига налягане почти три атмосфери, няма чипове и актуатора на vnt-то работи като му подам вакум изкуствено. Въпроса ми е дали има възможност да има проблем в електрониката или да го търсиме в турбото.Благодаря предварително.
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
Откачи вакуум маркуча от у-нието на VNT-то. В този случай турбото трянва да ти е разтоварено докрай. Ако не е - проблема е в него, което много ме съмнява. Ако се разтовари най-вероятна причина Н75. Върни вакуума, дръпни му кабелчето и пак пробвай по същият начин.Ако отново е разтоварено значи ЕЦУ-то му дава зор.
Тия 3 бара нещо ме съмняват
. При 3 бара отдавна да се е окотило според мен , но пък може да си късметлия
Провери как надува мъркучите при рязко подаване на газ (трябва да са пред пръскане при 3 бара)
Ако всичко гореказано е проверено и е така, вариантите са 2 :
1. Налягането си е ОК, а МАП-сензора лъже ( да сваляте турбина за тоя дето духа)
2. ЕГР-а ти е запушил всмикателните тръби с гнусот, при което исканите стойности към MAF-a са по- големи от реалните и ЕЦУ-то се опитва да компенсира с повишено налягане на турбината.Тоз вариант е мако вероятен, тъй като едва ли има заложено в МАП-таблиците такива стойности за налягане.
ПП: само се чудя как при 3 бара не влиза в service
Тия 3 бара нещо ме съмняват

Ако всичко гореказано е проверено и е така, вариантите са 2 :
1. Налягането си е ОК, а МАП-сензора лъже ( да сваляте турбина за тоя дето духа)
2. ЕГР-а ти е запушил всмикателните тръби с гнусот, при което исканите стойности към MAF-a са по- големи от реалните и ЕЦУ-то се опитва да компенсира с повишено налягане на турбината.Тоз вариант е мако вероятен, тъй като едва ли има заложено в МАП-таблиците такива стойности за налягане.
ПП: само се чудя как при 3 бара не влиза в service

Върни се в “Дизелови агрегати”