Преди няколко дни забелязах, че температурата на таблото показваше минимумът ( 50 градуса ), въпреки че бях карал доста в града, което е абсолютно невъзможно. Спрях да проверя - моторът беше нормално топъл. След това като запалих, всичко беше нормално. Няколко пъти от тогава температурата пада от 90 градуса на 70, 60 и пак си се вдига до 90 в рамките на 30 секунди.
Някой има ли идея какъв може да е проблемът? Някой ми каза, че не бил термостатът , а температурният датчик. Ако той е развален, перката не можела да се включи и съответно може моторът да прегрее стабилно . . .
Проблем с температурния датчик при Пасат 5.5
Да най-вероятно е температурния датчик, той е с 4 крачета т.е. дава сигнал към таблото и отделно за моторите на радиатора. При мен правеше същите мизерийки след смяна всичко е Ок.
А за термостата качи се на някое високо място и се пусни обратно на по висока предавка 4-5км и ако ти пада температурата тогава го мисли, но при положение ,че термодатчика е изправен. Успех.
А за термостата качи се на някое високо място и се пусни обратно на по висока предавка 4-5км и ако ти пада температурата тогава го мисли, но при положение ,че термодатчика е изправен. Успех.
Върни се в “Дизелови агрегати”