Проблем с кабела за подгряващите свещи
Проблем с кабела за подгряващите свещи
Сутрин като паля и колата тресе първата една минута все едно работи на 3 цилиндара (да не говорим, че нещо свирука, но това е друга тема
). Та, ходих на диагностик, центрова помпата, прегледа я, всичко е наред. Но този кабел или подобие на такъв който влиза в четирите свещи и ги захранва (то е като гума/пластмаса и вътре е жицата), обвивката е скъсана на 3-4 места и май в най-дясната свещ не влиза добре или не влиза изобщо. Това нещо, на което не знам името, по магазините го нямат май. Предлагат ми тип пластина за 22 лева. Има ли проблем, че е различно. Въпроса е може ли да тресе заради лошо подгряване и да търся ли същото на старо или да купия ново каквото има?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам каде е тази букса, пък и сутреин е 0-1-2 градуса... това лятото не го правеше, ама знае ли човек. ако е дюза да бъскам ли добавка или да ходя да я изчистят? А и дори да не е студено толкова, че да сработят свещите това не променя факта с притреисането. интересното е че лятото си работеше нормално, като захладня и хоп...
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
По въпроса за буксата, която отговаря за подгряването:от двигателя излиза маркуч които влиза в радятора,мястото от което излиза трябва да е с няколко разклонения(точно на двигателя е) там трябва да има 2 датчика.единия показва температурата на двигателя(на таблото),а другия отчита температурата за подгряването.
Върни се в “Дизелови агрегати”