Голям(малък проблем) със паленето на венто TDI помощ
Голям(малък проблем) със паленето на венто TDI помощ
Зравете колеги.Имам проблем с вентото мотора е 1.9 тди проблема е следния,когато изгася колата и да кажем постои извесно време немога да я запаля има си ток навсякаде всички лампи светят с изключение на тази за подгряването тя свети по слабо от обикновенно бих казал маждука.Стартера си варти обаче не пали мислех си,че е от имобилаизера на алармата но не е от няго като я оставя по далго време пак да кажем 10 часа,си пали после без проблем и като реши да ме остави някаде ме оставя пак.Вече незнам каде да ходя при кви маистори и миписна от тази електроника някои ако е имал този проблем да ми помогне.
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ...
<Ro_ja> написа:ами добре ще прпверя а това реле за какво точно е колега
Имаш след контактен плюс, който захранва ЕКУ-ти - виж и него.
След което ЕКУ-то пуска минус на това реле 109 а то пък от своя страна връща + на ЕКУ-то.
Което и от двете да се ебава няма да запалиш.
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голям(малък проблем) със паленето на венто TDI помощ
passat_1.6TdI написа:Аз до колкото знам това не палене на топъл мотор е признак за ниска компресия, според мен иди да ти премерят и компресията.
<Ro_ja> написа:Зравете колеги.Имам проблем с вентото мотора е 1.9 тди проблема е следния,когато изгася колата и да кажем постои извесно време немога да я запаля има си ток навсякаде всички лампи светят с изключение на тази за подгряването тя свети по слабо от обикновенно бих казал маждука.Стартера си варти обаче не пали мислех си,че е от имобилаизера на алармата но не е от няго като я оставя по далго време пак да кажем 10 часа,си пали после без проблем и като реши да ме остави някаде ме оставя пак.Вече незнам каде да ходя при кви маистори и миписна от тази електроника някои ако е имал този проблем да ми помогне.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://www.tdibg.com/index.php?option=c ... &Itemid=35 ето инфо за Реле 109, само трябва изровя как се поправяше
Re: Голям(малък проблем) със паленето на венто TDI помощ
<Ro_ja> написа:Зравете колеги.Имам проблем с вентото мотора е 1.9 тди проблема е следния,когато изгася колата и да кажем постои извесно време немога да я запаля има си ток навсякаде всички лампи светят с изключение на тази за подгряването тя свети по слабо от обикновенно бих казал маждука.Стартера си варти обаче не пали мислех си,че е от имобилаизера на алармата но не е от няго като я оставя по далго време пак да кажем 10 часа,си пали после без проблем и като реши да ме остави някаде ме оставя пак.Вече незнам каде да ходя при кви маистори и миписна от тази електроника някои ако е имал този проблем да ми помогне.
Въздух в системата! Провери за балончета тръбичката преди помпата, подмени скъсаните маркучи и затягащите скобички...
.....
Благодаря на колегата andonov наистина се оказа релето проблема е решен.Благодаря и на другите за мненията.
Върни се в “Дизелови агрегати”