падат оборотите при натискате на спирачка - 1Z
падат оборотите при натискате на спирачка - 1Z
от известно време наблюдавам, че като натисна спирачките, оборотите на свободен ход се променят, падат...при вас как е? И от какво ще е това нещо?
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: падат оборотите при натискате на спирачка - 1Z
pivv написа:от известно време наблюдавам, че като натисна спирачките, оборотите на свободен ход се променят, падат...при вас как е? И от какво ще е това нещо?
При всички ТДИ е така... Стоп машинката, изключва педала на газта... И при теб ако е тръгнала, ще ти прави проблеми...
Пример:
Когато излезе пред колата нещо ненадейно, ти нямаш време да натиснеш съединителя или да изключиш от скорост, а скачаш директно на спирачката... За да не продължава двигателят да дърпа напред, ти изключва педала на газта...
Нека всеки си направи експеримента... Запалва двигателя, дърпа ръчната, дава до 2000 оборота/примерно/ и натиска леко педала на спирачката, оборотите падат... При повредена стоп машинка, да караш такава кола е ад...
- Andonov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: падат оборотите при натискате на спирачка - 1Z
dani_94 написа:pivv написа:от известно време наблюдавам, че като натисна спирачките, оборотите на свободен ход се променят, падат...при вас как е? И от какво ще е това нещо?
При всички ТДИ е така... Стоп машинката, изключва педала на газта... И при теб ако е тръгнала, ще ти прави проблеми...
Пример:
Когато излезе пред колата нещо ненадейно, ти нямаш време да натиснеш съединителя или да изключиш от скорост, а скачаш директно на спирачката... За да не продължава двигателят да дърпа напред, ти изключва педала на газта...
Нека всеки си направи експеримента... Запалва двигателя, дърпа ръчната, дава до 2000 оборота/примерно/ и натиска леко педала на спирачката, оборотите падат... При повредена стоп машинка, да караш такава кола е ад...
Колегата казва на празен ход.
Това което го пишеш е така но при натиснат педал на газта и после спирачка оборотите падат но Винаги до нормалните.
добре, Дани. Но при мен нещата се случват така, когато колата е на свободна. А стоп-машинката за, която говориш има ли нещо общо с това, да ти падат оборотите при натисната спирачка на празен ход. И нещо друго, което ще добавя. Знам, че като се включи климатика, оборотите не би трябвало да падат, така поне съм чувал от други колеги с ТДИ. А при мен винаги падат. Може ли да е виновен и за двата случая алтернатора?
Върни се в “Дизелови агрегати”